depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Lady Gaga a People Are People feldolgozását tervezi

Lady Gaga a People Are People feldolgozását tervezi

Az amerikai QMS rádiónak adott interjújában Lady Gaga elmondta, hogy szeretné feldolgozni a depeCHe MODE 1984-es slágerét, a People Are People slágert, „hogy olyan melódiát tegyek hozzá, ami mindig is hiányzott belőle”.

Hát így. A 24 éves Lady Gaga (valódi nevén Stefani Joanne Angelina Germanotta), aki még nem is élt, mikor a dal született az interneten keringő dalmontázsokból kapott ihletet. Ahogy mondta: „Szó szerint órákat töltök el naponta a YouTube-on, hogy megnézzem, miket írnak rólam, olvasom a hozzászólásokat, stb. Meglepődve tapasztaltam, hogy rengeteg depeCHe MODE rajongó, egyben Lady Gaga rajongó is. Addig nem is tudtam az együttesről, míg nem botlottam bele a ’Paparazzi’ és a ’Just Can’t Get Enough’ montázsába. Mindenkinek csak ajánlani tudom a depeCHe MODE zenekart, igazán alulértékeltek.”

Forrás: Side-Line

Személy szerint néhány hónapja futottam bele Lady Gaga egyik akusztikus előadásával és nagyon kellemesen csalódtam! Mint kiderült a hölgy bárzongoristaként tengette életét míg fel nem fedezte egy producer és nem csináltak szuperprodukciót belőle. Viszont az mindenképp mellette szól, hogy nem egy kirakati bábu, mint a Britney félék, hanem egy igazi zenész, aki saját magának írja dalait, és azokat bátran, bárhol előadja egy zongora kíséretében. Ezek a verziók igazán kellemesek, magukban hordozzák az élő zene varázsát. Íme néhány példa:








Ajánlott videók
RECOIL EVENT with ALAN WILDER - Prague 1987.04.13. Strangelove Tour Of The Universe - Promó videó Üzenet a magyar rajongóknak - 1997 EMA 2006 Best Group - Nyert a depeCHe MODE! Rammstein - Stripped

2010.06.03. 02:38 | Faith | 10960 Olvasás | 89 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Lapozás:  <  1 2 3 4 >  Utolsó »
69. Hozzászóló: rodínia | Időpont: 2010.06.06. 14:08
rodínia

Én kifejezetten csípem a kislányt, csak ez a divatleszbi vonal, amit annyira nyomat, ez valahogy nem jön be. Lehet, hogy régimódi vagyok, de kulcs a zárba való. Tudom én, hogy ez a show biznis, de a sok kis liba megy utána. Igaz én is hasonlítani akartam Michael Jackson-ra, de annyiban merült ki, hogy leragasztottam az ujjaim végét, és begöndörítettem a hajam. De ezektől nem sérültem lelkileg. De az is igaz, hogy sok Ga-ga rajongó lehet, hogy most hallgat először DM-et, csak azért, mert neki is tetszik. Hajrá, legyünk még többen.

 
68. Hozzászóló: mönye | Időpont: 2010.06.06. 12:45

Na, még egy kis adalék:
Martin az A Question Of Lust-ról:  Ez a dal számomra olyan, mint egy klasszikus melódia az ötvenes vagy a hatvanas évekből. Nagyon jó élőben előadni és tényleg egy jól eltalált dallam. Még viccelődtem is a többiekkel azon, hogy olyan jól sikerült alkotás lett, hogy anno talán már a Beatles is tőlem lopta ezt az alap dallamot…

 
67. Hozzászóló: mönye | Időpont: 2010.06.06. 12:41

I Like It-el kezdődött, majd néhány Abba szám, de ezek lemaradtak a Speak & Spell-ről. Aztán hosszú ideig semmi, majd a Route 66. Legutoljára a Dirt maradt, ami időben is közelebb áll hozzánk. (Ez utóbbit szívesen meghallgattam volna koncerten is.)

 
66. Hozzászóló: Useless-girl | Időpont: 2010.06.05. 10:21
Useless-girl

jaja, a Dirt is feldolgozás, ha már itt tartunk XD

 
65. Hozzászóló: Alisha | Időpont: 2010.06.05. 06:46
Alisha

Jan… és Martin feldolgozásai? :) és a dm-nak is van olyan dala, ami feldolgozás.. ok, h neked herótod van a lánytól :)

 
64. Hozzászóló: rmxmusic | Időpont: 2010.06.05. 02:50
rmxmusic

Már nem azért ,de szerintem az én DM feldolgozásaim a legjobbak:-)))
Ugyanis nálam mindíg Dave énekel:-)))))))))

 
63. Hozzászóló: King of Körút | Időpont: 2010.06.04. 18:43

Abban egyetértek, hogy a csaj tehetséges és van egyénisége. Ha a dalait primitív gépzene helyett inkább zongorával meg nagyzenekarral kísérné, még talán kedvelném is. Teljesen megértem, ha valaki csupán zenei oldalról kedveli a munkásságát (kivéve Bad Romance, attól kinyílik a bicska a zsebemben). Egyébként csinos kislány, CSAK:

annyira mégsem tehetséges, mint amennyire nyomatják. A Beatles-ről nem volt ennyi szalagcím, mint róla. Nem veszi észre, hogy az értelmetlen, szürreális megnyilvánulásai elég szar irányba formálják a fiatalabb rajongók ízlését. A sok szemét, amit magára aggat, meg ahogy a világ legtermészetesebb módján tukmálja rá az emberekre a drogos, fűvel-fával kúrós életmódját, ezek miatt nem tud pl. nálam érvényesülni. Elég ránézni egy-két nyilvános megjelenésére, és látni, hogy nem normális. Vagy pedig tényleg az egész élete a showműsor része, ezért viszont már szinte sajnálom. Csakhát túl sok ember tekinti példának, amit művel.

Ami pedig a People Are People-t illeti: biztos tudna valami újat kihozni a dalból, de akármekkora STÁR, ez a “csak ajánlani tudom a zenekart” duma pont az ő 24 éves szájából elég érdekesen hangzik. A 30 éves Depeche Mode-nak nincs szüksége az ő ajánlására, szóval vissza lehetne venni arcból.

 
62. Hozzászóló: atagal | Időpont: 2010.06.04. 16:14

Tényleg el kell olvasni a teljes cikket.
Lehet hogy tehetséges, de ugyanolyan ostoba mint pl Hilton kisasszony:


I’m a huge fan of Erasure and it was so funny when I heard that Vince is also a part of Depeche Mode! It’s so unlike his Erasure sound!” So how did she end up choosing “People are people”? Simple: “My manager choose the song for me, he knows things so much better.” Ok… well, you all know what to expect: an Erasure version of “People are people”. That promises to be funny!

 
61. Hozzászóló: jantar | Időpont: 2010.06.04. 15:11
jantar

muki

Nem sokba nézem ezt a parókás, póthajas nőt. A sok fiatal ezeket állítja piedesztárra.. kész szégyen és az is, h. a zenei csatornák ilyeneket nyomnak… :-P

 
60. Hozzászóló: qkimuki | Időpont: 2010.06.04. 14:54
qkimuki

Szerintem talán előbb a pontos interjút kellene meghallgatni-nézni.
Én eleve kizártnak tartom,hogy egy ilyen idős nő ne halljon még a DM-ről (csak véletlenül botoljon bele a youtube-on)!
Nem biztos,hogy minden úgy hangzot el ahogyan mi itt olvastuk.
Én sem kedvelem lédi kakát de az biztos,hogy nem egy tátika énekes.
Egyszer valamelyik adón elcsíptem egy koncertjét és bizony nem volt rossz…
Azért mert feltünési viszketegsége van még lehet tehetséges.
Egy feldolgozás meg nem szentségtörés..csak egy feldolgozás!
Szerintem majd hallgassuk meg a számot aztán fikázhatunk!!  :)
Még valami!
Akárki akármit mond,a DM igenis alulértékel!!(na nem a rajongók álltal) :)
Attol,hogy nekünk rajongóknak ez rosszul esik még így van!!
Szerintem ők azon kevesek közé tartoznak akik a rajongóiknak köszönhetnek mindent.Nem a tévéknek,rádióknak,stb….
szó

 
59. Hozzászóló: jantar | Időpont: 2010.06.04. 14:53
jantar

Usi nem általánosítok, de pl., amit a Just can’t get enough-fal és ezzel is tenni akarnak kész gáz. Martin is dolgozott fel dalokat, de mellette a saját számai, munkái is vannak. De a Saturdays és Lady Gaga inkább saját munkával állna elő és a nagy képű László Boldizsár is..  :-P

 
58. Hozzászóló: FruMode87 | Időpont: 2010.06.04. 14:36
FruMode87

Amúgy meg már olyan uncsi Gaga, már a vízcsapból is ő folyik. Szerintem azért dolgozza fel a People are people-t mert meglátott egy régi dm klipet, és belezúgott valamelyik tagba :D Egyébként örülök, hogy nem valamelyik Hourglass, Paper Monsters, vagy Counterfeit dalt dolgozza fel, mert akkor nálam csak akkor ütné meg a mércét, ha az ezen albumok valamelyikén lévő dalok feldolgozása is ugyanolyan profi lenne, mint az eredeti. Mindenesetre nagyot néznék, ha egy mode koncerten ott tombolna mellettem az első sorban :D Én csak azt nem szeretem benne, hogy a botrányai miatt lett ismert, és nem a zenéje miatt. A másik, ami taszít, az az, hogy koncerteken playbackel, az egyik koncifelvételen látszott, hogy tátogott. Feltűnően tökéletes volt a hangja, ami koncerten nincs. Egyszerűen nevetséges, néha már- már eléggé közönséges szegény. Jobb lenne, ha nem csinálna totál hülyét magából, és nem tömegcuccot gyártana, normálisabb lenne a stílusa. A Pokerface nálam is kiveri a biztosítékot, meg a Bad romance eleje, a gá-gá olálá. Ez nem nagy művészet. Az oké, hogy képzett zenész, de az nem nagy cucc, hogy 4 évesen zongorázott. mert vannak páran, akik zongoráznak ennyi idősen, Mozart meg még fiatalabb korában kezdte,  ő egy zseni volt. Ha pár századdal később születik, simán lehetett volna a dm producere :D Egyébként igazad van Jantar abban, hogy könnyű kész számot előadni, átalakítani, saját számot csinálni, na az a valami!

 
57. Hozzászóló: Useless-girl | Időpont: 2010.06.04. 14:00
Useless-girl

jantar: szerintem azért ne általánosítsunk úgy hogy “felháborító a feldolgozósdi”. vannak zenészek, akik nem azért teszik ezt, hogy az eredeti szám hátszelén kapaszkodjanak fel a feldolgozásukkal, akik már tettek le vmit az asztalra a saját műfajukban (lásd Johnny Cash, Rammstein, Linkin Park, Lacuna Coil, akik szintén készítettek újraértelmezést 1-1 DM-számhoz). Az ilyen zenészek inkább tisztelgésnek és elismerésnek szánják ezeket az új verziókat. Persze, vannak olyanok, akik ezzel a módszerrel akarnak felkapaszkodni, de itt most csak az általánosítás ellen akartam érvelni.

 
56. Hozzászóló: jantar | Időpont: 2010.06.04. 13:11
jantar

Csövike,

Csak nemrég jutottam gép elé. Eszméletlen, h. milyen árvíz van Borsodban. :((.
Mindenki csak a feldolgozással akar érvényesülni. Ne akarja feldolgozni, inkább írjon saját művet. Ezt a nőt nem nézem sokra. A fiataloknak ilyet állítanak példaképnek. Sokak számára ez a mérce. A feldolgozásokkal kapcsolatban a Cotton Club Singers egyik énekese jutott eszembe a László Boldizsár úr. Azok is   csak feldolgozásokat csináltak és mikor vki ezt megemlítette nekik még ő volt megsértődve. Jó hogy nem hajdokol előtte mki, mert Queen, Abba és más együttesek dalait dolgozza fel. A készből könnyű jót készíteni. Különben Martin utól érhetetlen zeneileg és dalszövegírásilag is.
Összegezve felháborító az ilyen átdolgozósdi…. :-P grrr

 
55. Hozzászóló: Mode93 | Időpont: 2010.06.04. 12:50
Mode93

Hát de nem?  :-)
Ebben az iskolában kevés a normális felfogású gyerek..az összes hülye… :D

 
54. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2010.06.04. 12:47

Mode :-) most láttam csak mit írtál, hát nagyot nyerítettem. Azt mondod: legalábbis ebben az iskolában biztos nem. Látom te már feltérképezted a leendő rajongótársainkat. Lassan meglesz kik lesznek benne az ezerben. :-)  :D

 
53. Hozzászóló: OLI-911 | Időpont: 2010.06.04. 11:37
OLI-911

Különben is túl nagy falat a People Are People neki. Az egy tökéletes zene úgy ahogy van, főleg, hogy az a kedvenc korszakom is!!  |-|  :D
Inkább a Boys Say Go! -t dolgozza fel, azt inkább el tudom képzelni az ő műfajában!!!  :D

 
52. Hozzászóló: OLI-911 | Időpont: 2010.06.04. 11:32
OLI-911

1 biztos, Én nem gondoltam volna, hogy a DM-en belül is már a Lady Gaga-ról lesz szó. Mindenütt őt látom meg hallom, erre itt is vele kell foglalkozni.
Amúgy Én is hallottam ezt a hermofroditás dolgot.
Simán kinézem belőle!!! :-) Elég gyanus volt nekem már elötte is!! :-)
A legagresszívebb oldalamat a Poker Face nevezetű zenéje hozza ki belőlem!!! :D :x grrr grrr
UTÁLOM ÉS MÉGIS ISMEREM!!!  grrr

 
51. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2010.06.04. 10:09

King of Körút:  :-) A lényegre tapintottál.

 
50. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2010.06.04. 10:05

Edókám szólíts meg bátran.  :-) én azt írtam, hogy evidens LENNE.
Erről a nőről nekem mindig Grace Jones meg Amanda Lear jut eszembe.
Usi: reklám a dM-nek Gagától. Érzed mögötte? :-P
Az biztos, hogy felfigyelhetnek ezért az együttesre, egyik unokatesóm -  aki nincs képben róluk, de tudja, hogy nekem a kedvenceim - volt az első aki nekem mutatta a Saturdays lányok feldolgozását: ez dM ám! Aranyos volt. :D
Neki tetszett, szerintem borzasztó de sebaj. :-)
Szóval van ebben jó is, nem mondtam hogy nincs.
(Jantar meg nemsokára megjelenik a szokásos szövegével: itt Martinékról kellene beszélni :-) )

 
Lapozás:  <  1 2 3 4 >  Utolsó »
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©