depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Lady Gaga a People Are People feldolgozását tervezi

Lady Gaga a People Are People feldolgozását tervezi

Az amerikai QMS rádiónak adott interjújában Lady Gaga elmondta, hogy szeretné feldolgozni a depeCHe MODE 1984-es slágerét, a People Are People slágert, „hogy olyan melódiát tegyek hozzá, ami mindig is hiányzott belőle”.

Hát így. A 24 éves Lady Gaga (valódi nevén Stefani Joanne Angelina Germanotta), aki még nem is élt, mikor a dal született az interneten keringő dalmontázsokból kapott ihletet. Ahogy mondta: „Szó szerint órákat töltök el naponta a YouTube-on, hogy megnézzem, miket írnak rólam, olvasom a hozzászólásokat, stb. Meglepődve tapasztaltam, hogy rengeteg depeCHe MODE rajongó, egyben Lady Gaga rajongó is. Addig nem is tudtam az együttesről, míg nem botlottam bele a ’Paparazzi’ és a ’Just Can’t Get Enough’ montázsába. Mindenkinek csak ajánlani tudom a depeCHe MODE zenekart, igazán alulértékeltek.”

Forrás: Side-Line

Személy szerint néhány hónapja futottam bele Lady Gaga egyik akusztikus előadásával és nagyon kellemesen csalódtam! Mint kiderült a hölgy bárzongoristaként tengette életét míg fel nem fedezte egy producer és nem csináltak szuperprodukciót belőle. Viszont az mindenképp mellette szól, hogy nem egy kirakati bábu, mint a Britney félék, hanem egy igazi zenész, aki saját magának írja dalait, és azokat bátran, bárhol előadja egy zongora kíséretében. Ezek a verziók igazán kellemesek, magukban hordozzák az élő zene varázsát. Íme néhány példa:








Ajánlott videók
2009.04.29. RTL Klub - Fókusz - Anton Corbijn Interjú NLMDA - Búzamező Budapesten 1982.02.01. See You 1987.08.24. Never Let Me Down Again Corrupt - Studio Session 1985.09.16. It’s Called A Heart

2010.06.03. 02:38 | Faith | 10958 Olvasás | 89 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Lapozás:  <  1 2 3 4 5 >
49. Hozzászóló: Useless-girl | Időpont: 2010.06.04. 09:36
Useless-girl

King of Körút: én olyat olvastam, hogy hermafrodita, ami nem egészen ugyanazt jelenti, hogy átműttette magát. persze fene se tudja mennyi igaz ebből vagy sem.

 
48. Hozzászóló: King of Körút | Időpont: 2010.06.04. 09:05

Ez az a hölgy, akinek régen farka volt?

 
47. Hozzászóló: Useless-girl | Időpont: 2010.06.04. 07:05
Useless-girl

Nos érdekes olvasni, hogy a feldolgozások még mindig ennyire megosztják a rajongókat. persze nincs ezzel semmi baj. vannak akik nyitottabbak ilyenekre (vagy mondjuk a mixekre), vannak, akik nem. :)
valaki említette az egyik hozzászólásban, hogy a Paparazzi vs. Precious mashup-ban olyan mintha Dave is énekelné a refrént. kicsit olvasgattam a videóhoz a kommenteket és nem sokkal lejjebb ki is derül, hogy a mix készítőjének azt mondták páran, hogy hasonlít a hangja Dave-éhez, így a saját vokálját adta hozzá a számhoz. Tehát nem Dave énekel, hanem a videó készítője. Először én is meglepődtem a hasonlóságon, de 99%-ig biztos voltam benne, hogy nem ő az. XD
szóval meghallgattam ezt a Precious meg Just can’t get enough mixet és azt kell hogy mondjam, hogy tetszik. Főleg a Precious-ös egyre jobban! Azt most hallgatom 15x-re XD Na persze nem leszek tőle nagy Lady Gaga fan. Nem sokat tudok róla vagy a zenéjéről, meg hát nem is hiszek el mindent, amit a bulvár sajtó összeirkál róla (legutóbb az egyik beadandómhoz való anyaggyűjtés közben belefutottam pl. egy olyan cikkbe, amiben azt állítják, hogy Gaga hermafrodita - lehet hogy igaz, lehet hogy nem, engem nem zavar). Eléggé ki vagyok esve a mai zenékből, mert a többség nem is érdekel. Ami meg érdekel azt megszerzem innen-onnan.
Persze, hogy Gaga a popipar terméke (legalábbis látványilag elég erőteljesen). Mindig voltak ilyenek és mindig is lesznek. Valahol olvastam én is, hogy kislány kora óta a zene érdekelte és bárokban kezdett, ambiciózus volt, nem adta fel és harcolt azért, hogy megismerjék a zenéjét és ezért áldozatokat is hozott. Szerintem is tehetséges és van mondandója a szövegeiben, ha jobban odafigyelünk és félretesszük a külsőségeket és az előítéleteket, amiket a “pop-produktum” státusz miatt érez sok ember. Azt hiszem, ha hazamentem és lesz normális netem, kicsit belemélyedek a zenéjébe, mert felkeltette az érdeklődésem és kíváncsi vagyok rá, hogy milyenek az albumai (ha több van). Egy-két klipjét is megnéztem és nekem sok elem tetszik belőlük. Persze vannak olyan extremitások benne, amik annyira nem jönnek be, de tele van szimbolikus elemekkel és erős vizuális képekkel, színekkel, amik által komplexebbek és egyedibbek lesznek a klipjei. Sok stílus keveredik benne/rajta.
Szerintem kellemes hangja van, bár nem mondanám, hogy olyan nagyon jellegzetes lenne, mint mondjuk egy W. Houston (most ő jutott az eszembe). Az meg hogy 30 év múlva is itt lesz-e, megint egy érdekes kérdés, amire a választ nem tudhatjuk biztosan előre. A DM-et is leírták rengetegen már az elején és mégis itt vannak.
Persze, én is sokszor az előítélkezés hibájába esem, de egy ideje dolgozom rajta, hogy ez ne így legyen és előbb tájékozódni próbálok mielőtt valamiről véleményt alkotnék.

De visszatérve a feldolgozásokra: szerintem vannak nagyon is jó feldolgozások! Már említettétek a Johnny Cash féle Personal Jesus-t, ami valóban egyedi és remek! Hatalmas megtiszteltetés volt a fiúk számára is! :D A FruMode által említett Lacuna Coil-os Enjoy the silence is nagy kedvencem a Rammstein Stripped-je, a Neo New Dress-e, a Moonspell Sacred-je, a Zeraphine In your room-ja és Mike Shinoda 2004-es Enjoy the silence mellett. Vannak azért jó kis újragondolások, de hát persze van, aki kevésbé kedveli ezt a “műfajt”.

Azon kicsit én is néztem, hogy azt nyilatkozta (ha helyesen fordították és nem ferdítették el az újságírók a nyilatkozatát), hogy “hozzá tenné, ami hiányzik a People are people-ből”. De ahogy olvasgattam itt a hozzászólásokat, egyet kell értenem azokkal, akik azt mondták, hogy valószínűleg a Gaga stílusából fakadó “hiányra” gondolt a hölgyemény. Tehát a saját stílusát fogja belevegyíteni. Kíváncsi leszek rá, hogy miként valósítja ezt meg. (Remélem jobban be fog jönni mint a The Saturdays “Just can’t get enough”-ja, vagy Jamelia “Beware of the dog”-ja - bár ott csak a zenei alapot “nyúlták le”.)
És igen, ezek a feldolgozások nem csak hogy ingyen reklámok a DM-nek, és talán még rajongókat is szereznek velük, de még hoznak is a konyhára egy kis pénzt - na nem mintha rászorulnának. És gondolom azért jó érzés nekik is (ha meghallgatják ezeket), hogy a fiatalabb generációk még mindig érdeklődnek irántuk. Én drukkolok, hogy jól sikerüljön ez az új feldolgozás!  |-|

(bocsi, kicsit hosszúra sikeredtem 8-) )

 
46. Hozzászóló: digitalD | Időpont: 2010.06.04. 05:57

ja: és az, hogy Lady Gaga alulértékelt zenekarnak nevezi a D.M.-et sztem a legnagyobb dicséret! Nyilván arra gondol, hogy sokkal többre lennének hivatottak, mint amit elértek…és ezt ki vitatná itt?:))

 
45. Hozzászóló: digitalD | Időpont: 2010.06.04. 05:55

Én eddig nagyon sok D.M. feldolgozást hallottam…és volt közöttük sok kiváló újragondolás. Recpect. De soha egyik feldolgozás sem adta azt,  amit az eredeti dal Dave hangjával, Mart ‘kecskevibratós’ vokáljaival és a jellegzetes D.M. atmoszférával. Ez nyilván szubjektív dolog: A fiúk megteremtették saját kis zenei világukat és ez hozzám közelebb áll, mint a feldolgozó zeneisége…de objektíven el tudom ismerni, hogy mások képesek voltak hozzátenni a kompozícióhoz, max engem nem értintett meg annyira…

Én is kíváncsi vagyok mi lesz a ladyből…csak remélem, hogy egy nap majd mer szakítai a showbiz-el és meri majd járni a saját útját (mint pl. Alan). Kifejezetten törékeny lelkű embernek tűnik nekem, és gyanítom hosszú távon a showbiz alakoskodás és teljesítménykényszer felőrölné. A megérzéseim szerint egészen más érzelmi alkatú ember, mint Madonna; én nem számítok arra, hogy Ő túl sokáig ebben a showbiz mókuskerék produkcióban maradna.

 
44. Hozzászóló: Jackal76 | Időpont: 2010.06.04. 05:47
Jackal76

Remélem Edóka lebeszélted a tesóddal a tábort:))) Már meg is volt a telefon:))

 
43. Hozzászóló: Jackal76 | Időpont: 2010.06.04. 05:46
Jackal76

lakatgab: szerintem is alul értékelt az együttes nagyon, nem a rajongók által van alul értékelve, hanem a kritikusok, díjazók által! Azt hiszem nagyon sok együttes akik ennyit nem raktak le az asztalra, nem kapják meg azt az elismerést amire jogosultak lennének, és sok olyan “bálvány” akik berobbantak pár évre a zeneiparba, azokat meg elhalmozzák mindenféle jó szóval, díjakkal! Ezen kéne változtatni, és nem csak a Depeche Mode-ra értem ezt, hanem sok más olyan zenekarra, zenészre akik ténylegesen letettek valamit arra a bizonyos asztalra!

 
42. Hozzászóló: Alisha | Időpont: 2010.06.04. 05:40
Alisha

Kesik.. jó h látlak.. hívlak is :)

 
41. Hozzászóló: Alisha | Időpont: 2010.06.04. 05:39
Alisha

Én is azt mondom, h tehetséges… és egyáltalán nem evidens, h értsen is ahhoz, amit csinál.. asszem pont ebben a műfajban van annyi olyan, h nem is tud énekelni, h dunát lehet velük rekeszteni.  Szóval a kislány tehetséges, zenél, ír, csak hülyét csinálnak belőle, mert az eladható. De kiből nem? majd kiforrja magát… én is kíváncsi leszek rá, h fog szólni általa a people :)

 
40. Hozzászóló: Jackal76 | Időpont: 2010.06.04. 05:39
Jackal76

Teljesen egyetértek digitalD-vel és Faith-tel, mint azt írtam is! Biztos vagyok benne, hogy olyan csőlátású DM rajongóknak, mint én vagyok nem fog annyira bejönni ez a Pepole.., mint az eredeti, de mivel ez egy új szemléletű dal is lesz így ebben az előadásban /ha elkészül/, így ahogy Faith is leírta, sok sok új fiatal emberke, és hölgyike fogja csak ezért meghallgatni eredetiben is. És biztos vagyok benne, hogy abból a sokból, lesz jópár akik az eredetihez fognak vonzódni, majd pedig DM rajongók lesznek! A tisztelgésen kívül, ez az ami még jó dolog a feldolgozásokban:)

 
39. Hozzászóló: digitalD | Időpont: 2010.06.04. 05:15

Én meglehetősen sok párhuzamot találok Gaga művésznő és a D.M. között.

Lady Gaga, ugyan úgy mint a D.M. a showbiz része. A D.M. korai éveiben ugyan úgy igyekezett feltűnést kelteni a külsőségekkel (ami annak idején hasonlóan sokkolóan hatott a konzervatívabb emberek körében…pl. Mart bőrszoknyás ‘Shake the Disease’ klipes megjelenése….sztem ha lett volna nő a zenekarban, simán kirakja a fedetlen csöcseit a címlapra…és hát akadt bőven botrány a D.M. házatáját….pl. 90ben Peter’s Pop Show,)...és kezdetben mindketten a ‘tini kedvenc’ kategóriába tartoztak.


Amikor először láttam egy fotón Lady Gagát azonnal azonosítható volt a showbiz jelleg, és a zenéjéről olvasott kritika sem volt túl hízelgő.

Aztán hallgattam a zenéjét, az volt az érzésem, hogy a felszínes dolgok mögött valós alkotói motiváció és mély érzések vannak…Ez a megérzésem azóta csak erősödött…és lám, a csatolt videók igazolják ezt a megérzést. Niylvánvalóan képzett zenész és hallható, hogy nagyon mély zeneiséget képvisel…

A showbiz olyan amilyen. Senkit sem néznék le azért, mert jó helyen volt jókor és kihasználja a lehetőséget, kamatoztatva a tehetségét…A D.M. sem csinált mást karrierje kezdetén.

...és hogy a Peole are peole-hoz lehet-e hozzátenni? Lady Gaga egy egészen más zeneiséget képvisel, mint a D.M. és nyilvánvalóan nyitott füllel járó ember, Aki felismeri az értékeket (lásd: D.M.-et is méltatja)...Ahogy P.K. tudott hozzátenni Alan Recoil soundjához azzal, hogy más zenei háttérrel rendelkezik, bizonyára Lady Gaga is tud valami sajátosat hozzátenni a nevezett dalhoz. Kérdés, hogy a süket, fanatikus D.M. bagázs (Akinek nem inge, ne vegye magára) felismeri-e majd ennek értékét?

 
38. Hozzászóló: lakatgab | Időpont: 2010.06.04. 05:01

a DM miért alulértékelt?

én még ezt nem tapasztaltam….teltházas koncertjeik vannak és a világ minden táján rajonganak értük….szerintem ez nem alulértékelés.

 
37. Hozzászóló: Mode93 | Időpont: 2010.06.04. 05:00
Mode93

Értettem én, persze, nem kizárt, hogy pár embert érdekelni fog, csak én nem nagyon tartom valószínűnek :[  Legalábbis ebben az iskolában biztos nem.

 
36. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2010.06.04. 04:55
Faith

Azért írtam 1000-et, mert sok millióból (akihez általa eljut), szerintem annyi biztos akad majd.

 
35. Hozzászóló: Mode93 | Időpont: 2010.06.04. 04:32
Mode93

bocs, kimaradt egy ‘o’ betű..

 
34. Hozzászóló: Mode93 | Időpont: 2010.06.04. 04:31
Mode93

Nem hiszem, hogy a fiatalok a feldolgozás után hirtelen Mode-ot akarnak majd hallgatni. Ismerem a hülye kormbelieket, az igénytelent szeretik, és a Just Can’t get enough feldolgozás után sem érdekelte egyiket sem a Depeche Mode, mert nem tudtak róla, hogy feldolgozás.

 
33. Hozzászóló: sori | Időpont: 2010.06.04. 04:09
sori

nem kéne… és mi az, hogy “olyan melódiát tegyek hozzá, ami mindig is hiányzott belőle?

 
32. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2010.06.04. 03:55
Faith

Szerintem tehetséges. Ennyi. És kíváncsian várom mit hoz össze. Ha nem fog tetszeni, az se baj, mert hozhat majd sok 1000 új fiatal rajongót a dM-nek.  ;)

 
31. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2010.06.04. 03:38

Na jó, azért ne tüntessük ki, mert ért ahhoz, amivel foglalkozik.  :-P
Ez lenne az evidens.
Nem fikázás ez, miért muszáj jót mondani?
dM alulértékelt szerinte, szerintem ő meg túlértékelt. Jé!  :D
Faith ha nem lepődtél meg, akkor valami mégis van a levesben.  :)
Értem amit írtál, én mondjuk pár számot hallottam tőle, ontja a Radio Gaga :D annyira nem lettem odáig érte. A másik meg, hogy először a divat miatt hallottam felőle, és amiket csinál, a hírek róla, szóval ezekről előbb értesültem, mint a zenéről. Pedig a zene lenne a legfőbb lényeg.
Szerintem nem újított a zenében semmit eddig. Megjelenés az tényleg egyedi.

 
30. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2010.06.04. 03:12
Faith

Ilyen kérdésekben már rég nem a zenekar dönt. Mivel ez nagyon jó rekám, biztos gond nélkül megkapja, sőt!

 
Lapozás:  <  1 2 3 4 5 >
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©