depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Egyelőre cím nélkül az új Depeche Mode album és turné

Egyelőre cím nélkül az új Depeche Mode album és turné

Elmondhatjuk, hogy jó hangulatban zajlott a depeCHe MODE október 23-án, Párizsban megtartott sajtótájékoztatója, mellyel a harmadik X-en is túllépett kult-banda a soron következő albumát és az ahhoz kapcsolódó turnéját promotálta.

A Marek Lieberberg – német koncertszervező – által levezényelt sajtó(bő)félórában egyaránt kérdezhettek profi újságírók, valamint a helyszínen lévő és a weben keresztül becsatlakozó rajongók.

Még a kérdezz-felelek előtt megtekinthettünk egy werkfilmet a készülő új – sorrendben 13. – depeCHe MODE stúdióalbum munkálatairól. Aláfestő zeneként egy vadonatúj dM track is elhangzott, de ahogy azt a helyszínen és a Neten jelenlévők később megtudhatták, egyelőre még nincs neve, sem várható születési ideje Martin Gore, Dave Gahan és Andy Fletcher legifjabb „gyermekének”. És még a „keresztapa” személye sem 100%-ban biztos, bár az sokat elárul, hogy konferenciára Daniel Miller (Mute Records) is elkísérte „fiait”.

 

depeCHe MODE Press Conference 2012

Az új albummal kapcsolatban – azon kívül, hogy Martin szerint az együttes eddigi legjobb szerzeményei is helyet kapnak rajta – így nem sokat tudtunk meg. Az izgalmak tehát nem csillapodtak, sőt inkább fokozódtak.

A jövő májusban, Tel Avivban induló turnén ismét Christian Eigner (dobok) és Peter Gordeno (billentyűk) kísérik a basildoni triót, és ki más, mint Anton Corbijn felel a vizuális megjelenítésért.

Ja, és Martin színpadi ruházatában is biztosan lesz egy kis flitteres csillogás. Minden megy tehát a „bevált recepten ne változtass” mottó szerint.

A szarkalábak, a ráncok valamint a plusz kilók ugyan mind azt jelezték, hogy itt bizony szinti-pop-dinoszauruszok ülnek a színpadon, Fletch mégis nevetve kérte ki csapattársai nevében, hogy még mindig ők a legjobbak az elektronikus zenei műfajban. És ezt el is hisszük neki(k).

Ha már október 23-ára, egy ilyen – számunkra – forradalmi napra esett ez a mini fekete-ünnep – bár, Martin szerint korántsem sötétek a nótáik -, akkor kihagyhatatlan kérdést kellett, hogy képezzen a MODE szerepvállalása a vasfüggöny száműzésében, amit szerényen el is ismertek, hiszen valóban sok kelet-európai fiatalnak az ő zenéjük jelentette a szabadságot a ’80-as évek második felében. Andy még egy jót sztorizott is az InterContinental rajongói ostromáról, amit ugyan minden magyar fan kívülről fúj, de mégis jó sokadszorra is meghallgatni, hogy mi vagyunk a legfanatikusabb híveik.

Hamar és vidáman telt el ez a 45 perc, és bizonyára maradtak bőven fel nem tett – a helyszínen elhangzottaknál jóval izgalmasabb – kérdések ott is, és magunkban is, de ne legyünk telhetetlenek, örüljünk annak, hogy jövőre visszavonhatatlanul turnéra indul a depeCHe MODE, és 2013. május 21-én Budapesten ismét együtt lengethetjük a karunkat Dave-vel, mert az valóban egy – mostmár generációkon átívelő – felemelő, közösségi érzés. És hagyjuk, hogy legalább a zene közelebb hozzon egymáshoz minket! Akkor máris megérte a bő 30 éves együtt zenélése ennek a három „srácnak”!

 

depeCHe MODE 2012



Ajánlott videók
1990. Halo Anton Corbijn izgalmas élete a XXI. században 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 2.rész 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 3.rész 1983.07.11. Everything Counts Alan Wilder exkluzív buli meghívója

2012.10.23. 07:06 | Janurik János | 23131 Olvasás | 110 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Lapozás: « Első  <  4 5 6
10. Hozzászóló: Dgahan1 | Időpont: 2012.10.24. 00:32
Dgahan1

Nekem is az I feel you jut eszembe róla.. Egyébként véleményem szerint amit az utóbbi időkben készült dalokból sokan hiányolnak az a dallam. Amitől a régebbiek “dúdolhatóvá” váltak..

 
9. Hozzászóló: Devoted90 | Időpont: 2012.10.24. 00:01

Vajon megint dupláznak a turné során?

 
8. Hozzászóló: OLI-911 | Időpont: 2012.10.23. 16:31
OLI-911

Szerintem a legjobb dalaikat már elkészítették és nem hinném, hogy azokat überelni tudnák, de majd meghalljuk…

 
7. Hozzászóló: Devoted90 | Időpont: 2012.10.23. 11:51

Az új dal az I Feel You-ra emlékeztet egy kicsit. Egyébként Martin azt mondta, hogy az albumon szereplő dalok közül 3-4 a legjobb dalaik között szerepel.

 
6. Hozzászóló: wgd | Időpont: 2012.10.23. 09:25
wgd

Nem hiszem, hogy ez a dal az első kislemez lenne… inkább a B oldala.

 
5. Hozzászóló: Insight | Időpont: 2012.10.23. 09:18
Insight

Szerintem egész jó az új szerzemény…majd tavasszal kiderül, hogy milyen is lesz az új album (eddig még nem csalódtam bennük).
OLI-911: Ha jól emlékszem a múltkor is ennyi idővel a koncert előtt vettem meg a jegyet, szóval ez nem volt meglepetés…a jegyárak most drágábbak, de szerintem az élmény megfizethetetlen lesz.

 
4. Hozzászóló: Devoted90 | Időpont: 2012.10.23. 09:00

Üdv!

Új vagyok még itt és lenne egy kérdésem, illetve egy kérésem:
Szeretnék elmenni a májusi koncertre, de nincs kivel. Hajdúnánási vagyok, úgyhogy elég problémás a dolog. Ha valaki tudna nekem az ügyben segíteni, azt hálásan megköszönném.  :)

 
3. Hozzászóló: OLI-911 | Időpont: 2012.10.23. 08:58
OLI-911

Hát nem tudom. Ez a zene olyan mintha a PTA-ról vagy a SOTU-ról maradt volna le, remélem nem ilyen lesz az album is…... 1x 2x jó meghallgatni, de nem egy nagy durranás és Dave is elég furcsán énekel benne. Nem is mondanak semmit az új albumról, csak beközlik a koncert dátumokat, ennek zeneileg semmi értelme nem volt, csak az üzletpolitika.
A jegyeket meg már péntektől árulják persze…

 
2. Hozzászóló: EL GRECO | Időpont: 2012.10.23. 08:23
EL GRECO

In Studio Collage 2012… 


http://www.youtube.com/watch?v=NihMVuspKQw&feature=player_embedded

 
1. Hozzászóló: Dgahan1 | Időpont: 2012.10.23. 07:54
Dgahan1

jegyárak és ülésrend: a jegyek péntek reggel 7től kaphatóak online!

 
Lapozás: « Első  <  4 5 6
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©