depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Egyelőre cím nélkül az új Depeche Mode album és turné

Egyelőre cím nélkül az új Depeche Mode album és turné

Elmondhatjuk, hogy jó hangulatban zajlott a depeCHe MODE október 23-án, Párizsban megtartott sajtótájékoztatója, mellyel a harmadik X-en is túllépett kult-banda a soron következő albumát és az ahhoz kapcsolódó turnéját promotálta.

A Marek Lieberberg – német koncertszervező – által levezényelt sajtó(bő)félórában egyaránt kérdezhettek profi újságírók, valamint a helyszínen lévő és a weben keresztül becsatlakozó rajongók.

Még a kérdezz-felelek előtt megtekinthettünk egy werkfilmet a készülő új – sorrendben 13. – depeCHe MODE stúdióalbum munkálatairól. Aláfestő zeneként egy vadonatúj dM track is elhangzott, de ahogy azt a helyszínen és a Neten jelenlévők később megtudhatták, egyelőre még nincs neve, sem várható születési ideje Martin Gore, Dave Gahan és Andy Fletcher legifjabb „gyermekének”. És még a „keresztapa” személye sem 100%-ban biztos, bár az sokat elárul, hogy konferenciára Daniel Miller (Mute Records) is elkísérte „fiait”.

 

depeCHe MODE Press Conference 2012

Az új albummal kapcsolatban – azon kívül, hogy Martin szerint az együttes eddigi legjobb szerzeményei is helyet kapnak rajta – így nem sokat tudtunk meg. Az izgalmak tehát nem csillapodtak, sőt inkább fokozódtak.

A jövő májusban, Tel Avivban induló turnén ismét Christian Eigner (dobok) és Peter Gordeno (billentyűk) kísérik a basildoni triót, és ki más, mint Anton Corbijn felel a vizuális megjelenítésért.

Ja, és Martin színpadi ruházatában is biztosan lesz egy kis flitteres csillogás. Minden megy tehát a „bevált recepten ne változtass” mottó szerint.

A szarkalábak, a ráncok valamint a plusz kilók ugyan mind azt jelezték, hogy itt bizony szinti-pop-dinoszauruszok ülnek a színpadon, Fletch mégis nevetve kérte ki csapattársai nevében, hogy még mindig ők a legjobbak az elektronikus zenei műfajban. És ezt el is hisszük neki(k).

Ha már október 23-ára, egy ilyen – számunkra – forradalmi napra esett ez a mini fekete-ünnep – bár, Martin szerint korántsem sötétek a nótáik -, akkor kihagyhatatlan kérdést kellett, hogy képezzen a MODE szerepvállalása a vasfüggöny száműzésében, amit szerényen el is ismertek, hiszen valóban sok kelet-európai fiatalnak az ő zenéjük jelentette a szabadságot a ’80-as évek második felében. Andy még egy jót sztorizott is az InterContinental rajongói ostromáról, amit ugyan minden magyar fan kívülről fúj, de mégis jó sokadszorra is meghallgatni, hogy mi vagyunk a legfanatikusabb híveik.

Hamar és vidáman telt el ez a 45 perc, és bizonyára maradtak bőven fel nem tett – a helyszínen elhangzottaknál jóval izgalmasabb – kérdések ott is, és magunkban is, de ne legyünk telhetetlenek, örüljünk annak, hogy jövőre visszavonhatatlanul turnéra indul a depeCHe MODE, és 2013. május 21-én Budapesten ismét együtt lengethetjük a karunkat Dave-vel, mert az valóban egy – mostmár generációkon átívelő – felemelő, közösségi érzés. És hagyjuk, hogy legalább a zene közelebb hozzon egymáshoz minket! Akkor máris megérte a bő 30 éves együtt zenélése ennek a három „srácnak”!

 

depeCHe MODE 2012



Ajánlott videók
1986.08.11. A Question Of Time 1983.01.31. Get The Balance Right MTV Rockumentary - Magyar felirat Suffer Well - magyar felirat 1993.09.13. Condemnation Műtét után folytatás - RTL Klub - Híradó

2012.10.23. 07:06 | Janurik János | 23174 Olvasás | 110 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Lapozás: « Első  <  3 4 5 6 >
30. Hozzászóló: Dgahan1 | Időpont: 2012.10.26. 06:54
Dgahan1

Hát szerintem amikor a Peace első hangjait meghallja majd a közönség egyből indul a tombolás főleg mert elég emlékezetes volt anno esővel fűszerezve. de sok ilyen “új” van.

 
29. Hozzászóló: papermonster | Időpont: 2012.10.26. 05:44
papermonster

Huhúúú! Én már megvettem a jegyet. Most csak simma állóhelyre szólót. Annyira várom már, hogy végre 2013. május 21 legyen!  :D

 
28. Hozzászóló: kram | Időpont: 2012.10.26. 05:29

Hát ez zseniális valóban!

Az új dal pedig jó, de több az attól, hogy a hangzás ígéretes: sötét, blues-os, sűrű, és ami a legfontosabb, pompásan elektronikus. A gitár nem harsány, nem rikácsol, elegánsan kiegészít. DG szépen és erőteljesen énekel. Ha fentiek lesznek jellemzőek az új lemezre is, akkor nálam be fog férni a legjobbak közé (1. PTA 2. BC 3. MFTM 4. Violator…). A SOTU súlytalan “könnyedsége” után (kiv. Corrupt) kicsit izgultam, de ez a picinyke szelet így elsőre megnyugtatónak tűnik.

 
27. Hozzászóló: EL GRECO | Időpont: 2012.10.26. 01:57
EL GRECO

:-)  :-)  :-)  :D :D :D

...oszkárdíjas!!!

 
26. Hozzászóló: Oberkorner | Időpont: 2012.10.26. 01:08

Sziasztok ! Figyelmetekbe ajánlom a következő videót: http://vimeo.com/52135788 A sajtókonferencia/DM témához kapcsolódó “Hitler-panasz”. Szerintem szenzációs ! Angol nyelvtudás kötelező, de német nem !  ;) Van a videóban egy “öreg DM-rajongói feeling” amit a “szerzők” hibátlanul közvetítenek. Én személy szerint szétröhögtem magam ! :D

 
25. Hozzászóló: sonic | Időpont: 2012.10.25. 15:57
sonic

A sajtótájékoztató unalmas volt, a szokásos kérdések (album és turné címe, hány dalt szerzett Dave, milyen ruhát visel majd Martin, honnan az inspiráció ennyi év után, van-e pozitívum a korábbi dalokban - ez az egyik leghülyébb kérdés…, stb.) és a majdnem szokásos válaszok (már a vasfüggöny is visszatérő téma). Persze nem is ezért szeretjük őket, és ahogyan Dave is említette, nekik sem ez a kedvenc foglalatosságuk a munkáik során. Sok múlik a kérdéseken. A lényeg, hogy holnaptól vásárolhatók a jegyek, és megint lehet előfinanszírozni az album kiadásának költségeit. Azért hoztak a fiúk egy meglepit is, egy dalt, ami nekem elsőre tetszik.  :)

 
24. Hozzászóló: Classic_Mode | Időpont: 2012.10.25. 14:22
Classic_Mode

Sziasztok! Nincs ezzel a nótával szerintem semmi gond, valóban emlékeztet a gitár riffje a IFY-ra. A különös lüktetést a 6/4 - 4/4-es váltakozó ritmika adja ami Mr Zseniális Martin Lee Gore-t dícséri és nekem kifejezetten kellemes meglepetés volt. A refrén alatt Gahan nagyon jól szól ÉS kiváló a szöveg - as usual. PTA-s kezdet de én nem bánom, mert nagyon szeretem azt a lemezt, nem úgy mint a SOTU-t. Üdv!

 
23. Hozzászóló: csabi35 | Időpont: 2012.10.25. 06:52

11 éves koromban hallottam elöször DM számot.
A jövö májusi koncert után töltöm be a 40-et nem sokkal.
Nosztalgiával gondolok a régi DM-re amiben a főzseni Alan is van.
Próbálom befogadni ezeket az újitásokat de elég nehezen megy.
SOTU-t szerintem ha ötször meghallgattam akkor sokat mondok
kivéve a Wrong-ot. De kint voltam a legutobbi koncerten és erre
is kimegyek csak elsö mérgemben irtam hogy nem biztos.
Kiváncsi lennék hogy melyik lemezről jut eszébe bárkinek is egy olyan
dallam vagy egy ritmus amit az ember magában tud dudolni vagy fütyülni.
Nekem a SOFA-ig kell vissza gondolnom,amit nagyon sokáig hallgattam
mire az is maradéktalanul bejött.

 
22. Hozzászóló: Strong | Időpont: 2012.10.25. 01:56
Strong

Az Ultra-t imádtam.
Az Excitert elviseltem.
A PTA-t szerettem.
A SOTU-t kínlódva hallgattam végig.

Ha marad a fenti mintázat, akkor jó kis album lesz ez… :o)

 
21. Hozzászóló: laci72 | Időpont: 2012.10.25. 01:08

Nem biztos, hogy az új számokkal van a baj. Inkább az, hogy megöregedtünk. Nosztalgiával emlékezünk a régi számokra.

 
20. Hozzászóló: Réteske | Időpont: 2012.10.24. 14:07
Réteske

Bocsánat ha beleszólok a beszélgetésbe de pl én egy 20 éves lány vagyok aki 1 éve majd minden napom azzal töltöm , hogy Dm számok vagy híreket olvasgatok/hallgatok ...(persze én elötte is szeretem a dm-et hiszen errenőttem fel a bátyám u.nővérem és u.bátyám is ezt hallgaták mindíg) és még is úgy vagyok h imádom a régi dm számokat mert tényleg nagyon jók de az újabb számaikat is imádom mert van lendület mindíg újjítanak . Végülis őket is meg kell érteni újítani akarnak minnél több embert vonzani mert aki meghallgatja az új számokat az utána meghallgatja a régiket is ...és szerintem ezért jó ha ismeri a régi számaikat és az újakat is mert pl a koncira el tud menni az is aki az új számokat akarja hallgatni de persze az is aki a régit…Nem tom h én látom rosszul a dolgokat nekem ez a véleményem…gondoltam meg oszom veletek :D 8-)

 
19. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2012.10.24. 13:21
Tharsis

Akkor a Puskásban találkozunk. :D

 
18. Hozzászóló: Lieslow | Időpont: 2012.10.24. 13:14

Ok Tharsis, megnyugtattál :) A Depeche Mode bármit csinál is, az akkor is Depeche Mode. Ez már egy márkanév, olyan mint a Coca-Cola, Puma, stb . A rajongóik megkajálják, az új generációból sokan, meg itt fedezik fel. Én akkor is elmennék a koncertjükre, ha csak új dalokat játszanak is! :)

 
17. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2012.10.24. 10:27
Tharsis

Nem volt sértés abszolút, nem azért írtam. :) Én biztos nem mennék el koncertekre az új albumok nélkül. Nekem bejöttek, és kellettek is a feelinghez.

 
16. Hozzászóló: Lieslow | Időpont: 2012.10.24. 10:19

Elnézést kérek , ha valakit sértett volna amit írtam.
Abban azonban biztos vagyok, ha az együttes az elmúlt 15 évben egy albumot sem adott volna ki, a rajongók akkor is elmennének   Depeche Mode koncertre, 20-30-40 év elteltével is.  Azt viszont elismerem, hogy vannak nálamnál nagyobb Depeche rajongók is…. ez tény!

 
15. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2012.10.24. 09:17
Tharsis

Jönnek a szokásos zenei zsenik és szakértők. :) Egyébként nem kötelező elmenni a koncertre.

 
14. Hozzászóló: Lieslow | Időpont: 2012.10.24. 08:41

Háát, zeneileg elg gyengus ez az új Depeche nóta. Igazából van benne fantázia is, meg nincs is. Utóbbi,  Dave énekét érinti inkább: én az ilyen típusu ráénekléseket szoktam fantáziátlan , de fantáziát kereső éneklésnek. Bárki elmehet ki a szabadba,ahol senki sem hallja, és próbálkozzon kihozni magából valami tökösnek hangzó éneket, lehetőleg egy adott ritmusra. Hasonló lesz az eredmény. Még annyit a Dave-es részéhez, ismerve, hogy koncerten nem olyan a tüdeje mint a studióban, a nótát hallgatva, csak az merült fel, hogy te jó ég, hogy fogja , konkrétan ezt a számot jól elénekelni, mert azért gondolom, a nehezen kivehető dallamot, azt már biztosan begyakorolja.

A nóta hangszerelése , hát az legalább kortárs, és elmondható, hogy 21. századi, de nagy a gyanúm, hogy a bedurvúlt zenei kisérő, az már utólag lett rá komponálva , mert szinte hallik, hogy Dave azt a nótának első felében hangzó zenei aláfestés ritmusában énekli dalát, bizonyára végig hasonló aláfestésre énekelt, és később toldották a nótába a bedurvított aláfestést.  Kíváncsi vagyok, hogy élőben elkapja a ritmust , Dave, mert élőben már neki kell a zenére énekelni, nincs studió-munka :)

Az ,hogy az új albumon 3-4 legjobb Depeche dal hallható majd, ezt tényleg, hogy a jövő dönti majd el :) Ilyen számjak több tucat van! :)

 
13. Hozzászóló: tom55 | Időpont: 2012.10.24. 07:59

Lehet hogy lassan ki kell mondani, hogy ideje lenne abbahagyni.
A koncerteken is a szokásos régi számokra van tombolás, az újabbakat le se szarja senki.
Jó lenne ha valami dallamos számok is jönnének, nem csak a szokásos püttyögés.

 
12. Hozzászóló: csabi35 | Időpont: 2012.10.24. 07:31

Nem tudom, de kövezzetek meg! Lehet megvárom hogy,
halljam az egész albumot és csak utánna veszek jegyet ha
veszek. Ez a szám elsö hallásra maxi cd-re való. Oda is csak
kiegészitönek.

 
11. Hozzászóló: badspencer | Időpont: 2012.10.24. 06:41

Magának a nótának van dallama ( bár ott is inkább csak a refrénnek), de a kísérő zene olyan semmilyen, ugyanolyan zaj,zörej,recsegés, mint az előző albumon,mintha annak lenne folytatása…ám vmivel jobb,lehet azért mert dinamikusabb sokkal, mint az előző album néhány száma, úgyhogy még bizakodó vagyok ;)

 
Lapozás: « Első  <  3 4 5 6 >
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©