depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Koncertbeszámolók
Hirdetés

Nem, nem a Nyírő Gyula Kórház hírhedt ápolónőjére kívántam a címben utalni, hanem a depeCHe MODE-ra, akiknek legutóbbi albumát (Playing The Angel) díszíti ez az Anton Corbijn által kreált furcsa angyal-figura.

De nem csak a lemezborítón köszönt vissza, mint díszítő-elem, hanem - immáron másodszor - a koncertszínpadon is. Ezúttal a Puskás Ferenc Stadionban láttuk vendégül a szinti-pop koronázatlan királyait, akik ugyan néha komoly rockzenei erényeket is megcsillantanak, mégis inkább ez a titulus jár ki nekik.

Június 12-én közel 40.000 fős közönség előtt lépett fel az egyik legnépszerűbb kult-zenekar, akik természetesen ismét hozták a tőlük megszokott formájukat. A Touring The Angel koncertkörút tavaszi / nyári szakaszán egy felfrissített setlist-tel, és két nagyszerű előzenekar kíséretében léptek színpadra Budapesten.

A bemelegítést Yonderboi kezdte, akit a Zagar, és a Heaven Street Seven oszlopos tagjai támogattak élőben. Korrekt kis műsort hallhattunk tőlük, és talán le sem esett a külföldről Magyarországra látogató rajongóknak, hogy itthoni előadók munkálkodnak a színpadon. Ez rájuk nézve dicsőség, a hazai média számára pedig, szégyen, hogy ennyire kevés szó esik ezekről a tehetséges zenészekről.

Őket követte a Placebo, akik rendesen beleadtak apait-anyait a koncertjükbe, és meg is mozgatták a közönség nagy részét. Brian Molko rendkívül szuggesztív személyiség és élőben is nagyon jól szólt a produkciójuk. A Kate Bush-átiratuk (Running Up That Hill) különösen jól esett. Az augusztusi Sziget-koncertjükhöz mindenképpen kedvet csinált, amit hétfőn este láttam-hallottam tőlük.Ebbe a felfokozott hangulatba érkezett a depeCHe MODE, és velük együtt - sajnos - az eső is. A Pain That I’m Used To - ez nem csak a nyitó szám címe, hanem ez jutott eszembe az időjárásról is, hiszen 2001-ben ugyanígy áztunk-fáztunk a Kisstadionban.

No de sebaj, Suffer Well - hogy stílszerűen folytassam, hiszen ezt a kis kellemetlenséget mindenki lelkesen vállalta, és hamarosan az idő is megkönyörült rajtunk, mert kb. fél óra múlva el is állt a zuhé.

Egy rövid lírai blokk Martin prezentálásában a koncert közepén, és a végén, ezt leszámítva pedig, permanens tombolás, Dave vezényletével. Ismét volt Reach Out & Touch Faith kiáltás, és karlengetés a Never Let Me Down-nál - ezek nélkül már gyakorlatilag elképzelhetetlen egy depeCHe MODE koncert. De hiszen ezért (is) zarándokolt ki az a sok ember a Puskás Ferenc Stadionba, ezért a közösségi élményért, amitől jó depeCHe MODE rajongónak lenni.

Hab volt még a tortán a Leave In Silence lecsupaszított változata á la Martin, és a Photographic, amire már évek óta rendületlenül pogózik a depeCHe MODE klubok közönsége, és most, több mint 20 év után, ismét felcsendült ez a szám élőben, Budapesten.

Mindent összevetve, egy jó hangulatú koncertet nyomtak a fiúk, amit ezúttal legálisan is felidézhet majd CD-ről mindenki, aki megrendeli a Live Here Now által készített felvételt. A koncert DVD valamikor szeptemberben várható.

Szerző: © Janurik János - www.zenevilag.net


   
   

   

2006.06.18. 14:18 | Janurik János | 13799 Olvasás | 0 Hozzászólás | Nyomtatás
 

Itt még nincsenek hozzászólások.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
FREESTATE.hu ©