depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Sajtó: Depeche Mode 2008

Sajtó: Depeche Mode 2008

A 80-as – 90-es éveinek egyik legnagyobb hatású együttese az angol Depeche Mode. 1980-ban alakultak Dave Gahan, Vince Clarke, Martin Gore és Andy Fletcher felállással, 81-ben már meg is jelent az első albumuk a Mute kiadónál, melyről a Just Can’t Get Enough című sláger a mai napig a Depeche Mode koncertek állandó szereplője.



depeCHe MODE 2008


A hirtelen jött sikert Vince Clarke nem tudta feldolgozni, a turné után elhagyta az együttest, hogy később megalakítsa a Yazoo-t, majd az Erasure-t.

A zenekar három fővel folytatta, és egyre sikeresebbek lettek. Olyan dalokkal kerültek tőlük folyamatosan a slágerlistákra, mint a See You, Everything Counts, People Are People, Master And Servant, Somebody. 

1984-ben már világkörüli turnén voltak, az USA-ban is egyre népszerűbbek lettek, 1985. július 23-án az első magyarországi koncertjükön is túlestek, Budapesten, a Volán Pályán, 4.000 lelkes rajongó előtt.

1986-ban a Depeche Mode-t kezdték összekapcsolni az úgynevezett gothic szubkultúrával, ami Angliából indult el, és nagy népszerűségre tett szert az USA-ban is. Ekkoriban a DM számait már modern rock rádiók is játszották; ebből kifolyólag a banda határozott rajongói táborra lelt alternatív közönségekben, akik kultbandaként kezdték kezelni az együttest.

A Stripped, a Question Of Time a Strangelove, a Never Let Me Down Again ezekben az időkben született. Majd követte a Behind The Wheel, a Personal Jesus és az Enjoy The Silence – s ezzel a legnagyobb világsztárok közé emelkedett a Depeche Mode, turnéikon milliók előtt játszottak, koncertjeikre hónapokkal korábban elfogyott minden jegy, dalaikat olyan legendák dolgozták fel, mint például Johny Cash vagy később Marilyn Manson. 

A Depeche Mode jelentős hatással volt rengeteg zenekarra, és nem kis részben nekik köszönhetőek a mai techno és az electronikus irányzatok megszületése, noha ők maguk később más irányba fordultak. A DM tagjai ismerték fel először, hogy a modern könnyűzenében mindenféle, de tényleg mindenféle hangot mint zenei összetevőt lehet és kell is alkalmazni – a kutyaugatástól és légkalapácstól kezdve a torzított gitár- vagy énekhangokon át a klasszikus hegedűszólamokig.

11 stúdióalbumot jelentettek meg, több mint 75 millió eladott lemezzel büszkélkedhetnek és 2009 áprilisában újra visszatérnek, hogy bevegyék a slágerlistákat, majd a Tour Of The Universe 2009 elnevezésű turnéjukkal a világ legnagyobb stadionjait is.

Köztük 2009. június 23-án este a Puskás Ferenc (volt Nép-) Stadionban ad koncertet a Depeche Mode. Jegyek október 28-tól kaphatóak a Ticketpro hálózatában.

További info:
 
www.depechemode.com
www.livenation.hu
www.ticketpro.hu
 
Forrás: EMI




Ajánlott videók
2006.10.30. Martyr 2005.12.12. A Pain That I’m Used To Heineken - Just Can’t Get Enough - Reklám 2 2006.06.05. John The Revelator 2006.03.27. Suffer Well 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 2.rész

2008.10.06. 07:07 | Faith | 5357 Olvasás | 0 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©