depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

10 dolog, amit még nem tudsz a depeCHe MODE-ról…

10 dolog, amit még nem tudsz a depeCHe MODE-ról…

Azt valószínűleg tudod, hogy a „depeCHe MODE” valami olyasmit jelent, hogy: „divathírek” franciául, de például azt tudtad-e, hogy az egyik legnépszerűbb lemezük címét egy heavy metal együttes inspirálta?! Íme, 10 olyan dolog, amit még nem biztos, hogy tudsz a depeCHe MODE-ról…

1. Martin Gore régen egy akusztikus duóban gitározott, a „Norman & the Worms”-ban…

Egy évvel azelőtt, hogy a depeCHe MODE-ot megalapították volna, Martin Gore gitáros volt egy akusztikus formációban (duóban), a „Norman & the Worms”-ban. Ez volt az első zenekara. Később csatlakozott a „French Look” nevezetű bandához, mely megalapozta jövőjét.

2. Vince Clarke - a zenekar egyik alapító tagja, mindössze csak egyetlen egy depeCHe MODE videoklipben szerepel…

Mégpedig az együttes legelső videójában, amely a „Just Can’t Get Enough”-hoz készült. Csak ebben jelenik meg az alapító tag és „szinti-varázsló”: Vince Clarke, aki később miután elhagyta a csapatot, megalapította a “Yazoo”-t Alison Moyettel közösen.

3. A „People Are People” volt az 1984-es Olimpiai játékok Nyugat-Németországi TV-közvetítéseknek bevezető zenéje…

A „People Are People” - a zenekar átütő slágere (amely a legelső amerikai sikerük is egyben!) volt az 1984-es Olimpiai játékok Nyugat-Németországi tévéközvetítéseknek bevezető zenéje. A dal No.1 helyezést ért el a német slágerlistákon!

4. A „Behind the Wheel”-t egy 1946-ban írt dal inspirálta…

A „Behind the Wheel” (mint egy másik dal újraértelmezése!), és a B-oldalas „társa” a “Route 66” valójában egy régi R&B sláger, amelyet 1946-ban vettek fel (Bobby Troup). A depeCHe MODE számát tematikájában és zeneileg is a régi elődje ihlette.

5. Teltházas koncertet adtak 1988-ban a Rose Bowl stadionban, bár az akkori aktuális albumuk alig jutott be a Top 40-be…

A banda a Pasadena Rose Bowl stadionban zárta a „Music for the Masses” koncertturnéját, amely teltházas volt. A stadionban több mint 60000 szék található! Amerikában ez a lemezük mindössze csak a No. 35 helyig jutott.
 

Concert for the Masses

 

6. A „Personal Jesus” valójában egy újság apróhirdetései között lett először “megjelentetve”…

Mielőtt a „Personal Jesus” ténylegesen megjelent volna 1989 augusztusában, egy brit újság lapjain a hirdetések rovatban egy megadott telefonszámon keresztül meg lehetett hallgatni a dalt. (A hirdetés ezekkel a szavakkal jelent meg: “Your own personal Jesus.” később mellette a telefonszámmal - a szerkesztő!)

7. A „Violator” címét egy heavy metal albumcím ötlete adta…

Amikor a „Violator” megjelent 1990-ben, Martin Gore azt mondta az „NME”-nek: „Egy olyan albumcímmel akartunk előrukkolni, amely a legextrémebb és legképtelenebb heavy metal lemezcím, amit csak ki tudunk találni.”. Feltételezte, hogy erre majd mindenki felkapja majd a fejét (s felkelti az érdeklődést)!

8. A „Policy of Truth” az egyetlen kislemez, amely magasabb helyezést ért el Amerikában, mint Angliában…

A depeCHe MODE a slágerlistákon mindig magasabb helyezést ért el a szülőföldjén – ám ez alól a „Policy of Truth” az egyetlen kivétel. No. 15 lett az Egyesült Államokban, míg a brit listákon csak a No. 16-ik helyezésig jutott.

9. Az „I Feel You” kislemez szimbólumai, rejtett utalásokat tartalmaznak az együttes tagjainak születésnapjára vonatkozóan…

A négy szimbólum az „I Feel You” kislemez borítóján, az együttes négy tagját reprezentálja. Hogy megfejtsd a kódot, tudnod kell, hogy ki - mikor született. A négy dátum a szimbólumokban vannak elrejtve.

10. A „Heaven” videoklipjét a „The Tree of Life” / Az élet fája” című film ihlette…

A zenekar hangulatos 2013-as videoklipjét - a „Heaven”-t Terence Malick 2011-ben forgatott elgondolkodtató drámája: „Az élet fája”(Brad Pitt főszereplésével!) inspirálta. Ebben a videoklipben természetesen Brad nem játszik, de számos - a filmből kiemelt feltűnő, szimbolikus kép a videoklipbe is bekerült.


Eredeti írás: Michael Gallucci / Forrás: diffuser.fm




Ajánlott videók
Martin +Mas-Nescafe interjú 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 3.rész Suffer Well - magyar felirat 1986.04.14. A Question Of Lust 1994.01.10. In Your Room Anton Corbijn izgalmas élete a XXI. században

2013.04.29. 04:50 | Cívis Target | 26050 Olvasás | 12 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©