depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Cikkek
Hirdetés
Május 9. – Dave Gahan 46. születésnapja

A depeCHe MODE frontembere Dave Gahan pénteken ünnepli 46. születésnapját. Ez az „idő-harcos” Sylvia (jegykezelő) és Len (buszsofőr) gyermekeként látta meg a napvilágot Eppingben. Dave 6 hónapos volt, amikor édesapja, Len elhagyta a családot. Két évvel később váltak el, ekkor Sylvia Davevel és húgával Sueval átköltözött egy kis ipari városkába, Basildonba az Essexi grófságba. Akkor még nem is sejtették, hogy ez mennyire fontos pillanat lesz a popzene jövőjében. Itt ugyanis megalakul a zenetörténelem egyik legkimagaslóbb zenekara a depeCHe MODE.

Sylvia másodszor is férjhez megy, ez alkalommal Jack Gahanhez, aki a Shellnél dolgozott. Jack meghal, mikor Dave még csak 10 éves. Ez volt élet első nagy sokkja, hiszen nagyon szerette Jacket (sőt róla nevezte el első saját gyermekét is). A második sokk akkor érte, amikor megtudta, hogy valójában nem ő volt a biológiai apja. Az addig nagyon illedelmes srác rossz utakra téved, még 15 éves kora előtt többször konfliktusba kerül a törvénnyel is (vandalizmus, lopás, grafiti). Szintén itt éli meg első találkozását a drogokkal, először csak a könnyű drogokkal, később a heroinnal is. 1989 tér vissza újra keményen a szerhez és elkezdi hét éven át tartó önmegsemmisítő ámokfutását. Már a Violator felvételei közben is keményen drogozott, ami a Songs Of Faith And Devotion felvételei alatt csúcsosodott ki.

Miután Dave csatlakozott a depeCHe MODE-hoz, folyamatosan a média figyelmében van, az életét ezerszer miszlikre-szedték, és ő maga is túlzottan őszinte volt az újságírókkal, főleg a legnehezebb időszakában.

Ezek mellett két szóló albumot is felvett, ahol szerette volna kiereszteni saját érzelmeit, s 2005 óta már a depeCHe MODE berkeiben is társszerzővé válik.

A 46. születésnapját Dave pénteken ünnepli depeCHe MODE-os zenésztársai társaságában egy stúdióban, ahol e legendás és egyedi banda 12. stúdió albumuk felvételei zajlanak. Kívánjunk Davenek közösen sok sikert az elkövetkezendő években, hagy legyen ez élete újabb sikeres időszaka!Forrás: dM.sk | Wikipedia


   
   

   

2008.05.07. 05:34 | Faith | 18196 Olvasás | 11 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó cikkek
Kategóriák
TOP Cikkek
Hirdetés
Hirdetés
FREESTATE.hu ©