depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Koncertbeszámolók
Hirdetés

Öröm és ujjongás Budapesten

Öröm és ujjongás Budapesten

Megjön a kedve, ha vár a keddre! - szólt a ’80-as évek egyik híres magyar reklámja, melyet a retro-fíling jegyében akár a depeCHe MODE népes számú rajongótábora is skandálhatott volna az együttes budapesti koncertje napján, a Budapest Sportaréna előtt.

Illusztráció

A rajongók nagy része amúgy is a ’80-as évekből mentette át magát, és a három - akkor még négy - angol fiú iránti imádatát. 1988 márciusában még zokogva sikoltozó lányok, és kockafejűre nyírt frizurájú fiúk vették körül fekete kordonként a szállodát, és töltötték meg két egymást követő nap az akkori Budapest Sportcsarnokot. Nem tudom, közülük hányan voltak ott most is, de a teltház ismét garantálva volt. A szálloda környékén idén csak néhány kitartó autogram-vadász lődörgött ugyan, de szeretet-megnyilvánulásban megintcsak nem volt hiány Budapesten.

Az ötfősre kiegészült trió - Dave Gahan, Martin Gore, és Andy Fletcher - rendesen befűtötte az Arénát március 21-én, és precízen megkomponált két órás show-val örvendeztette meg a híveit.

Az Internetes rajongói oldalak naprakészségének köszönhetően, a közönség nagy része már betéve tudta a setlistet, egyedül talán Martin akusztikus meglepetés-száma adott találgatásra okot. A tavaly október 28-án, találóan Starting The Angel-re keresztelt „warm-up gig” óta ez volt a 68. koncert a Touring The Angel turnén. Érződött ez Dave Gahan jól begyakorolt (csípő)mozdulatain, Martin Gore felszabadult ugra-bugrálásán, és Andy Fletcher sem okozott csalódást tapsolós „one-man show”-jával.

A színpadképet egy hidroglóbuszhoz hasonló gömb uralta baloldalt, melyen Martin Gore örökös daltémái villantak fel: „szerelem, szex, fájdalom”. A háttérben felszerelt kivetítőkön most inkább a színpadon zajló jeleneteké volt a főszerep, kiegészülve előre felvett anyagokkal, melyekért ezúttal is Anton Corbijn volt a felelős.

Az új album dalai közül talán az aktuális kislemez-siker a Suffer Well, valamint a John The Revelator, és a The Sinner In Me ütötték a legnagyobbat. A régi számok szinte egytől-egyig megmozgatták az embereket, élükön a Behind The Wheel-lel - naná! -, és a szélfútta búzatáblát idéző, megunhatatlan karlengetős Never Let Me Down Again-nel, na meg a Martin által meseszépen előadott Shake The Disease-zel.

Ugyan, a „pain and suffering” mottóból erőteljesen kilógott a Just Can’t Get Enough a ráadás-blokkban, mégis jó dolog volt végigénekelni ezt az infantilis slágert.



Illusztráció

„A búcsú legyen egy kicsit fájdalmas”-alapon előadott Goodnight Lovers egyfajta „szeressük egymást gyerekek” hangulatot varázsolt az Arénába, és a depeCHe MODE virtuális jóéjt-puszijával az arcán térhetett mindenki nyugovóra.

Dave Gahan „See you next time!”-ját pedig, ezúttal tényleg nem csak az illendőség mondatta, hiszen a fiúk június 12-én visszatérnek hozzánk egy újabb várhatóan fergeteges koncertre a Puskás
Ferenc Stadionba!

 
Előzenekar:
The Bravery

 
 
Főműsor:
 
Intro
A Pain That I’m Used To
John The Revelator
A Question Of Time
Policy Of Truth
Precious
Walking In My Shoes
Suffer Well
Damaged People
Home
I Want It All
The Sinner In Me
I Feel You
Behind The Wheel
World In My Eyes
Personal Jesus
Enjoy The Silence
 
Ráadás-számok:
 
Shake The Disease
Just Can’t Get Enough
Everything Counts
Never Let Me Down Again
Goodnight Lovers
 
 
Szerző: © Janurik János [a szerző fotói megtalálhatóak a Képgalériában is]
Forrás: zenevilag.net




2006.03.30. 16:58 | Janurik János | 17478 Olvasás | 7 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó cikkek
Kategóriák
TOP Cikkek
Hirdetés
FREESTATE.hu ©