depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Dave Gahan és a Soulsavers Los Angeles-i titkos koncertje!

Dave Gahan és a Soulsavers Los Angeles-i titkos koncertje!

A depeCHe MODE frontembere Dave Gahan énekhangjával erősítette az új Soulsavers albumot („The Light The Dead See” / „A fény, amelyet a halott lát”). Múlt éjszaka Los Angelesben (2012.07.21-én), a Capitol Records híres épületében, az album alkotói egy csapatként álltak színpadra, egy 7 dalból álló meglepetés-élőkoncert elejéig.

A hat főből álló együttes, Gahan és a Soulsavers drámai hangulatot teremtett új közös albumuk dalaival. A csodálatos, gótikus hangvételű “Presence Of God”-dal kezdtek - azzal a szerzeménnyel, melyben Johnny Cash és Nick Cave zenéire emlékeztető stílusjegyeket ötvöztek egybe. A hallgatóság pedig mindössze 150 főt számolt.

Az „In The Morning” zenekari örvénye után Gahan így szólt a hallgatósághoz: „Még sohasem voltam ennyire közel az emberekhez.” Ez a kijelentés teljes mértékben igaznak bizonyul(hat) egy olyan fickó esetében, aki az elmúlt 3 évtizedet teltházas arénák és stadionok színpadain töltötte. Az ezt követő 45 percben pedig a Gahan és a Soulsavers formáció zenéjével magával ragadta a közönséget…

Ez a fajta intimitás csak tovább fokozta a hangulat és az előadás magasságait - még ha ez a közeg a zenészek számára nem is teljesen megszokott. A dalmenetben felhangzott még a „Just Try” című szám is, amelyet Gahan az alábbi szavakkal vezetett fel: „Egy kis vicces dalocska…”, majd az album egyik vezérdala a „Take Me Back Home” következett, amely gospeles érzetével és a háttérvokalisták énekével - egyfajta ellenpontozásként, remekül egészítette ki Gahan érzelmes előadásmódját.

Végül a dalok sorát a „Gone Too Far” zárta, mely előtt Dave megköszönte mindenkinek a részvételt a következő szavakkal: „Köszönöm nektek, most ennyi volt a tarsolyunkban.” Jelenleg ugyanis ez volt az egyetlen ilyen mini-koncert, melyet Dave és a Soulsavers közösen be tudott ütemezni. Ám a műsor után a depeCHe MODE menedzsere, Jonathan Kessler bejelentette, hogy Dave-et napi elfoglatságai ismét az anyazenekarhoz, a depeCHe MODE-hoz szólítják. Hiszen a csapat éppen új albumot készít és a munkálatok Santa Barbarát, Kaliforniát is érintik, ahol Martin Gore él. Az új lemez várhatóan jövő év áprilisában kerül majd kiadásra, amelyet ismét egy világkörüli turné követ majd.

’Még egy hasonló kis koncertet tervezünk ezzel a felállással, de ez is per pillanat kérdéses. Ez a mostani egy kiváló alkalom volt arra, hogy leteszteljük, hogyan működik élőben a közösen felvett lemez a Soulsavers-szel.’ - folytatta tovább Kessler. ’A rajongók kapnak majd még egy lehetőséget, hogy maguk is meg tudják ítélni az anyagot a most készített élő felvételek alapján, amelyek - ahogy időnk / kapacitásunk engedi - a lehető leggyorsabban elérhetővé válnak különböző TV show-k és internetes médiák számára. Mindazoknak, akik ezután érdeklődnek.’

Remélhetőleg újabb koncert dátum(ok) is kitűzésre kerülnek. Most hallottuk, hogyan működnek az album dalai élőben és szégyen lenne, ha mindössze csak egy alkalommal láthatnánk / hallanánk Gahan és a Soulsavers közös együttműködését élőben.

(Steve Baltin / Forrás: Rolling Stone Magazine)

A koncert teljes dallistája:

1. Presence Of God

2. In The Morning

3. Bitterman

4. Just Try

5. Take Me Back Home

6. Tonight

7. Gone Too Far

 

Dave Gahan & Soulsavers Live 2012



Ajánlott videók
Enjoy The Silence - animation video 2007.10.08. Dave Gahan - Kingdom 1990. Clean 1986.02.10. Stripped Recoil - Final Tour Date - Szikra - Budapest Dave Gahan - Párizsi interjú

2012.07.23. 05:43 | Cívis Target | 8109 Olvasás | 20 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©