depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Sajtó: Depeche Mode 2008

Sajtó: Depeche Mode 2008

A 80-as – 90-es éveinek egyik legnagyobb hatású együttese az angol Depeche Mode. 1980-ban alakultak Dave Gahan, Vince Clarke, Martin Gore és Andy Fletcher felállással, 81-ben már meg is jelent az első albumuk a Mute kiadónál, melyről a Just Can’t Get Enough című sláger a mai napig a Depeche Mode koncertek állandó szereplője.



depeCHe MODE 2008


A hirtelen jött sikert Vince Clarke nem tudta feldolgozni, a turné után elhagyta az együttest, hogy később megalakítsa a Yazoo-t, majd az Erasure-t.

A zenekar három fővel folytatta, és egyre sikeresebbek lettek. Olyan dalokkal kerültek tőlük folyamatosan a slágerlistákra, mint a See You, Everything Counts, People Are People, Master And Servant, Somebody. 

1984-ben már világkörüli turnén voltak, az USA-ban is egyre népszerűbbek lettek, 1985. július 23-án az első magyarországi koncertjükön is túlestek, Budapesten, a Volán Pályán, 4.000 lelkes rajongó előtt.

1986-ban a Depeche Mode-t kezdték összekapcsolni az úgynevezett gothic szubkultúrával, ami Angliából indult el, és nagy népszerűségre tett szert az USA-ban is. Ekkoriban a DM számait már modern rock rádiók is játszották; ebből kifolyólag a banda határozott rajongói táborra lelt alternatív közönségekben, akik kultbandaként kezdték kezelni az együttest.

A Stripped, a Question Of Time a Strangelove, a Never Let Me Down Again ezekben az időkben született. Majd követte a Behind The Wheel, a Personal Jesus és az Enjoy The Silence – s ezzel a legnagyobb világsztárok közé emelkedett a Depeche Mode, turnéikon milliók előtt játszottak, koncertjeikre hónapokkal korábban elfogyott minden jegy, dalaikat olyan legendák dolgozták fel, mint például Johny Cash vagy később Marilyn Manson. 

A Depeche Mode jelentős hatással volt rengeteg zenekarra, és nem kis részben nekik köszönhetőek a mai techno és az electronikus irányzatok megszületése, noha ők maguk később más irányba fordultak. A DM tagjai ismerték fel először, hogy a modern könnyűzenében mindenféle, de tényleg mindenféle hangot mint zenei összetevőt lehet és kell is alkalmazni – a kutyaugatástól és légkalapácstól kezdve a torzított gitár- vagy énekhangokon át a klasszikus hegedűszólamokig.

11 stúdióalbumot jelentettek meg, több mint 75 millió eladott lemezzel büszkélkedhetnek és 2009 áprilisában újra visszatérnek, hogy bevegyék a slágerlistákat, majd a Tour Of The Universe 2009 elnevezésű turnéjukkal a világ legnagyobb stadionjait is.

Köztük 2009. június 23-án este a Puskás Ferenc (volt Nép-) Stadionban ad koncertet a Depeche Mode. Jegyek október 28-tól kaphatóak a Ticketpro hálózatában.

További info:
 
www.depechemode.com
www.livenation.hu
www.ticketpro.hu
 
Forrás: EMI




Ajánlott videók
Corrupt - Studio Session Alan Wilder exkluzív buli meghívója 1985.04. UK Interview 1986.02.10. But Not Tonight Precious - Compare LaserTheater - depeCHe MODE Show

2008.10.06. 07:07 | Faith | 5358 Olvasás | 0 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Hozzászólások: Sajtó: Depeche Mode 2008

Itt még nincsenek hozzászólások.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©