depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Videó | Videóklipp / Video clip
Kihagyhatatlan

2009.06.09. Peace

2009.06.09. Peace

Az első klip, amelyben nem szerepelnek az együttes tagjai, csak egy óriásplakáton láthatjuk őket. A nehezen követhető sztoriban egy rövid hajú lány utazik, közben pedig erőszakos rémképen ugranak fel szeme előtt. Úti célja talán a katonaság, ám egy helyütt konyhában is dolgozik. A klip talán a kirekesztettségről szól, de nem igazán jön át az információ, az meg főleg nem, hogy mi köze van az ezoterikus szövegű Peace-hez. Rendezte Jonas & Francois a főszerepben a román Maria Dinulescut láthatjuk.

 
Töltsd le a Flash lejátszót, hogy megtekinthesd a tartalmat.
Ajánlott videók
Recoil - A Strange Hour - back to Europe 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 1.rész Dave Gahan - Favorit interjú 1997 Ultra EPK - magyar felirat Heineken - Just Can’t Get Enough - Reklám 2 Dave Gahan - PRO7 - TV Total interjú


2009.06.09. 13:32 | Faith | 30375 Olvasás | 99 Hozzászólás
 
Lapozás:  <  1 2 3 4 >  Utolsó »
79. Hozzászóló: DOIMAAK | Időpont: 2009.06.11. 15:09

Régebben ezen az oldalon voltak érdekes (értelmes) hozzászólások. Nos hát… úgy tűnik a nagy számok törvénye alapján igencsak hígult a felhasználói kör….
Kellemes fröcsögést a továbbiakban!

 
78. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2009.06.11. 12:28

A klip nem tetszik. Ez van, vagy tetszik vagy nem.
A Peace-t szeretem, igaz nincs nálam a legjobbak között de dúdolgatom magamban.
Érdekes, amit db02 írt.
Az eleje fura, azért én minden rajongómat szeretném és örülnék, hogy szeretik amit csinálok. (mármint a tényt szeretném, hogy rajonganak értem)
Különben sem kell leszólni az “egyszerű” rajongókat, miért kell mindenkinek szakértelemmel vizslatnia egy munkát? Meghallgatja, tetszik aztán kész.
(Ez olyan mint a foci? Mindenki ért hozzá?)
A rajongás fokáról meg annyit, hogy mindig találsz embert aki nagyobb rajongó nálad. Az, hogy ez az élete, meg hasonmás verseny stb. ezt nem kell már annyira vérmesen komolyan venni. Igen, aki rajongó, annak élete egy része. Nyilván nem a teljes élete. Minden rajongónak áll másból is a mindennapja, még szép. Furcsa, ha tényleg így reagált a dM, mert ezt nem így kell értelmezni. No nem azért írom, mert magamra venném…
Írtál azért nem is egy mondatot, amivel egyetértek.

 
77. Hozzászóló: Chrome | Időpont: 2009.06.11. 12:24
Chrome

Szar album, szar borító, szar dal, szar klipp. A koncertre már nem is merek írni semmit. Srácok vonuljatok vissza, mert ez már a szánalmas határát súrolja… Sose gondoltam volna, hogy valaha így nyilvánulok meg a DM-ről, de ezt is sikerült elérniük. Hála Ben Hillier-nek (többek között).

 
76. Hozzászóló: hourglass | Időpont: 2009.06.11. 11:05
hourglass

MarK:
Szerintem meg igenis azért meg a nyavajgás, mert ezt már nemigen tudom másképp nevezni…....... Gyenge, sz@r, kritikán aluli, stb…..... De miért is kellene olyannak lennie, mint régen? Igen, más…..... Igaz az is, hogy nem épp a legütősebb….... Első nekifutásra én is azt mondtam, hogy “ez de sz@r, hogy lehet ilyen gagyi albumot kiadni a kezeik közül?” :-P
Aztán meghallgattam újra…...... Jééé, annyira nem is gáz, csak a “befogadóképességemen” kell egy picit alakítani…........ Aztán újra meg újra…...... Igaz, kb. 20. nekifutásra, de sikerült elfogadnom, sőt, megszeretnem :) Oké, aláírom, hogy ez nem megy mindenkinek -vagyis ahogy olvasom itt a sirámokat, több embernek nem, mint igen- de miért kell ennyire negatívnak lenni?????
Na de ez ellen nem tehetek semmit, nem is akarok, nyilván mindenkinek megvan a maga véleménye, pozitív vagy negatív…........ Ez a fórum meg tökéletesen megfelel arra, hogy mindenki elmondhassa a magáét ;) 
De ne siránkozzunk már ennyit, könyörgöm!!! |-|  ;)

 
75. Hozzászóló: Useless-girl | Időpont: 2009.06.11. 11:05
Useless-girl

jah, és egyébként a Wrong szerintem se üt akkorát élőben, mint az albumon. nem tudom, nekem sokkal inkább “ledarálja a fejem”, ha a szobámban a sötétben fejhallgatón keresztül hallgatom. :) de ez csak én vagyok.

 
74. Hozzászóló: Useless-girl | Időpont: 2009.06.11. 11:02
Useless-girl

mode87: nem várom el, hogy megértsd, hogy miért tetováltattam magamra rájuk utaló dolgot (ami mellesleg nem csak a zenéjük és irántuk érzett szeretetemet jelképezi, hanem a hosszú évek óta tartó barátságomat a hozzám legközelebb álló barátnőmmel - többek között). A sajnálatodból pedig köszönöm, nem kérek. Mint ahogy már korábban fejtegettük, mások vagyunk, másképp fogjuk fel a dolgokat. Én ezzel teljesebb embernek érzem magam, akárki akármit mond vagy gondol. Mint ahogy a tetoválást viselők nagy többsége (jobbik esetben) egy-egy mérföldkövet jelez a rajzokkal az életében, én is ezt tettem. Nem ez lesz az utolsó valószínűleg (és nem feltétlen lesz több DM-es, ezt majd meglátom még). Egyébként Peace!  ;)

bereny: most elgondolkodtam kicsit ezen a bábos dolgon. csak egy kósza gondolat: most fogalmazódott meg bennem hogy talán hülyeség volt az “EMI-re váltás”.

Szerintem egyébként a Come Back-nek kifejezetten jót tett a koncertverzió (az albmon nehezen viselem el, mint ahogy a Hole to feeddel szemben is vannak fenntartásaim, bár azt már egész jól megszoktam az albumon).

 
73. Hozzászóló: bereny | Időpont: 2009.06.11. 10:58
bereny

Ja élőben,az albumon jobb.

 
72. Hozzászóló: bereny | Időpont: 2009.06.11. 10:52
bereny

Hello,set me free. A wrong úgy szól, mint egy üveg Jameson szex előtt :belassulva és a végéért áhitozva.(persze férfi szemmel)

 
71. Hozzászóló: Jazz thieve | Időpont: 2009.06.11. 10:34

Szerintem az a legnagyobb baj a klippel, hogy abszolutli nem passzol ehhez a számhoz. Ez a dal elvileg boldogságról és lelki megnyugvásról szól, de ez a nő olyan mint akit épp tegnap vert agyon a fél város. Jah hát igen a peace feliratok olyanok mint valamely forrú tűk…

Egyébként mi van a tagokkal manapság, nem akarnak szerepelni? Lámpalázasak, kiütésesek, érzékenyek a reflektorra…? Vagy már úgy állítják be őket mint az Isteneket az Olimposzon, akiket nem lehet látni élőben, csak tudni lehet, hogy léteznek? Pedig csakis ők tették naggyá a Barell of a gun, vagy a precious klippeket. Utóbbit még talán a halak :-)

 
70. Hozzászóló: set me free | Időpont: 2009.06.11. 09:40
set me free

,,De azért azt megfigyeltétek, milyen gyengén szólnak, nem koncertre valóak a SOTU dalok? “-Mark
ez nem igaz. Szerintem remekül szólnak élőben ezek a számok (is). In Chains, Hole To Feed, In Smypathy, Come Back, Wrong. Mind remekűl áthangszerelt dalok. Jobban szólnak mint az albumon, sokkal energikusabbak, sokkal erőteljesebbek. ;)

 
69. Hozzászóló: MarK | Időpont: 2009.06.11. 09:19
MarK

hourglass: a fikázás (de maradjunk inkább a kritikánál) nem azért megy, mert “vmi eltérő a megszokottól”...hanem mert vmi gyengébb a korábbiakhoz képest…nekem, x-nek, y-nak, nagyon sok embernek. Mások számára viszont nem gyengébb, OK.
Sajnos a negatív tendenciához már hozzászokhattunk… :(
Én attól még szeretem és tisztelem a bandát, de ez már nem uaz. Persze nem is kell, hogy az legyen, pl. az Ultra sem volt olyan, mint a SOFAD, a SOFAD sem, mint a Violator, v. a korábbiak. De uolyan jók voltak, egységes színvonalat hoztak. Aki annak idején szívinfarktust kapott az Ultra-tól, a később albumok hatására megtanulta szeretni azt a lemezt…

S igen, db02, a véleményem megfogalmazása mellett azt tehetem és teszem is, hogy egész egyszerűen nem (vagy csak kevesebbszer) hallgatom meg az új lemezt…mert egyszerűen nincs ingerem rá, rosszul vagyok ettől a hangszereléstől. Ez van.
Attól még kedvelem a srácokat, a koncerteken is kint leszek (már csak a magyarországiakon, pedig a korábbi turnék alkalmával rendszerint 6-7 koncertre is kimentem/turné).
De azért azt megfigyeltétek, milyen gyengén szólnak, nem koncertre valóak a SOTU dalok? (pedig az In Chains nem rossz kezdőnóta, de unalomba fullad, a Wrong-ot pedig nálam egyedüliként 10/10-es az albumról, a többi viszont - In Smypathy, Hole To Feed, Peace - katasztrófa élőben…) Sajnos :(

Mindenesetre a negatív véleményeken nem kell megsértődni.

 
68. Hozzászóló: mode 87 | Időpont: 2009.06.11. 08:20
mode 87

Azért azt ne feledjük hogy ezzel pénzt is keresnek.Nem is keveset.Ez is egyfajta mozgatórugó.“useless girl tetkójához csak annyit szólnék amit Dave mondott a vip party-n.-sajnállak érte-”

 
67. Hozzászóló: bereny | Időpont: 2009.06.11. 08:02
bereny

Hello,már értem miért kellett előre megvenni a jegyeket.  Mintha bábok lennének most már mindenben,pedig pont az ellenkezője miatt szerettük,szeretjük őket. (szerintem most kapják majd a legtöbb díjjat),de nem a rajóngoktól.

 
66. Hozzászóló: Useless-girl | Időpont: 2009.06.11. 06:17
Useless-girl

tom55: jaja, Miles Away vagy Corrupt - erre a kettőre szavaztam volna inkább!

Soundlover: szerintem egyáltalán nincsenek gödörben. :) ugyan én még “csak” kb. 5 éve szeretem őket mert később hozott a gólya, de azóta rendületlenül és bevallom, sokszor elfogultan. Én pl. nem bíráltam Antont, én nagyon kellemesen csalódtam egyébként benne a Ludwig múzeumban, mert nagyon rendes és kedves volt velünk és még integetett is nekünk dedikálás után. :D szóval én nagyon tisztelem őt és szerintem pl. az új színpadkép is szándékosan követi a minimalista vonalat, amit az új albumnál emlegettek nem egyszer a hozzá jobban értők. nekem mindkettő tetszik, és természetes, hogy változnak a fiúk, fura is lenne ha nem, de ez a változtatás (névszerint a Peace videó) még mindig nem jön be - mondhatni értetlenül állok előtte. Ettől függetlenül nem fogom kevésbé szeretni se a számot, se az albumot, se a DM-et. Én is sok jó barátot köszönhetek nekik, akik pedig nem bizonyultak annak, azok idővel eltűntek az életemből, de ez meg így van rendjén. Még ha néha rossz is erre gondolni, azért nekik is sok mindent köszönhetek, legfőképp tapasztalatokat. Valóban remek összetartó kapocs a DM és én csak azt tudom kívánni, hogy még sokáig maradjon is az! Én is nagyon örülök, hogy akkor születtem amikor még láthatom őket élőben.
Örök szerelem (nem véletlenül tetováltattam a hátamra is DM-es tetkót) és ez nem fog változni, tényleg így érzem. És persze ezt a videót is el fogom könyvelni magamban egy idő múlva, csupán nem fogom nézni. Mindenki hibázik. Én személy szerint ezt a videót hibaként fogom fel. A Wrongot nem, az nagyon tetszett már az első nézés után. De mint mondtam már korábban, örülök, hogy vannak, akiknek tetszik a Peace videó is. :)

 
65. Hozzászóló: rmxmusic | Időpont: 2009.06.11. 05:57
rmxmusic

DB02 azt hiszem a szivemből szóltál…..

King!Nem rosszból,de a dinamika,az ív,a csúcspont…Ez mind benne van a lemezbe.Nagyon durva túlzás ez a ledemózás.
Továbbra is tartom,hogy a SOTU a modern elektronikai zene csúcsa.
Hozzá teszem azt is…Kinek a pap kinek papné:-) Nekem speciel a Schulz Gizi:-)

 
64. Hozzászóló: King of Körút | Időpont: 2009.06.11. 04:32

Tudtam, hogy nem ússzuk meg a népnevelést:)

Szerintem fölösleges olyan véresen komolyan venni ezt az egész SOTU körüli hercehurcát. Nem kell vergődni, csak mert másvalaki mást gondol róla. Hogy ellene lennénk a változásoknak? Az a helyzet, hogy én tárt karokkal üdvözlök minden újítást. Én csak az egyenletes minőségben nem szeretnék változást látni/hallani.

A SOTU tele van zseniális részletekkel, de valahogy nem állnak össze ezek a részek, az egész nem lép túl egy igényesebb demó szintjén. Nincs dinamikája, íve, nincs csúcspontja. Körbelengi az unalom. Ez az én véleményem. Ettől még nem temetem a zenekart, csak ez most nem éppen a legjobb munkájuk.

 
63. Hozzászóló: sonic | Időpont: 2009.06.11. 01:48
sonic

Azon gondolkodtam, van-e értelme részletesen hozzászólnom db02 hsz-éhez? Mert olyan dolgokról írt, amiket áprilisban már oda-vissza kitárgyaltunk, itt a freestate-en. Szinte semmi új, ugyanazok a gondolatok, más szavakkal megfogalmazva.

Érdemes ezt a témát újrakezdeni? A példa mutatja, hogy nem, mert néhány hét múlva elölről indul az egész ciklus. A mostani kitörést az új videó eredményezte, amit már mínősítettem, a többivel pedig továbbra sincs gondom.

Végigolvastam db02 írását mégegyszer úgy, hogy a dM, Depeche Mode, stb. helyekre behelyettesítettem egy másik zenekar nevét, és az eredmény illetve a mondanivaló nem változott. Ettől még persze, sok mindenben igaza van. Ennyit mindenképpen fontosnak tartottam megosztani.

 
62. Hozzászóló: DOIMAAK | Időpont: 2009.06.11. 01:32

db02:  nagyon jól látod a dolgokat…. Kár lenne ha ezentúl nem gazdagítanád a hozzászólásokat.

Sajnos az emberek többsége igen nehezen fogadja a változásokat (általában az életben is). Itt is ez nyilvánul meg. Biztos sokan örültek volna néhány régi klisének:  helyes pasik gitárral-bőrdzsekiben-a sivatagban (na nem valahol keleten, min. Arizona vagy valami ilyesmi)-ahogy fújja hajukat a szél-pár dögös maca,-esetleg néhány kereszt-meg nem árt néhány vagány járgány (moci vagy amerikai benzinzabáló szörny)... Ez most mind nincs, ezért lehet fanyalogni - ami egyébként is szép hagyományokkal rendelkező népszokás itt a Kárpát-medencében.

 
61. Hozzászóló: hourglass | Időpont: 2009.06.11. 01:13
hourglass

db02:
Jogos….... Teljesen igazad van! Akinek van egy icipici lelkiismerete, biztosan elgondolkodik azon, amit leírtál, én is ezt tettem 8-)
Bár személy szerint csak a klipet szóltam le, igaz, tényleg nem is nézem meg többször ;)  A többivel semmi problémám, szeretem ezt az albumot (bár nem ez lesz a kedvencem) 8-)  Azt igazából én sem értem, miért kell mindig, mindent fikázni, ami eltér a megszokottól, hiszen pont ez a szép benne: ha mindig ugyanolyan zenét, klipet, egyebet csinálnának, unalmas lenne…...  Vagy akkor meg pont azért fanyalognának :-P
Egyszóval: az album szerintem teljesen rendben van, ezt a videót viszont akkor sem fogom szeretni, ha a fejem tetejére állok ;)  :D

 
60. Hozzászóló: db02 | Időpont: 2009.06.10. 23:54

Ha zenész lennék, nagyon nem szeretnék olyan rajongótábort, mint amivel a Depeche Mode rendekezik. A fanok egyik része fanatikus: képtelen ‘kritikusan’ figyelni a zenekart. Ezeknek a rajongóknak érzelmi mankóra van szüksége és a saját egyéniségük hiányát néhány karakteres emberrel igyekeznek pótolni. Egyfajta menekülés ... (Alan ezt anno pl. úgy kommentálta, hogy ‘szánalmas’ dolog a d.m. hasonmás verseny, mert csak azt teszi láthatóvá, mennyire nincs saját személyisége ezeknek az embereknek….a másik jó példa, amikor egy privát partyra bejutott fan odament Dave-het az Exciter tour budapesti állomásán és azt találta mondani: “Nekem életem a Depeche Mode”.....“Sajnállak érte” - jött a válasz Dave-től..sztem jogos…)

Aztán ott a másik csoport, Akik már felismerték ennek a magatartásnak a csapdáját és akár már véleményt is formálnak a dolgokról és jön a ‘szar a lemez’, ‘ez már nem is depeche mode’, ‘szánalmas’....a szememben ezek az emberek elfelejtettek figyelni.
Elvileg az alkotás egyik apropója a kommunikáció lenne. Az alkotó közöl, a közönség befogad. Ha az alkotó silány minőséget tesz le az asztalra, persze jogos lehet a kritika…....nekem csak az a furcsa, hogy a depecehe mode munkái mindíg időtt állónak bizonyultak (most pedig különösen kedvelik a saját munkájukat…pedig nem az önhittség/igénytelenség a fő profiluk), de a megjelenés pillanatában mindíg azonnal jöttek az erősen kritikus megjegyzések, zömmel a rajongóktól. Közben meg csak arról volt szó, hogy idő kellett az anyag megemésztéséhez és utólag minden lemez jól illeszkedett a d.m. nagyszerű életművébe. (azzal együtt, hogy néha szükségszerű, hogy gyengédd dolgok is besikerüljenek)
Nagyon sok alkotás tűnik el a süllyesztőben azért, mert a közönség nem figyel. Alan egyik megjegyzése a ‘Musif for the masses - I think not’ írásban, hogy ma már nagyon kevesen hallgatnak zenét; már ha a hallgatás alatt ‘befogadást’, megemészést’ értünk. Olvasgatva a forumot, én azt tapasztaltam, hogy nagyon kevesen kíváncsiak rá, MOST mit is akar közölni a D.M. Sokan nem azt kapták amit vártak, de sem idejük, sem kedvük nincs megmészteni az új anyagot. Sztem ez inkább azt mutatja, hogy jelenleg nem tudnak kommunikálni a depeche mode-al, mint alkotóval.
Inkább okoskodnak: mert ők értenek a zenéhez (hiszik…persze ahhoz sincs fülük, hogy alapvető szólamokat vagy ritmusképleteket felismerjenek…lásd: http://www.freestate.hu/news/comments/ns-dm-studio-clip-21-22/), vizuálisan is képzettek….és mindent sokkal jobban tudnának tenni. Hát, tegyék. Hajrá...az Ő életük is tartalmasabb lesz majd az alkotástól…és talán megértik: ha egy alkotó önmagát lemeztelenítve és minden kreatív energiáját, tapasztalatát bedobva alkot, akkor először csendesen, szerényen szemlélődve kellene ismerkedni az alkotással…majd önmagunk helyét is felismeve tisztelettel esetleg lehet kritizálni….Ha nem érint meg az alkotás, akkor meg le lehetne tudni annyival - az alkotói életmű által mutatott értékeket figyelembe véve és saját korlátainknak tudatában - a hogy ‘talán nem nőttem még fel’ ehhez…és ezzel nem amelett érvelek, hogy a d.m. tökéletes lemezeket adna ki stb…

Javaslatom:

Ha nem tetszik az album : Ne hallgasdd!
Nem tetszik a klip? Ne nézd!
Nem tetszik a koncert /setlist? Maradj otthon!

...és foglald el magadat valami mással, ami érdekel és tetszik…annyi dolog van még az életben…


Persze ez a rövid hosszászólás egészen felesleges, nem hiszem, hogy Aki általában - vagy egy d.m. album hatására - nem tud magába szállni az majd az én hozzászólásomra megteszi….de én ezzel búcsúznék is a freestate fórumoktól.

További kellemes önelégült / intellektuális fikázást kívánok minden depeche mode ‘rajongónak’!

 
Lapozás:  <  1 2 3 4 >  Utolsó »
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
TOP Hírek
Hirdetés


www.depechemode.com
www.depechemode.sk
www.depeche.hu
slowblow.uw.hu
101klub.hu
www.dm-party.hu

FREESTATE.hu ©