depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Cikkek
Hirdetés
Dave beteg… veszélyben a turné is?

A depeCHe MODE „Sounds Of The Universe” turnéjának első izraeli állomása után, a második athéni koncert Dave betegsége miatt elmaradt. A rossz hírt a jelenlévő rajongók csak az előzenekar produkciója után, néhány perccel a csapat színpadra lépése előtt tudták meg.

Azóta nem túl sok információ került nyilvánosságra Dave állapotával kapcsolatban – érthető okok miatt. Az együttes mindössze annyi információt közölt sajtóközleményében, hogy Dave súlyos bél- ill. gyomorhurut bántalmakkal küzd. Ezek után további koncertek elmaradását is bejelentették. Szintén közölték, hogy az összes elmaradt koncert megrendezésre kerül más időpontokban, várhatóan nyár vagy ősz elején.

A soron következő (május 23.) varsói koncert előtt újabb rossz hírek láttak napvilágot. A színpadépítők, az előzenekar és a helyi biztonsági szolgálat is megerősítette, hogy a koncert elmarad. A jó hír a rosszban az volt, hogy a turné felszerelés kamionjai eközben Riga felé tartottak – reméljük, nem hiába! Az információk szerint hivatalos értesítés is várható az újabb elmaradt koncerttel (koncertekkel) kapcsolatban, ez idáig még nem történt meg.
 
A helyzet súlyosságát a Lengyel Televízió bejelentése tetőzte! Miszerint, Dave Gahan bélrákkal küzd… Mivel a televízió nem jelölte meg forrásait, akár az is lehet, hogy egyszerűen a hivatalos sajtóközlemnényt fordították félre.

Bízzunk benne, hogy annak ellenére, hogy ezt egy elismert és jól informált televízió tette közzé, mégsem lesz valóságalapja a hírnek! A további fejleményekről ezen a helyen fogunk értesíteni Benneteket.
 
2009.05.20. 14:30 - A lengyel koncertszervező immár hivatalosan is bejelentette a varsói koncert törlését. Döntésüket azzal indokolták, hogy Dave-nek több időre van szüksége a teljes felépüléséhez, hogy folytathassák a turnét.
 
2009.05.20. 16:20 - Az együttes egyetlen hivatalos honlapja itteni idő szerint ma délután további 3 koncertet jelölt töröltnek a turné listán! Így Varsó után, Riga és Vilnius is elmarad.
 
2009.05.21. 16:30 - Fény az alagút végén – új koncert Madridban. Ilyen időkben, mikor nap, mint nap újabb koncerteket mond le az együttes, igazán jó jelnek látszik az, hogy Madriddal újabb helyszín került fel a turné állomásai közé. A koncertre 2009. november 16-án kerül sor, jegyek május 28-tól kaphatóak.
 
2009.05.27. 11:50 - A holland Pinkpop fesztivál szervezőjét Jan Smeetst idézte tegnap a belgiumi Belga hírügynökség, miszerint a depeCHe MODE nem fog fellépni a Pinkpop fesztiválon, helyette az Oasis vagy a Prodigy együttesek meghívásán dolgoznak. A londoni koncert mellett Hamburg és Düsseldorf is törlésre kerül. Hivatalos bejelentés mára várható. (Forrás: Side-Line)
 
2009.05.27. 13:53 - A linburger.nl írása alapján, Smeets azt is elmondta, hogy Dave Gahant megműtötték New Yorkban, ami által egy daganatot fedeztek fel. Az orvosok véleménye szerint felelőtlenség lenne ilyen állapotban folytatni a turnét. Még mindig nem tiszta, hogy az együttes miért nem törölte teljesen a turné első szakaszát, így adva lehetőséget Dave-nek a könnyed felépülésre.
 
2009.05.28. 11:00 - A depeCHe MODE örömmel jelenti, hogy újraindítja félbeszakadt Tour Of The Universe turnéját Lipcsében, Németországban június 8-án. Május 12-én az énekes, Dave Gahan súlyos gyomor- és bélhuruttal küzdött, melynek következtében kórházba került és elmaradt az athéni koncert. A kórházban további vizsgálatok után kiderült, hogy kisméretű rosszindulatú húgyhólyag daganata volt, melyet azóta sikeresen eltávolítottak. Az orvosok tanácsára Dave Gahan egész június 8-ig pihenőre kényszerül, hogy teljesen felépülhessen. A lipcsei koncert, június 8-an lesz az első Dave felépülését követően.

Dave Gahan őszintén köszöni rajongóink a támogatást, megértést és türelmet! A depeCHe MODE nagyon sajnálja az okozott kellemetlenségeket, melyeket az elmaradt ill. átütemezett koncertek okoztak.

 
 
Az eddig elmaradt koncertek:
 
05.12. Athén, Terra Vibe Park
05.14. Istanbul, Törökország, Santral Istanbul
05.16. Bukarest, Románia, Izvor Park
05.18. Szófia, Bulgária, Vasil Levski Stadium
05.20. Belgrád, Szerbia, USCE Park
05.21. Zágráb, Horvátország, Arena
05.23. Varsó, Lengyelország, Gwardia Stadium
05.25. Riga, Lettország, Skonto Stadium
05.27. Vilnius, Litvánia, Zalgiris Stadium
 
Hivatalosan nem megerősített törlések:
 
05.30. London, UK O2 Arena
05.31. Landgraaf, Hollandia Pinkpop Festival
06.02. Hamburg, Németország HSH Nordbank Arena
06.04. Düsseldorf, Németország, LTU Arena
06.05. Düsseldorf, Németország, LTU Arena
 
 
Koncertinfó: 2009 Tour of the Universe - EU




   
   

   

2009.05.20. 02:34 | Faith | 84147 Olvasás | 259 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó cikkek
Kategóriák
TOP Cikkek
Hirdetés
Hirdetés
FREESTATE.hu ©