depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Cikkek
Hirdetés
Gépek tavasza - Az Industrial Booom fesztivál folytatódik

Industrial Booom - Reboot néven harangozta be múlt év végén Steve Black és koncertszervező csapata az elektronikus zenék szerelmeseinek szánt 3-napos fesztiválját, mely még a tavalyinál is komolyabb line-uppal várja az érdeklődőket! Amíg a Depeche Mode új albumán dolgozik, érdemes megnézni és meghallgatni, milyen alternatív muzsikák léteznek még közös kedvenceinken innen és túl!

Az Industrial Booom fesztivál már 2011. tavaszán is súlyos névsorral rukkolt elő, ami az ott fellépett vendégeket illeti, ez idén április végén sem lesz máshogy - sőt, a Black Head Agency még rá is tett erre pár lapáttal az idei felhozatallal. Három teljes napon keresztül váltják egymást az elektro és alter-műfaj sötétebb vizein evező művészek, akik közül néhányat azért Depeche Mode-os körökben is illik ismerni, legalább a zenekarhoz való kötődésük kapcsán!

Az első estét - mely Mechanix Day néven fut majd - magyar részről a First Aid 4 Souls nyitja, mely a nagy múltú Vacuum zenekarból ismerős Gazdag István projektje. Őket követi az elektro-indusztriál-aggrotech vonalon nyomuló Decoded Feedback, Kanadából. Magyar vonatkozásuk egyébként nekik is van az egyik alapító tag, Yone Dudas révén. Majd jön a Depeche Mode-dal egy időben formálódott belga The Neon Judgement formáció. New wave-szinti pop-EBM vonalon utazóknak kötelező! A Haujobb-ot ha másért nem is, Daniel Myer kapcsán illik ismerni a dM-rajongóknak! De erre a cikk végén szereplő rejtvényben még visszatérünk! A 32Crash Jean-Luc De Meyer (Front 242) egy side-projektje, akik idén adtak ki új EP-t, Hyperreal címen. Zárásként meghallgathatjuk a ‘89-es alapítású, hamburgi illetőségű elektro-indusztriál bandát, a Project Pitchfork-ot, akiknek tavaly jelent meg új anyaguk, Quantum Mechanics címmel. A Covenant-os Eskil DJ-szettje már csak hab a tortán!

A második napon (Electronic Body Day) a magyar EBM-királyok, az Escalator legénysége melegíti majd be a Barba Negra Club táncparkettjét. Az 1988-ban két komputer-megszállott srác által létrehozott csapat külföldön is nagy elismertségnek örvend. Tavaly a The Klinik járt itt nálunk Budapesten, most Dirk Ivens egy másik formációja, az Absolute Body Control teszi tiszteletét magyar földön. Az indusztriál zenei projektek sora a Klutæ-vel folytatódik, mely a Leæther Strip mellékhajtása, a dán illetőségű Claus Larsen tolmácsolásában. Sajátos hangvételű Depeche Mode átiratai legendásak! Az Orosz Különleges Műveletű Alakulat, azaz a Spetsnaz is itt lesz Svédországból, bennük egyesül mindaz, amit anno a DAF, a Front 242, a Die Krupps és a Nitzer Ebb indított el zenei téren. Őket követi az EBM műfaj névadójaként is tisztelt Front 242, akiket azt hiszem nem kell bemutatni… Inkább majd kérdezünk tőletek valamit velük kapcsolatban a rejtvényünkben! Végül az antwerpeni The Juggarnauts zárja az estét, akik a legfiatalabb formáció a fesztiválon - 2010-ben alakultak.

A fesztivál harmadik napján (Dark Side Day) a borongósabb zenéké lesz a főszerep, hiszen itt lesz körünkben a korábbi tartozását lerovó Clan Of Xymox, valamint a Diary Of Dreams, mint a dark-wave irányzat rangos képviselői. De fellép még az elektro-indusztriálban utazó In Strict Confidence, az elektronikát a dark-wave-vel ötvöző Dance Or Die, és hogy teljes legyen a kép, zenél még nekünk a The Arch és a Sonar is, Belgiumból.

Van hát miből csemegézni!

Aki egyik napról sem szeretne lemaradni, annak ajánljuk a fesztivál-bérletet (12.900 Ft), aki pedig konkrétan 1-2 nagy kedvenc miatt látogat ki, az a napijegyekből (5212 Ft / 7212 Ft / 6212 Ft) válogathat.

Bővebb info a szervezők honlapján olvasható: black-head.eu

És most jöjjön a játék!

A fesztivál “atyja”, Steve Black Head, mindhárom napra 3-3 darab belépőt ajánlott fel, az alábbi - stílszerűen “depesmódos” - rejtvény helyes megfejtőinek!

Íme, a kérdések:
 
1. Melyik turnéján kísérte előzenekarként a Depeche Mode-ot a Front 242 legénysége?
a. Black Celebration Tour
b. Music For The Masses Tour
c. World Violation Tour
 
2. Melyik Depeche Mode számhoz készített remixet Daniel Myer (Haujobb) Alan Wilderrel karöltve?
a. Leave In Silence
b. The Sinner In Me
c. In Chains
 
3. Melyik Depeche Mode számból készült átirat a Klutæ tolmácsolásában?
a. New Dress
b. Dressed In Black
c. Blue Dress
 
A helyes válaszokat Janurik János (a cikk szerzője) várja tőletek, április 13-án délig.

Sorsolás / eredményhirdetés április 15-én!



Gépek tavasza - Az Industrial Booom fesztivál folytatódik!




Gépek tavasza - Az Industrial Booom fesztivál folytatódik!

   
   

   

2012.04.03. 03:42 | Janurik János | 13895 Olvasás | 3 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó cikkek
Kategóriák
TOP Cikkek
Hirdetés
Hirdetés
FREESTATE.hu ©