depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Album bemutató koncert Bécs - Beszámoló

Album bemutató koncert Bécs - Beszámoló

Elsőként Európbában


Elérkezett a nap 2013.03.24-e, ma Bécsbe megyünk, hogy megnézzük a Depeche Mode-ot.
Sasoltuk az időjárás előrejelzést, de minden nap egyre hidegebbet mondtak így letettünk arról, hogy korábban menjünk és mászkáljunk a városban, így lett 12:00 (9:00 helyett) az indulás időpontja. Öten beültünk a kocsiba és indulás. Itt jegyezném meg, hogy egyik barátunk mindent feltéve egy lapra jegy nélkül jött velünk. A kocsi elbírja, ha nem jut be max. vár egy kicsit ránk. Mi mondtuk, hogy szerintünk drága lesz a jegy (ha lesz és nem kamu) és mi nem indulnánk el ilyen lutrira. Na de ő dolga, ő tudja.
Kis pihenőt beiktatva 15:00 előtt megérkeztünk Bécsbe, persze rekkenő -2 fok várt minket. Kocsit leraktuk és mentünk megnézni mi a helyzet a helyszínnel. A bejáratnál egy tucat fanatikus már ott volt,

pic_bécs2k.jpg


csináltunk pár képet a plakátokról

pic_bécs1k.jpg


és mentünk tovább, minek álljunk ott majdnem öt óra múlva engednek be, ha még jó idő lenne esetleg leülnénk és dumálnánk. Elmentünk hátra a "művész" bejárathoz ahol a szokásos lesötétített kisbusz állt (ezzel szokták hozni-vinni a tagokat)

pic_bécs4k.jpg


és pár Depeche Mode feliratú turné szett.

pic_bécs3k.jpg


Egyszer csak felcsendült az Only When I Lose Myself, majd még több dal, na elkaptuk a sound chek-et mondtuk, de mikor hallottuk, hogy Dave "yes" "come on" hangokat is kiált, rájöttünk hogy a hangbeállításokat csinálják CD-ről, a tagok nincsenek ott, ezt egy ott álló biztonság őr is megerősítette. Jó, akkor menjünk valahova melegedni és igyunk egy kávét, mert tényleg hideg van. Elérkezett az öt óra, mivel a környéken csak múzeum van és oda nem volt kedvünk bemenni elhatároztuk, hogy beállunk az akkorra már kemény 20-30 főre duzzadt sorba.

pic_bécs5k.jpg


Visszatérve jegy nélküli barátunkra, elment hogy beszerezzen egyet. Kapott is egy ajánlatot, 200 EUR. Na az igen, de annyit azért nem szán rá. Több magyar ismerőssel is találkoztunk közben és az egyik lánynál két példány is volt a jegyéből (biztos ami biztos alapon), barátunk elkérte tőle, hogy majd azzal bejön. Mondtuk, hogy vonalkód leolvasás történik és amint bekerül a rendszerbe egy vonalkód onnantól már nem lehet azzal megint bejönni, hiszen akkor mindenki másolná a jegyet az összes havernak (meg eladásra). Nem baj ő megpróbálja. Teltek múltak a percek, melegebb nem lett, de talán a duzzadó sorban nem éreztük annyira a hideget. Kijött egy szervező és hangosbemondón közölte, hogy tíz perc múlva beengednek és kinek merre kell menni (ülő vagy álló jegy) de inkább futni, illetve, hogy kétszer is lesz jegy ellenőrzés (szegény haverunk) :). Na, végre nem kell tovább ácsorogni a hidegbe. Kinyitották a kaput és már annyiszor átéltük, hogy hátulról megindult a nyomás. Szépen egyesével mindenkinek leolvasták a jegyét majd bent rohantunk a színpad felé, közben egy nyakba akasztható pass-t is kaptunk. Második sor, két méterre a színpadtól, király! Az első sor is meglehetett volna ha előtt állunk be a sorba, de amikor megkérdeztem, hogy ők mikor jöttetek ide a válasz ez volt: reggel hat! Wazze, akkor teljesen jó a második sor, negyven cm-el állok hátrébb csak és szerencsére magasabb vagyok nálad nem lesz gond fotózni sem! :) Szintén jöttek a megszokott tolakodók akiket nem érdekli, hogy hol állnak nekik mintha bérelt helyük lenne az első sorban. Pár szó váltás után letettek arról hogy elém álljanak és kilátásba helyeztem nekik egy kis "ejnye-bejnyét" ha tovább könyökölnek, tolakodnak. Mivel mi berohantunk, a "kényelmesebb" barátaink jöttek és mondták, hogy van kint promo plakát, promo szövet táska, újság. nem baj majd a koncert után kérünk mi is. Egyszer csak ismerős hang köszönt, bejutottam a jeggyel, semmi gond nem volt, hát ez kész, megcsinálta, az elszántsága meghozta a gyümölcsét! Kezdtünk kiolvadni és szemrevételeztük a színpadot, jé ott egy hárfa velünk szemben,

pic_bécs6k.jpg


mivel már láttam a youtube-on , hogy van egy srác (Michal Matejčík) aki hárfán DM dalokat ad elő, mondtam nekik, hogy az lesz az előzenekar és hogy milyen jól nyomja. Igen egyszer csak ki is lépett a színpadra és leült a hárfához. Lágy dallamok és elkezdődött a performance.

pic_bécs7k.jpg


Hihetetlen milyen jó ez, mindenkinek tetszik és énekeltük a dalokat. A setlist az alábbi volt:

Precious
Halo
Ice Machine
Shake The Disease
It Doesn't Matter Two
Never Let Me Down Again
(backinggel és még a hárfán is dobolt a kezével, zsííír)

Na ez nagyon jó ráhangolódás volt a koncertre, jött is egyből utána Martin DJ setje. Közben Jonathan Kessler sétált el előttünk, megnézte minden rendben van-e A zene elhalkult fények kialudtak,

pic_bécs8k.jpg


jön a Depeche Mode. Dave szép kis öltönyében, Martin szoknyában?, bakancsban és Depeche Mode pólóban (ilyet se láttam még rajta), Andy póló, nadrág semmi extra, de hát ő nem is erről híres.

Setlist:
Angel
Should Be Higher
(háttérvetítéssel)
Walking In My Shoes
Barrel Of A Gun (háttérvetítéssel)
Heaven (a klip háttérvetítésként)
Only When I Lose Myself (háttérvetítéssel + Martin énekli a teljes zenekari verziót)
Personal Jesus
Soft Touch / Raw Nerve

Soothe My Soul (háttérvetítéssel)
Enjoy The Silence

pic_bécs9k.jpg

pic_bécs11k.jpg

pic_bécs12k.jpg

pic_bécs13k.jpg

pic_bécs14k.jpg

pic_bécs15k.jpg

pic_bécs16k.jpg

pic_bécs17k.jpg

pic_bécs18k.jpg

pic_bécs19k.jpg

pic_bécs20k.jpg

pic_bécs21k.jpg

pic_bécs22k.jpg


A koncert lement és vegyes érzésekkel voltunk tele. Az ETS és a PJ dalokat rövid verzióban adták le (Ennyire ki volt számolva minden perc?) nem volt közönség énekeltetés, stb. A BOAG is teljesen máshogy szólt, talán lassúbb volt pedig hogy örültünk, hogy visszatért az egyik legjobb Ultra dal. És miért kell az OWILM-et szétdobolni, olyan jó lett volna Martin előadásában szintivel végigkísérni! Túl sok a dob a többi dalban is, talán Dave igénye, hogy ennyire rockos legyen egy koncert és frontemberként ő nagyban meghatározza, hogy milyen stílusban menjen le egy koncert (elvégre ő viszi a hátán a show-t), az új daloknál nem éreztem ezt, azoknak kicsit jobban áll az élő dob. A legnagyobb tombolásom a Soothe My Soul-ra volt, az album talán legjobb dala (vitatkozni lehet ezen :) ) Vártuk, hogy hosszabb lesz a koncert és lesz meglepi vagy ráadás, elvégre ez egy zártkörű parti kevés kiválasztottal, de sajnos nem volt. Volt viszont Personal Jesus és Enjoy The Silence ami helyett hallgattunk volna mást, hiszen ezt majd májusban úgyis lenyomják és kb. 16x hallottam koncerten, de ez csak a mi kis igényünk volt. Egy biztos, Dave Gahan még mindig a legjobb frontember, Martin nagyon jó dalokat ír és a Depeche Mode a mostani turnén is telt házak előtt fog játszani, minőségi show-t csinál. Nem kevesebb, mint 33 éve dübörög a banda és szerencsére nincs megállás, 4 évente új album, koncertek, bizsergés, várakozás, öröm és könnyek...Ajánlott videók
Recoil - Allelujah - Videó SZTAROCK 1993 / depeCHe MODE 2005 Making The Angel - dM in the Studio 1993 Enjoy The Silence - Live - Magyar felirat 1989.08.29. Personal Jesus 1990.05.07. Policy Of Truth

2013.03.26. 08:04 | Precious101 | 26043 Olvasás | 21 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Lapozás:  1 2 >
20. Hozzászóló: EL GRECO | Időpont: 2013.04.08. 04:31
EL GRECO

A depeCHe MODE visszatér Bécsbe és egyszerűen nem megy ki a divatból…  ;)

http://www.krone.at/Musik/Depeche_Mode_sind_wieder_in_Wien_zu_Gast!-Krone-Konzert-Story-357180

 
19. Hozzászóló: EL GRECO | Időpont: 2013.04.08. 04:09
EL GRECO

http://www.mlk.com/depeche_mode/1761-the_delta_machine_tour_20132014

 
18. Hozzászóló: Skywalker. | Időpont: 2013.04.08. 03:50

?EPECHE ??ODE Live-Termin steht: 08.02.2014, WIENER ST?DTH?LLE!”

 
17. Hozzászóló: Kistvan from tata | Időpont: 2013.03.29. 00:56

Skywalker:
Én nem látom Bécset a leg2-ben sem (illetve a Winterlegben sem).
Tuti lesz, és mikor?

 
16. Hozzászóló: EL GRECO | Időpont: 2013.03.28. 08:57
EL GRECO

:-)

oihBjsfsrx8.jpg

 
15. Hozzászóló: EL GRECO | Időpont: 2013.03.28. 08:50
EL GRECO

egy másik beszámoló...  :)

https://sites.google.com/site/kittidubniczki/dm-dm-az-elso-koncert

 
14. Hozzászóló: Precious101 [Admin] | Időpont: 2013.03.27. 15:09
Precious101

Sky, a sós chipsedre édeset kívántam, volt csoki, nincs csoki… (Egész nap 2 szendvicset ettem)  ;)

 
13. Hozzászóló: sonic | Időpont: 2013.03.27. 13:57
sonic

Skywalker: félreértettél, Eigner dobolásával sosem volt problémám. Koncertileg csak május 21-ig látom a naptáramat. Köszi az érdemi infót. Toblerone-t megtaláltad már? Koncert tetszett? A végén még nem tudok majd aludni.  :-)

 
12. Hozzászóló: Arsenal | Időpont: 2013.03.27. 01:30
Arsenal

Martin saját magát reklámozza!!!!!!K.jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) :)

 
11. Hozzászóló: Skywalker. | Időpont: 2013.03.26. 17:16

?
Lesz Bécs a 2nd leg-ben.
És Eigner mindenhol ugyanígy fog dobolni.

 
10. Hozzászóló: sonic | Időpont: 2013.03.26. 16:42
sonic

Én is úgy éreztem, hogy néha már túl sok volt a dob, de hát a Lars Ulrich-ra ránézésre egyre jobban hasonlító Christian Eigner-t hagyták érvényesülni hazai pályán. A sógoroknak kb. ennyi jutott ebből a turnéból. Azt végképp nem értettem, hogy minek kellett órákkal a nyitás előtt odaállnia a bejárathoz annak a 15-20 fős kemény magnak, mert lényegében 15 perccel este 9 előtt sétáltam át az előtérből a koncert terembe, és szinte oda álltam, ahová akartam, az 1500-as teltház ellenére.

Valóban rock-osabb volt a koncert, mint amilyen maga az új album. Tegnap délután, Bécsből hazafelé jövet, megálltam egy MM-nál és megvettem a Delta Machine-t.
Előtte kellett volna, nagyon tetszik. Van két dal, amelyekkel még nem tudok mit kezdeni (My Little Universe, The Child Inside), de a többi már most nagyon rendben van. Nem érdekel, hogy nincsenek giga-slágerek, ez egy kiemelkedően jól sikerült anyag. Bővebben majd később, ha jóval többször meghallgattam, mától reggel és délután ez megy az autóban.
Grat a “havernak”, hogy másolt jeggyel is sikerült bejutnia, nem értem a vonalkódos megoldást, a második szűrőnél viszont már csak beletéptek a jegybe.

 
9. Hozzászóló: Szilaj | Időpont: 2013.03.26. 16:21
Szilaj

77 Angels itt a triko amit hiányoltál ;)

http://www.canalplus.fr/c-divertissement/c-musique/pid5065-live-du-grand-journal.html?vid=839832

 
8. Hozzászóló: Skywalker. | Időpont: 2013.03.26. 14:46

Reggel kerestem a Toblerone-t az anyósülésen, TOLVAJ!

 
7. Hozzászóló: Precious101 [Admin] | Időpont: 2013.03.26. 14:43
Precious101

Sky, ne reklámozz itt más oldalakat!  :-)

 
6. Hozzászóló: Réteske | Időpont: 2013.03.26. 14:34
Réteske

Martin szoknyarandrága ütős :D

 
5. Hozzászóló: 77Angels | Időpont: 2013.03.26. 14:27
77Angels

Dave ezt a hülye mellényt eldobhatná már… Nem igaz, hogy más valami fellépő ruhája nem lenne. Póló, ing, trikó. Mint réges-régen.

 
4. Hozzászóló: Skywalker. | Időpont: 2013.03.26. 14:24

A sofőr pedig így látta:

http://b-oldal.blog.hu/2013/03/25/depeche_mode_delta_machine_album_launch_becs

 
3. Hozzászóló: 77Angels | Időpont: 2013.03.26. 14:17
77Angels

Grat Andris!

Bátraké a szerencse!

Köszönjük a beszámolót Preci.

 
2. Hozzászóló: EL GRECO | Időpont: 2013.03.26. 12:10
EL GRECO

köszi és grat…
(pic of the day) ahol “Martin szoknyában?, bakancsban és Depeche Mode pólóban (ilyet se láttam még rajta)...”  ;)  :-)


4FhZktyP0Cg.jpg

 
Lapozás:  1 2 >
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©