depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

depeCHe MODE - Angyalt játszanak Magyarországon is

depeCHe MODE - Angyalt játszanak Magyarországon is

Tavaly szeptemberben kocsányokon lógó szemekkel meredtem a gépem elé. Elfogyott az összes március 21-ei depeCHe MODE koncertre szóló jegy.


Már egy jó ideje terveztem, hogy rászánom azt a nem kevés pénzt, de nem gondoltam volna, hogy a dM rajongók ilyen gyorsak és marokszámra felvásárolják a jegyeket. Belenyugodtam, hogy nem fogok a napokon belül a Papp László Sportarénában tombolni az olyan örökzöldekre, mint az Enjoy The Silence vagy a Personal Jesus. Aztán telefonon kaptam a hatalmas hírt: nyáron is jön a dM Magyarországra – kibővítették a Touring The Angel turnét a nagy érdeklődés miatt. Megnyugtatóan hatott rám, hogy kinéztem az ablakon és hóval belepett fákat és didergő embereket láttam. Messze van még a nyár.

A magyarországi depeCHe MODE rajongói klub híre szerint nincs is olyan messze az a június 12-ei nap, mert a Népstadionban megrendezésre kerülő koncertre már több mint 22000 jegyet eladtak. Aki ülve szeretné végig nézni a koncertet, ami szerintem képtelenség, annak még akad jegy, de a küzdőtérre szóló ticketekért keményen meg kell majd küzdeni.


Vajon mi ez a töretlen rajongás, ami 25 éve körülveszi a csapatot és arra ösztönzi a rajongókat, hogy már 3 hónappal a koncert előtt felvásárolják az összes jegyet?


Nem szeretnék elfogultnak tűnni, mert én is elég rendesen odavagyok a dM-ért, de szerintem milliónyi rajongó nem tévedhet.


Azt még azok is elismerhetik, akik kevésbé szeretik vagy hallgatják őket, hogy kevés olyan zenekar van, amely ekkora hatással van (volt) a zenére és a divatra, mint a depeCHe MODE. Véleményem szerint a Beatles óta ez az első ilyen. 25 év alatt összehoztak 11 stúdió albumot és, hogy megnehezítsék a fanatikus gyűjtők dolgát számtalan maxi single-t is kiadtak. Eddig 50 millió hanghordozójuk talált gazdára a dM fanok között. Azonban hiába a pénz és az aranylemezek a csapat 25 év elég sok csúnya dolgot is megért, kezdve Martin L. Gore (gitár, zenei agy, vokál, néha ének) alkoholproblémáival befejezve Dave Gahan (ének) üldözési mániájával, öngyilkossági kísérletével és drogfüggőségével.


A dM nagyságát és a tagok lelkierejét mutatja az is, hogy ezekkel a súlyos problémákkal is képesek voltak a csúcson maradni és elkészíteni azt a világmegrengető 11 albumot, amellyel beírták magukat a könnyűzene történelmébe.

 
Izsó Júlia
Forrás: © ZENE.hu




Ajánlott videók
EMA 2006 Best Group - Nyert a depeCHe MODE! 1986.02.10. But Not Tonight Recoil - A Strange Hour - back to Europe Üzenet a magyar rajongóknak - 2005 Dave Gahan - Favorit interjú Dave Gahan - Deutsche Welle interjú

2006.03.23. 04:47 | Faith | 5365 Olvasás | 0 Hozzászólás | Nyomtatás
 

Itt még nincsenek hozzászólások.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©