depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Események
Hirdetés

Anton Corbijn videoklip pályázat

Anton Corbijn videoklip pályázat

A hagyományos technikák alkalmazása mellett Anton Corbijn mindig nyitott volt a kísérletezésre, olyannyira, hogy az új vagy szokatlan technológiákat bevonva az alkotásba, akár saját munkáit is újraértelmezte.

Az ötlet, www.corbijnbudapest.hu

Legjobb példa erre a 2009-ben újraforgatott Depeche Mode Enjoy the Silence című videoklip, amelynek az alapötletét átdolgozta a Coldplay Viva La Vida klipje számára Chris Martin főszereplésével, teljesen egyszerű digitális eszközt használva hozzá.

Erre az eljárásra épül a pályázat lényege. Olyan fiatalokat célozunk meg, akiknek a legszemélyesebb tárgyuk a mobiltelefonjuk és a digitális kamerájuk, amivel naponta megörökítik az őket körülvevő világot, az őket érintő élethelyzeteket.

Támaszkodva a fiatalok kreativitására, a ma rendelkezésükre álló mobil- és digitális technológiára, élve a Depeche Mode népszerűségével, a Ludwig Múzeum Anton Corbijnnel közös ötlet alapján, a T-Mobile és az EMI Magyarország támogatásával pályázatot hirdet. A pályázóktól azt várjuk, hogy követve Corbijn módszerét, személyes környezetben, saját ötletek és egyéni látásmód alapján, mindenfajta formai megkötés nélkül gondolják újra az Enjoy the silence című klip képi világát, és forgassák le a saját változatukat.

A Ludwig Múzeum mint a kortárs művészet legújabb tendenciáit befogadó és értelmező kiállítóhely fontosnak tartja a fiatal generációk vizuális kifejezési formáinak a megismertetését, amihez kiváló alkalomnak ígérkezik Anton Corbijn magyarországi bemutatója. Olyan lehetőséget kívánunk biztosítani „Corbijn követőinek”, amely egyszerre modellezi az elért siker útját, és amely múzeumi környezetben teszi láthatóvá a popkultúra és a művészet kortársi találkozásának a példáit.
 
TECHNIKAI HÁTTÉR, FELTÖLTHETŐ TARTALOM, VIDEÓ MEGOSZTÁS

Az elkészült kisfilmeket a T-Mobile által erre a célra létrehozott videomegosztó portálra lehet feltölteni április 29-től, ahol egyszerű rendszerben szavazni lehet a legjobb videóra június 14-e éjfélig.

A kiállítás végére szakmailag elismert zsűri (film- és videoklip rendezők, fotográfusok) kiválasztja a legjobb 10 videót, amelyekből mini kiállítást rendezünk a zárás elötti két hétben a Múzeum előcsarnokában. A legtöbb közönségszavazatot kapott videót pedig a Music Television is bemutatja majd.

 




Ajánlott videók
Samsung - Kingdom reklám Alan Wilder & Recoil - 2007 ÚJ ALBUM Recoil - A Strange Hour - back to Europe 2005.10.17. Clean [Bare version] 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 6.rész Dave Gahan - MTV EMA07 PreShow

2009.04.16. 15:13 | Faith | 5328 Olvasás | 2 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©