depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Recoil
Hirdetés

A zenész, aki átgázol a vulkánon

A zenész, aki átgázol a vulkánon

Csütörtök reggelre futótűzként terjedt a hír, hogy Anglia légi közlekedését lenullázta az izlandi Eyjafjalla vulkán kitörése. Erre a Kárpát-medencében normális esetben mondhatjuk, hogy na bumm, ez van, minek van Izlandnak vulkánja, hát nem elég nekik a Björk meg a Sigur Rós, azonban a ma esti, volt Depeche Mode-tag Alan Wilder fémjelezte Recoil-koncert szervezőit az infarktus kerülgette, hiszen Alannek és társának Paul Kendallnek jelenése lett volna a londoni Gatwick repülőtéren, hogy átrepüljenek a mai budapesti (és a szombati prágai) fellépésre.

A kezdeti sokk után lázas telefonálgatások és elkeseredett email-váltások hada vette kezdetét, majd úgy tűnt megszületett a tökéletes megoldás: Alan Wilder és barátai felülnek Londonban egy szupervonatra Brüsszelig, majd onnan repülővel érkeznek, épphogy beesvén a koncertre. Természetesen a Recoil tagjai és menedzsmentje mellett még sok ádáz utazni vágyó is kapcsolt és jól lefoglalták az összes helyet a vonaton, amit bánhatnak is, hiszen nem sokkal később kiderült, hogy fél Európa légi forgalmának lőttek, így Belgiumból sem járhatnak sikerrel.

Ekkor már epilepsziás rohamok is gyötörték a szervezőket, hiszen a módos körökben a banda agyának tartott Wilder a Recoil-turnét megelőzően 15 évig nem állt színpadon és olybá tűnt, hogy ugyan máshol Európában majd élvezhetik előadását, Budapesten erre nem kerül sor.

Az elkeseredettség kellős közepén azonban maga Alan Wilder robbantott és ez bizony a magyar zenerajongóknak nagyobbat szól, mint Izlandon az Eyjafjalla: fogta magát és autóba ült, hogy párjával, zenésztársával Paul Kendallel, valamint turnészervezőjével Londonból Budapestre vezessen, mert nem akarja, hogy elmaradjon a várva várt koncert!

Alan Wilder munkásságát több millió eladott lemez őrzi, megjárta a világ minden táját arénákban fellépve, azonban mi magyarok azért is zárjuk majd szívünkbe, mert ő volt a zenész, akit még a vulkán sem állíthatott meg, hogy Budapestre jöjjön és zenéjével elvarázsolja hű közönségét.

Forrás: Lángoló Gitárok
Ajánlott videók
1981.09.07. Just Can’t Get Enough 2004.10.18. Enjoy The Silence [2004] Dave Gahan - PRO7 - TV Total interjú Dave Gahan - Favorit interjú Dave Gahan - Endless [Acoustic] Dave Gahan - Interview at Spinner.com

2010.04.16. 10:00 | Faith | 8131 Olvasás | 25 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - Képgaléria
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©