depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Lady Gaga a People Are People feldolgozását tervezi

Lady Gaga a People Are People feldolgozását tervezi

Az amerikai QMS rádiónak adott interjújában Lady Gaga elmondta, hogy szeretné feldolgozni a depeCHe MODE 1984-es slágerét, a People Are People slágert, „hogy olyan melódiát tegyek hozzá, ami mindig is hiányzott belőle”.

Hát így. A 24 éves Lady Gaga (valódi nevén Stefani Joanne Angelina Germanotta), aki még nem is élt, mikor a dal született az interneten keringő dalmontázsokból kapott ihletet. Ahogy mondta: „Szó szerint órákat töltök el naponta a YouTube-on, hogy megnézzem, miket írnak rólam, olvasom a hozzászólásokat, stb. Meglepődve tapasztaltam, hogy rengeteg depeCHe MODE rajongó, egyben Lady Gaga rajongó is. Addig nem is tudtam az együttesről, míg nem botlottam bele a ’Paparazzi’ és a ’Just Can’t Get Enough’ montázsába. Mindenkinek csak ajánlani tudom a depeCHe MODE zenekart, igazán alulértékeltek.”

Forrás: Side-Line

Személy szerint néhány hónapja futottam bele Lady Gaga egyik akusztikus előadásával és nagyon kellemesen csalódtam! Mint kiderült a hölgy bárzongoristaként tengette életét míg fel nem fedezte egy producer és nem csináltak szuperprodukciót belőle. Viszont az mindenképp mellette szól, hogy nem egy kirakati bábu, mint a Britney félék, hanem egy igazi zenész, aki saját magának írja dalait, és azokat bátran, bárhol előadja egy zongora kíséretében. Ezek a verziók igazán kellemesek, magukban hordozzák az élő zene varázsát. Íme néhány példa:








Ajánlott videók
1985.04.29. Shake The Disease Recoil - 2011 1982.02.01. See You 1998.09.07. Only When I Lose Myself 2010.01.11. RTL Klub - Fókusz 2009.09.07. Corrupt - True Blood - Promó

2010.06.03. 02:38 | Faith | 10981 Olvasás | 89 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Lapozás: « Első  <  2 3 4 5 >
29. Hozzászóló: nowhere man | Időpont: 2010.06.04. 03:01

Ja, lehet még belőle komoly előadó, ha ilyen zenei múltja van. Ehhöz csak a saját zenei világát kéne felépíteni - kialakítania, mert most még erősen showbiz jellegű a dolog.
(A DM is elég vicces volt a kezdetekkor, az első három lemezt nem is szoktam hallgatni, nekem csak történeti jelentőségük van.)
Szóval én sem értek egyet a sok fikázóval, örüljünk, hogy egy aktuális popsztár foglalkozik az egyik kedvenc együttesünkkel.
A feldolgozáshoz úgyis a fiúk engedélyére van szükség, hát majd ők eldöntik, hogy mi legyen.

 
28. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2010.06.04. 02:32

A következő hír az lesz: Az együttes a következő albumát már…(és itt egy pillanatig megáll bennünk az ütő, légzés visszafojtva, Alan nevére koncentrálva,..,) Lady Gagával készíti.
:-)  :-)  :-)

 
27. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2010.06.04. 02:22
Faith

Nem lepődtem meg a reakcióitokon, de elszomorító. Viszont csak, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba: a zenész hölgy 4 évesen kezdett zongorázni, 11 évesen dalokat írt, 14 évesen lépett fel először dalaival, 17 évesen felvették a méltán elismert Tisch School of The Arts-ba (a New York University része). Ráadásul az ének dallamok és az énektechnika, ahogy előadja (gondolok itt főleg az élő fellépéseire) messze nem egyszerűek.
Az, hogy ezek mellett úgy néz ki, ahogy az a showbusiness része, ahogy annó a dM-nél a kefe haj és a fekete bőrcuccok.

 
26. Hozzászóló: Jackal76 | Időpont: 2010.06.04. 00:18
Jackal76

Pár sort én is hozzáfűznék a “lédihez” :)
Először is védelmembe venném, hogy valószínűsíthetően nem így hangzott el ez a mondat, ahogy végérvényesen leadták, mert nem hiszem, hogy bármennyire is nagyképű egy nő, ilyen hülyeséget kimondott volna, hogy hiányzik valami a People-ból! Talán azt tudom elképzelni, hogy ami az ő ízlésvilága azt teszi bele, mert neki az hiányzik!
Egyébként még azt is hozzátenném, hogy ez a Depeche Mode-nak, jót tesz ha egy éppen aktuális tinikedvenc kisfruska, vagy egyáltalán bárki feldolgozza számaikat, mert az elismerést, további ismertséget hoz a konyhára / aki olvasta a Stripped könyvet, tudja hogy a zenekarunk is szereti a feldolgozásokat/.
Nah és egy kis negatív vélemény is: én elvakult csőlátású DM rajongóként, kb egy hónapja hallottam először erről a lédiről, vagyis előbb ismertem a mellét azt hiszem, mint az arcát, és nem vagyok elragadtatva, hogy a mai tinik ilyen NULLA emberektől vannak oda! Én osztom azoknak a véleményét, akik azt mondják nincs rossz hangja, de ha valaki nagy tehetség akkor nem kell ahhoz mutogatni a mellét, vagy a bármilyét, hogy sikert érjen el! Emberileg senkinek tartom, és emiatt, ha én lennék a DM, nem közösködnék vele!
Na de várom én ezt a People-t, hogy mi hiányzott belőle :D

 
25. Hozzászóló: lxd2yo | Időpont: 2010.06.03. 17:38

A Blikk a múltkor az írta, hogy Lady Gaga a XXI. század legnagyobb hatású művésze… Hát, azért ez is erős, na…

 
24. Hozzászóló: zerge | Időpont: 2010.06.03. 17:28

Precious101:Átlag 12000 volt a nézőszám(csak kettő nem volt sold out) a legutóbbi turnén,a PTA turnén volt 9000 körűl.

 
23. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2010.06.03. 15:28

Jó, hát gondolom úgy gondolta, hogy számára hiányzik belőle valami, nem rossz ez a mondat.
Nem érdekel engem a Gaga, szerintem nagyobb a füstje mint a lángja.
Fru, na most mondtál egy kivételt, mert Johnny-PJ tetszik, de akkor is tartom, hogy nem szeretem a feldolgozásokat.

 
22. Hozzászóló: FruMode87 | Időpont: 2010.06.03. 14:27
FruMode87

Ej de nagy az arca Gagácskának, a BKV járatra fel se férne :-P Ő hozzátesz olyat a People are people-höz, ami hiányzik belőle? Na ne röhögtessen már! Ő még meg sem volt, amikor a fiúk világsztárok voltak, a BC-vel! A DM tagoknak lánya lehetne! A People are people-ből NEM hiányzik az égvilágon semmi, tökéletes, úgy, ahogy van. Kíváncsi lennék, a fiúk mit szólnak mindehhez. Egyébként meg lehetne annyi esze, h nem zs kategóriás mixeket néz youtubeon hanem meghallgatja az eredeti dalokat, megnézi az eredeti klipket. Feldolgozásokból inkább a színvonalasabbat hallgassa, ajánlom neki Johnny Cash Personal Jesus-szát, Smashing Pumpkins Never let me down-ját, Lacuna Coil féle Enjoy the silence-et. Ha már mix, akkor már a Like Jesus or not- Madonna ft. DM mixet hallgassa meg, mert az első osztályú. Egyébként nem komálom a lányzót(ezután pláne nem fogom), mert nagyon megkreált, mű, popkacat. A nevét a producere adta neki, aki Queen rajongó (Radio Gaga). Kíváncsi vagyok, lesz-e ő is akkora sztár 30 év múlva is, mint Madonna, de szerintem nem. Madonnának a bokájáig se ér fel a hölgyike, ha beledöglik, akkor se lesz olyan. Madonna egy legenda, úgy mint Michael Jackson vagy Bob Marley. Gaga csak magát égeti le azzal, hogy csak huszadrangú mixekből ismeri a DM-et, legalább akkor már ne mondta volna ki.

 
21. Hozzászóló: DepecheAndi | Időpont: 2010.06.03. 14:20
DepecheAndi

Na nehogy már egy ilyen sehonnani Lady Gaga belekotnyeleskedjen a Depeche Mode dalába! Szégyen és gyalázat, az a nő nem zenét ad elő, hanem ordenáré show műsort! Gusztustalan az egész az összes többi hasonló mai zenével együtt.  :x

 
20. Hozzászóló: Alisha | Időpont: 2010.06.03. 14:14
Alisha

Sajnos… ma még az is ritka, h valakinek jó hangja legyen, nemhogy még hangszeres tudása is… És azt is mindenki tudja, h csak úgy lehet valamit eladni.. manapság…. h bizony meg kell kutyulni rendesen.  A hangja tetszik, bár nem rajongok érte, nekem átjött, ahogy pély mondaná :) Viszont azt nem tudom, kell-e a people are-nek LAdy Gaga :) annyira lehet, h legalább a fiatalabbak is felfigyelnek az együttesre :)

 
19. Hozzászóló: Mode93 | Időpont: 2010.06.03. 12:37
Mode93

Lola oltári vagy :-)
de egyébként teljes mértékben igazad van, azt nem értem, hogy mit akar még ..

 
18. Hozzászóló: lolacska | Időpont: 2010.06.03. 12:16
lolacska

hát, igazad van bébi. menedzsment termék mind aki popsztár. csak nem mindegy milyen termék.

 
17. Hozzászóló: Trix | Időpont: 2010.06.03. 12:14
Trix

Akkor nem is írok semmit, mert Lolacska már mindent leírt amit akartam.  :-P Ja, de mégis. Szeritem meg elég megkreált a hölgyemény, csak más a stílusa mint pl Britney-nek.

 
16. Hozzászóló: lolacska | Időpont: 2010.06.03. 11:55
lolacska

?hogy olyan melódiát tegyek hozzá, ami mindig is hiányzott belőle?—> na ez a brutál. konkrét nekem sincs bajom a csajjal, engem hidegen hagy - bár társadalomkutatók szerint ő az új Madonna - de azért ilyet ne mondjon már, mert elvisz a mentő. legyen már benne annyi alázat, hogy nem mond ilyen marhaságot, hogy majd ő, ő, Lady Gaga, aki velem egyidős, ergo akkor született, amikor a Mode már a Black Celebrationnel gyakorlatilag világsztár volt, majd ő hozzátesz valamit a People are people-höz, ami addig abból _hiányzott_ !!! mi van? talán “megmutatom, mire inspirált engem ez a nagyszerű szerzemény” vagy “bátorkodom olyasmihez nyúlni, ami sokkal hatalmasabb nálam”. mert bármilyen tehetséges, a People are people-ből (és amúgy egyik DM dalból sem) HIÁNYZIK semmi olyasmi, amit ő tudna csak beletenni. maximum a női meztelenség, de az is legfeljebb a klipekben. ennyi.

 
15. Hozzászóló: Uselink | Időpont: 2010.06.03. 10:29
Uselink

Most nézem a youtube-on a IHM feldolgozást (Szép vagy).
Elég poén maga az alakítás,és a szöveg is, bírom őket.

Dave - Sípos Tamás
Martin - Ambrus Zoltán
Andy - Molnár Imre

Jól alakították a tagokat, Martin az angyalszárnyakkal, Andy meg azzal a mozgással….

Őrület!

 
14. Hozzászóló: Uselink | Időpont: 2010.06.03. 10:24
Uselink

Ahova én jártam suliba,ott tanárokon kívül nemsok mindenki hallott a Depeche Mode-ról. Szeptembertől egyetemre fogok járni, remélem, hogy ott több fiatal DM rajongóval fogok találkozni a nullánál. Debrecenről van szó.

Visszatérve a mash-up-okra találtam elég érdekes összevágásokat a youtube-on. Többek közt Britney, Rihanna, Madonna, Black Eyed Peas, Green Day, Kraftwerk, Beatles, Eminem(?), Prodigy, Benny Benassi, PSB…etc.

 
13. Hozzászóló: k_haludka | Időpont: 2010.06.03. 10:19

És a Mirigy-féle dM-paródia nektek hogy tetszett??

 
12. Hozzászóló: Mode93 | Időpont: 2010.06.03. 10:12
Mode93

Hát, nekem soha semmi bajom nem volt Lady Gagával, most sem lesz. Annyi a kellemetlen benne, hogy amikor majd a suliban a Lady Gaga rajongó o.társaim bömböltetik a feldolgozott dalt, hajtogathatom, hogy ez egy dM feldolgozás.
Bár szerencsére van, aki ismeri a People are People-t az osztályban.

 
11. Hozzászóló: Uselink | Időpont: 2010.06.03. 10:11
Uselink

A Martyr-Pokerface mash-up csak egy baj van, hogy a Pokerface-nek más a ritmusa,mint a Martyrnak, azért van szükség néha Dave énekére a Martyr refrénjéből.

Én nemrég olyan cikket találtam, hogy Lady Gaga nagy DM rajongó VOLT! Tehát már régebben is rajongott értük, de hát ez csak bulvár…

 
10. Hozzászóló: Uselink | Időpont: 2010.06.03. 10:06
Uselink

Elég érdekesnek ígérkezik, nekem nincs bajom Lady Gaga zenéjével.
Kb egy hónapja bukkantam a cikkben említett mash-up-ra a Youtube-on:

Precious vs. Paparazzi
http://www.youtube.com/watch?v=Bip1eka6spg

Szvsz jól hangzik, és lehet hogy félrehallom, de olyan mintha Dave is énekelné a Paparazzi-t a refrénnél. Az mindenesetre fura, hogy pár hanggal lejjeb kezdték a Precious-t

 
Lapozás: « Első  <  2 3 4 5 >
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©