depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Fletch Santa Barbarába utazott

Fletch Santa Barbarába utazott

Úgy tűnik, beigazolódnak az év elejére prognosztizált csapat-meeting híresztelések a depeCHe MODE háza tájáról. Andy “Fletch” Fletcher ugyanis a múlt hétvégén Los Angelesbe repült, felesége, Grainne társaságában.

Grainne Fletcher a napokban “elcsiripelte” a Twitter-en, hogy férjeurával, a depeCHe MODE “tapsgépével”, Andy-vel Los Angelesbe utazik nyaralni - azaz, telelni -, és nagyon örül, hogy végre kicsit kettesben lehetnek a gyerekek nélkül. Eddig ez egy szokvány web2-es bejegyzés, ám ha azt is hozzávesszük, hogy Andy időközben már át is ruccant Santa Barbarára, akkor szinte biztos, hogy a napokban lezajlik az új depeCHe MODE album munkálatait előkészítő band-meeting. A találkozóra várhatóan Martin és Dave is elhozza az eddig elkészült demoit, és ha nem csalnak az információk, akkor kb. 20 dalból tud majd válogatni a csapat.

Grainne twitterezése szerint, a Fletcher házaspár két hetet tölt Kaliforniában, így hamarosan újabb izgalmas hírekre számíthatunk depeCHe MODE-os körökből!




Ajánlott videók
2009.03.11. TV2 Aktív 1986.02.10. Stripped Wrong - Berlin Echo 2009 Dave Gahan - Endless [Acoustic] 1984.03.12. People Are People 1989.02.13. Everything Counts [Live]

2012.01.11. 07:31 | Janurik János | 12240 Olvasás | 64 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Lapozás:  <  1 2 3 4 >
24. Hozzászóló: mönye | Időpont: 2012.01.15. 04:57

Ehh. Dave, mint magamutogató pöcs? Dehát mi a fityfenét kellene tennie egy zenekar énekesének? Vászonnadrág zsebébe bújtatni a kezét, mint Frank Sinatrának? Akkor ez már nem Dave lenne. Mi mindannyian így szeretjük Dave-et, ahogy van. A szimpadiasságával, magamutogatásával??? együtt, hiszen ez ugyanúgy hozzá tartozik, mint az orra és a csupasz mellkasa.

Alan mint producer? Hát hogy a viharba ne! Nem vagyok elfogult a dm-mel kapcsolatban, ezt azt hiszem nem kell bizonygatnom. Ennek ellenére nem gondolom, hogy csak és kizárólag Alan lenne a megoldás a produceri székben. Persze velem is madarat lehetne fogatni, ha tényleg Ő is ott lenne velük, mert akkut Alan fan vagyok. De ha nem őrá esik a zenekar választása, akkor nem ő lesz.

A dm amúgy sem alkotott azért olyan gyengét, hogy belebukjanak és nem is fognak, az biztos, mert mindig lesz, aki kajálni fogja az aktuális albumot, kislemezeket, maxika, turnékat. Jól is van ez így.

Abban is biztos vagyok, hogy Alan-nel teljesen másmilyen albumokat kaptunk volna. Talán ebből a nagy minimalista felfogásból is kevesebbet, ami nem biztos, hogy rossz lett volna. Az, hogy az ICH - Wilder mix hatásvadász lenne? Én inkább úgy érzem, hogy a kellő zenei mélységet kapta meg a dal. Így jobb, sokkal jobb, mint ami az album verzió.

A koncerteken azért otthon hagyhatnák az ETS, PJ, EC, JCGE, AQT, IYR, WIMS, WIME, Stripped stb. szakállat növesztett és kismiliószor elnyomott dalok egy jó nagy részét és pótolhatnák őket az elmúlt 3 album ragyogó dalaival. Ha nem így lesz, akkor mélységesen csalódott leszek.

 
23. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2012.01.15. 04:33
Tharsis

Preci. Pedig volt rengeteg meglepetés dal a repertoárban a második európai körben.

 
22. Hozzászóló: OLI-911 | Időpont: 2012.01.15. 01:33
OLI-911

1 biztos, a PÉNZ FONTOS!!!
Ez mindenkire vonatkozik.
Amíg nagy igény van a DM-re és az sok pénzt is hoz, addig létezni fog az együttes. De hát ez így van rendjén.
32 éve zenélnek, ennyi idő eltelte után érthető, hogy a pénzt látják benne leginkább. (Legfőképpen a producerek és egyéb ügyintézőik)
Csahát 1 a gond vele, a legutóbbi klippjeik 1 nagy semmi, a koncert repertoárt kicsit lecserélhetnék már, meg a Question of Time-ot is 1x végre adhatnák már újra az eredeti hangszerelésben és az Enjoy The Silence refrénjét is 1x énekelhetné már Dave, nem azért megyek koncertre, hogy minket énekeltessen, hanem azé, hogy ő énekeljen.
Lényegében azért örülök, hogy a mai napig léteznek és lehetőség van a koncertjeikre elmenni.
A Master And Servant-ot és a Strangelove-ot igazán lejátszhatnák megint és a People Are
People-t is elővehetnék már igazán.

Az új albumra kiváncsi leszek. Amúgy a SOTU pedig attól azért jobb, mint amennyire lehúzza mindenki. (Hole To Feed kivételével).

 
21. Hozzászóló: Precious101 [Admin] | Időpont: 2012.01.14. 17:32
Precious101

Én azért vitatkoznék veled. ‘88-ban (a vasfüggöny mögött) 2 koncertet is adtak, a nagyobb durranás Violator-ral meg ide sem jöttek. ‘93-ban kimentem júniusban Bécsbe, mert nem volt biztos a pesti koncert. Utána lefixálták és oda is elmentem. Most az egész fordítva van. Lekötik a koncerteket és utána megjelenik az album! ‘87-ben a németek nem mentek be a koncertre, hanem kint ücsörögtek, mert túl disco-s (a BC után) volt nekik a MFTM album. Nem mondom, hogy most is ez kell, de a dM nagyon épít arra, hogy úgy is kimegy mindenki, mert régen volt dM koncerten. Hagynak pár év pihit, majd bele vágnak. Előre megmondom MOST a következő turné setlist-jét 95%-ra! És ez nincs jól. Legyen minden turné meglepi, legyenek csere dalok, játszanak rég nem játszott dalokat, kedveskedjenek a hard core fanoknak akik 15-20 vagy akár 30 éve megveszik a kiadványokat és azóta is éltetik a dM-et rajongásukkal, időt, fáradtságot nem kímélve! Nem szeretem ezt, de a hakniból azért nekünk elegünk van. Hakni, mert tudom, hogy Dave mikor mondja azt, hogy: “That’s right”, vagy mikor jön ki a cat walk-ra. Sajnos álmodozok, álmodozunk, úgyis ott leszünk a következő koncerteken, DE reménykedünk, hogy más lesz, persze tudjuk, hogy nem, de olyan jóóóó reménykedni :-P
És remélem, hogy igazad van abban, hogy ezt őszintén teszik. “A vonat alatt fekvő ember mosolya sohasem őszinte” :-P

 
20. Hozzászóló: kram | Időpont: 2012.01.14. 16:42

Ez nem 10 éve, hanem azóta megy így, amióta világ a világ. Ha valaki végignézi a régi lemezekről készült dokumentumfilmeket láthatja, hogy régen néha még a számokat is a kiadó utasítására írták az adott pillanatban. (Pl:Get the Balance Right stb.) A lemezekről nem is beszélve. Irány a stúdió, lehetőleg évente, mert különben elfelejtődtek volna a 80-as évek new wave dömpingjében, azután uccu neki turnézni.

Ez pontosa ugyan így volt 82-ben, 88-ban, 94-ben (az sem számított, hogy ráment a lelki egészségük), 2001-ben és így tovább… Így volt és lesz ez minden zenekarral és előadóval. Már aki jól csinálja és meg tud ebből élni. Mert ez szolgálató ipar.

Ha csak akkor csinálnának lemezt, amikor ihletük van, és akkor turnéznának és ott, ahol és amikor kedvük van, az nagyjából egy nagy nudli lenne (és lett volna már Alan idejében is).

A DM azért van még porondon, és azért tölti meg rendre a stadionokat, mert szerencsére (bár ezzel biztosan nem ért mindenki maradéktalanul egyet) jól és színvonalasan végzik a mai napig a munkájukat. Ami persze nyilván azért is van mert szeretik is azt, ami elengedhetetlen a jó színvonalú termékhez (ha szabad ezt a kifejezést használnom).

Itt szerződések vannak, meg pénz, meg pénz, meg szerződések, nem lehet vacakolni. Sehol, senkinek. Aki huzakodik, nem kell.

Ez nem cinizmus, és nem szentségtörés. Ezt tudomásul kell venni, és el kell fogadni.

Ennek ellenére mégis lehet szeretni ezt az egészet… és éppen azért, mert mint mondottam: jól, és meggyőződésem, hogy őszinte örömmel és odaadással teszik azt, amit egyébként megkövetel tőlük az iparáguk!

...és ez nekem elég, és igazolja az összes többi, az üzlet által megkövetelt “erkölcstelenségüket”.

 
19. Hozzászóló: Precious101 [Admin] | Időpont: 2012.01.14. 15:44
Precious101

Én nekem az nem tetszik az utóbbi időben, hogy előbb tudjuk meg a koncert dátumokat, mint hogy halljuk az egész albumot. 2008-ban is 2 pici részletet (Wrong, Peace) lejátszottak majd bejelentették a világ körüli turnét. Ez azért nekem úgy hangzik, hogy tök mindegy milyen lesz a közönség visszajelzése, mi megyünk turnéra, lenyomjuk a WIMS, IFY, ETS, PJ combot és kész… Úgyis teltház lesz.  És ez megy 10 éve… Sajnos!  ;;; De jól csinálják, mert bejön. 3-4 évente az ember kimegy dM koncertre…

 
18. Hozzászóló: zsolek | Időpont: 2012.01.14. 12:58
zsolek

Hááát…. Érdekes hozzászólások vannak itt. Sokan szeretnék, ha a producer Alan lenne (köztük én is), de szerintem erre kicsi az esély. Bár, ha az anyagi gondjait nézzük…
De szerintem senki nem fog csalódni és végre mehetünk megint koncertre!!!

 
17. Hozzászóló: vica | Időpont: 2012.01.14. 10:33
vica

kram ez igen ,tökéletes hozzászólás. :)

Úgy látszik fletch100 a folyamatosan Alan után vonyítók táborát erősíted akiknek nem volt elég az elmúlt 16 év,hogy tudomásul vegyék Alan nem fog visszajönni.Ha akart volna már rég megtette volna.És ha visszajönne is akkor sem lenne olyan mint régen.

“Dave nem fontos Ő egy magamutogató Pöcs.”
Ami ezt a mondatot illeti hát kész röhej.Pont a frontember ne számítana?
Rá ugyanúgy szükség mint Martinra és fordítva.Amikor még Alan velük volt akkor is szükség volt rájuk persze más okból mint Alan-re.

Egyébként meg ha nem tetszik a DM zenéje vagy tagok nem szimpik neki akkor ne hallgasd/nézd őket.Ha csak ilyen hozzászólásra vagy képes akkor azt inkább tartsd meg magadnak.

 
16. Hozzászóló: Neo71 | Időpont: 2012.01.14. 08:13
Neo71

fletch100 te a holdon élsz? Alan lefutott/kifutott a DM-ből, hagyjátok már békén, nem fog visszajönni. Andy viszont a csapat része, még ha csak az a feladata is, hogy a DM-et elözönlő banánokat felfalja, de azért szerintem csinál Ő annál sokkal többet is! Dave meg nem egy magamutogató pöcs, csak próbálnád meg te azt amit Ő csinál! Szerintem jobb ha bekussolsz és törlöd magad erről az oldalról! Feleslegesek ide az ilyen kamu rajongók! grrr

 
15. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2012.01.14. 07:33
Tharsis

Kram! Gratulálok. :) Egyébként nekem minden DM album tetszik, mindegyikben van valami szerethető. Remélem most sem lesz ez másként. Producer ügyben pedig semmi sincs lefutva szerintem, bár Peter is azt írta, hogy Alan -ra aligha van esély.

 
14. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2012.01.14. 07:03

Magamutogató pöcs??? Jézusom :D
Valamiről lemaradtam :-P

 
13. Hozzászóló: kram | Időpont: 2012.01.14. 05:33

fletch100 egy igazi rajongó. Öröm az ilyen konstruktív hozzászólásokat olvasni.

A SOTU azért lett szerintem olyan súlytalan, finomkodó, mert a PTA nyers komorsága után kontrasztot akartak. Bízom benne ez a lemez is gyökeresen más lesz hangulatában.

Ami pedig a zenei megvalósítást illeti: egyáltalán nem biztos, hogy Alan ugyanazt akarta volna csinálni az elmúlt 20 évben mint amit 1995-ig csinált. Nem hinném, hogy ha maradt volna, akkor az elmúlt évek lemezei a régi hangzásvilágot vitték volna tovább rendületlenül. Ha igen, az pedig egyébként igen silány lett volna. A 80-as évek óta nagyot változott a zenei ízlés, senki nem tudhatja, hogy Alan mentes maradt volna-e a mai kor (minimalista) trendjeitől. (Ezt a szóló munkáiból aligha lehet megítélni.) Pláne, ha piacképes akart volna lenni.

Mellesleg számomra a PTA a valaha született legjobb DM album, tökéletesen illeszkedik hangzásában és hangulatában az ízlésemhez. A SOFAD meg például nem. Ha a PTA megszületéséhez az kellett, hogy Alan kilépjen, akkor egyenesen hálás vagyok érte. 

Bár az In Chains eredeti hangzása nem tetszik, az Alan-féle hatásvadász effektekkel sűrített, és kissé dallamtalanná tett remix sem.

Ha valaki az elmúlt 20 év lemezein nem talál szerethető dalokat, ahogy én is találtam a SOFAD-on (és egyet-kettőt még a SOTU-n is) azon csodálkozom.

Búcsúzzunk el Alan-től.

Bízom benne, hogy most egy a SOTU-tól gyökeresen eltérő hangulatú és zeneiségű lemez fog készülni, és úgy hiszem még csak nem is a producer személye lesz a meghatározó ebben, hanem a szándékuk. Az, hogy milyen végterméket akarnak ezúttal. Erre pedig a legjobb bizonyíték szerintem, hogy a SOTU és a PTA producere ugyanaz a személy volt, miközben a két lemez mintha más zenekartól született volna.

 
12. Hozzászóló: Precious | Időpont: 2012.01.14. 04:09
Precious

érdekes hozzászólások… :O

 
11. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2012.01.13. 18:55
Tharsis

Még mindig várunk…

 
10. Hozzászóló: fletch100 | Időpont: 2012.01.13. 14:47

A Depeche Mode jobb ha már nem csinál új albumot, a legutóbbi (SOTU)  is nagyon gyenge eresztés volt, mondhatnám méltatlan Martinhoz, Dave nem fontos Ő egy magamutogató Pöcs. Jobb lenne abbahagyni, Alan nélkül vicc az egész!!

 
9. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2012.01.13. 12:40
Tharsis

Kíváncsi vagyok mikor születik meg ebben a témában az első értelmes hozzászólás.

 
8. Hozzászóló: EL GRECO | Időpont: 2012.01.13. 08:31
EL GRECO

...na ja, és még azért is készül az új album, mert azok az emberek akik az együttest körülveszik elkezdtek éhezni, fázni, nyomorogni stb…..  :-)
  ...és ezt már a fiúk sem nézhették tétlenül!  :D

 
7. Hozzászóló: vica | Időpont: 2012.01.13. 05:34
vica

Biztos azért csinálják a fiúk az új albumot mert kiürült a kassza és kell a bevétel mert drága a gyerekeknek a magániskola. :-)

 
6. Hozzászóló: Greedy | Időpont: 2012.01.12. 17:34

Pláne ezekben az ínséges időkben, amikor a banán is ilyen drága:)

 
5. Hozzászóló: Precious101 [Admin] | Időpont: 2012.01.12. 16:36
Precious101

Persze, hogy jó volt a hangulat. Újabb album, kislemez(ek), turné, LHN kiadványok, stb. = min. 100.000.000 (na jó, ennyi nem, de sok) dolcsival lesz kövérebb a bankszámlájuk. Nekem is jó kedvem lenne :-P

 
Lapozás:  <  1 2 3 4 >
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©