depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Albumok | depeCHe MODE | Sounds Of The Universe
Albumok

Infó <<<   |   >>>
Sounds Of The Universe
Katalógus kód: STUMM300
Együttes: Martin Lee Gore, Dave Gahan, Andy Fletcher
Megjelenés: 2009.04.19.
Producer: Ben Hillier
Dalok: 01 In Chains
02 Hole To Feed
03 Wrong
04 Fragile Tension
05 Little Soul
06 In Sympathy
07 Peace
08 Come Back
09 Spacewalker
10 Perfect
11 Miles Away / The Truth Is
12 Jezebel
13 Corrupt
Eladott példányszám: -
Kapcsolódó anyagok: Album dalszövegei
További információk
Teljes albumlista
Sounds Of The Universe - Vedd meg most!   Vedd meg most! Sounds Of The Universe  
Megjegyzés: A Depeche Mode "univerzális" korszaka. Mivel a producer Ben Hillier maradt, így az album hangzása - első ízben - nem sokat változott az elődjéhez képest (sőt, ha a Hourglass-ra gondolunk, akár bántóan homogénnek is nevezhetjük az újkori DM-et és mellékprojektjeit). Analóg szintetizátorok, nyers effektek, furcsa számlezárások jellemzik ezt az albumot is. Sok a gyors szám, viszont sodró alig akad. A jól sikerült beharangozó kislemez, a Wrong színvonalát csak megközelíteni sikerül: elsősorban a dögös albumzáró (Corrupt), és a rendhagyó módon egyetlenegy darab Martin-ballada (Jezebel) sikerült jóra, bár figyelemreméltó a többtételes nyitószám (In Chains), valamint a nyers Miles Away/The Truth Is is. Dave ismét három dal szerzője (Hole To Feed, Come Back, Miles Away/The Truth Is). Az album sajnos DM-hez méltatlan dalokat is tartalmaz (Peace, In Sympathy). A korszak érdekessége, hogy a kislemezek B oldalasait (valamint régi demókat) előre megkapunk, ha megvásárolunk egy méregdrága Deluxe Boxot. Ha elfogadjuk, hogy a DM immár "csak" egy nosztalgiazenekar, akkor kedvelhető, "ártalmatlan" album a Sounds Of The Universe, amely - a Rolling Stones-hoz hasonlóan - csupán apropóul szolgál egy újabb gigaturnéhoz. Ennek ellenére - vagy talán éppen ezért - a lemez remekül szerepelt az angol nagylemezlistán.
Előző album: The Best Of - Volume 1
Következő album: Remixes 2: 81-11
 
Slágerlisták
UK Album Chart US Billboard
2 3

Borító & Ízelítő
Get the Flash Player to see this player.
Albumlista | 91894 Olvasás | 143 Hozzászólás <<<   |   >>>
 

Lapozás:  <  1 2 3 4 5 >  Utolsó »
103. Hozzászóló: corrupt | Időpont: 2009.11.14. 14:15

Én a SOTU esetében éreztem a először Alan hiányát (az Exciter és a PTA nálam abszolút rendben van), kár volt összeereszteni a szinti függő Martin és az űrutazó Mark Bellt, 45 perc prütyögés lett az eredménye…Az egyik egységesebb és homogénebb hangzású albumok lett. Az nem is lenne baj, hogy túlzottan egy koncepció mellett maradtak, de ennél lehettek volna rugalmasabbak…

A másik szívfájdalmam az a Martin által írt dalok minősége. Alannel ( de talán egy másik, Millertől eltérő producerrel is) menteni lehetett volna pár számot, de pár nóta sajnos (szerintem) menthetetlen. Számomra 3 igazán kiemelkedő dal született: a zseniális Wrong, üt még a Miles Away és a Corrupt (de ez nagyon). Come Back szimplán jó, a Chains az albumom csúcsa lehetne de valami hiányzik belőle. A Peace pedig csak az albumhoz képest sikeres, a Perfect és a Hole To Feed és a Jezebel pedig közepes nóták. Fragile Tension, Little Soul, In Sympathy trió pedig az együttes mélypontja, három ilyen gyenge szám egymásután, én erre nem tudok több példát…

Az Oh Well simán felfért volna, üde színfoltja lenne az albumnak. Ez az első Mode album amit nem tudok teljesen hosszában (vagy csak ritkán) végig hallgatni…Ennél csak jobb jöhet!!!!:)

 
102. Hozzászóló: Trix | Időpont: 2009.10.28. 08:43
Trix

Jó album, rossz album… Nagyon szubjektív dolog. Nekem jó.
Az itt méltatlan számok közé sorolt In Sympathy szerintem az album legjobbja. Igaz, nem vagyok szakértő, de amikor hallgatom olyan érzékeset kelt bennem…, ááááááá ezt le sem lehet írni.
Teljesen magával ragad, SODOR, gyorsabban ver a szívem, és muszáj énekelnem :)  ;)

 
101. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2009.10.26. 19:00
Tharsis

Preci! Miért nem Te írod az albumajánlókat?  :-) Vagy legalábbis ezt bevállalhattad volna.

 
100. Hozzászóló: Precious101 [Admin] | Időpont: 2009.10.26. 12:43
Precious101

Ezek szubjektív vélemények, néhol igencsak egyszerű (*****) stílusban fogalmazva…  :[

 
99. Hozzászóló: Szigi [Szerkesztő] | Időpont: 2009.10.26. 12:00

Tedd el azt a bicskát, Tharsis. Még így is rendkívül óvatosan fogalmaztam az albummal kapcsolatban. A Peace maxival pedig annyira kesztyűs kézzel bántam, hogy azt el se tudom mondani.

 
98. Hozzászóló: set me free | Időpont: 2009.10.26. 11:47
set me free

Tharsis, nem csak neked nyílik a bicska ;)

 
97. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2009.10.26. 11:29
Faith

Írj egy hasonlót, ahogy a Wronghoz tetted, és felkerül az is!  ;)

 
96. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2009.10.24. 21:28
Tharsis

Még mindig kinyílik a bicska a zsebemben ha ezt az “album kritikát” olvasom. Kétségtelen, hogy a freestate egyik leggyengébb és legrosszindulatúbb szüleménye ez.

 
95. Hozzászóló: kocka101 | Időpont: 2009.09.29. 23:25

Tharsis   ÓRIÁSI!!!! :D :-)

 
94. Hozzászóló: kocka101 | Időpont: 2009.09.29. 23:23

69. Hozzászóló: Thomas_cs     egyet értek! rá vagyok kattanva rendesen. Dave , Martin vokál,ének iszonyat jó! Nagyon fülbe mászó album!


Csapd le csacsiban az Eperjes Károly riasztóra   mondta
mért nem kőti mindjárt az agyamba   na ők bekötötték. 
:D :-)

 
93. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2009.09.29. 17:44
Tharsis

Kocka: a Little Soulban az a váltás amikor Dave énekli a chanelling the universe versszakot, óriási!

 
92. Hozzászóló: kocka101 | Időpont: 2009.09.29. 15:52

;)  :-)

 
91. Hozzászóló: kocka101 | Időpont: 2009.09.29. 15:48

Sziasztok! Először is szeretnek bocsánatot kerni mindenkitől akit megsértettem! Na így olvasva a hozászolásokat így mar kicsit bővebb a meg világosodás az album részéről és mások megértése a nézeteiről. Úgy latszik kellet hogy írjak     . ami igazán elöntötte az agyamat a híg kakaó az ez :

Ha elfogadjuk, hogy a DM immár “csak” egy nosztalgiazenekar, akkor kedvelhető, “ártalmatlan” album a Sounds Of The Universe, amely - a Rolling Stones-hoz hasonlóan - csupán apropóul szolgál egy újabb gigaturnéhoz.

Hát nekem nagyon is jó lemez az ULTRA után   . kellet ilyen lemez ,nekem nagyon is. Amit meg is fogalmazót Tharsis miről is van szó.  De mindenki -nek más a véleménye és el is fogadom   és nem vagyok az az ember aki csak jó véleménnyel szólhat a DM-rol. Nekem is van rossz véleményem ez előző albumokról de még se tudnám besorolni nem jó kategóriába.  pont ezért szeretjük őket mert mindig más és más a lemezük. És ez most nagyon is jó lett.
Little Soul   állandó dallam kent jár a fejembe mikor nem szol zene. Come Back
meg nagyon jó. De nem akarom itt agyon dicsérni a lemezt . kinek mit vesz be a füle :)
az előző két albumot szinte nem is hallgatom csak a koncert dvd-rol.
Nekem ez a lemez a Violator 2 lehet hogy hülyeséget beszelek de részleteiben jobban fekszik ez a lemez, mint az elozok

Faith az új videó klipp-rol teljesen egyet értek DVD—ről meg persze a dts , pcm :)  véleményed tukrozi igazságot ZENÉSZ hiányát. igen ALAN hiányát sosem fogjuk megtudni milyenek lettek volna az új lemezek (jó persze) .

: Claude neked is nagyon igazad van kazetta magnó is megtudja fogni az embert mar elfelejtettem :)


nagyon sok színű az új album maradjunk ennyiben :) :-)  :D :-)  :-)  :-)

 
90. Hozzászóló: zsola | Időpont: 2009.09.28. 21:31
zsola

sziasztok!
sima allojegyeket keresek a januari, bp-i DM koncertre.
( 2 db-ot minimum )
akinek van barmifele infoja: .(Az email cím megtekintéséhez engedélyezni kell a JavaScriptet)
elore is koszonom!

 
89. Hozzászóló: Angelus | Időpont: 2009.09.28. 21:01
Angelus

Tharsis, egyetértek veled. Szerintem éppen e miatt lett a lemez címe a Sounds of the Universe. :)

 
88. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2009.09.28. 20:57
Tharsis

Lassan már azt mondhatom, hogy hónapok óta nem is hallgattam más DM albumot csak ezt. Nem is vágyom másra (bár a napokban kétszer meghallgattam az Ultrát is :) ). Alap zene. Nehéz megfogni mi van benne, de annyira különleges az egész, hogy nem lehet tőle elszakadni. Minden dal egy kis világ, de mégis van benne egy vékony szál ami összeköti a darabokat, így kreálva egységes egészet az albumból. Korábban mindig volt egy alaphangzás ami köré felépítették az anyagot. Itt most csak a régi hangszerek használata volt kőbe vésve, de a lehetőségek tárháza ezúttal megnyílt a zenekar előtt. Ebből is adódik az album eklektikussága, amire fentebb céloztam. Nagyon várom a januári koncertet, az is frenetikus lesz!

 
87. Hozzászóló: Claude | Időpont: 2009.09.27. 14:01

Az biztos, hogy nem ez a pályafutásuk csúcspontja, de abban is biztos vagyok, hogy egy másik producerrel jobb eredményt értek volna el. Van két dal a lemezem, ami igazán kiemelkedő, de jobb lenne, ha a jövőben nem az üzletet látnák a lemezkészítésben.

 
86. Hozzászóló: Thomas_cs | Időpont: 2009.09.27. 13:37
Thomas_cs

Szerintem azért nem játszák az új számokat, mert az ő fülükbe is el-el jutnak a negatív kritikák (amiből aztán van bőven…)(és nem utolsó sorban ők még nem hallgatták ronggyá a violator-t, és a SOFAD-ot.Én általában naponta, kétnaponta végighallgatom.Ezzel szemben ők szerintem 3-4 évente koncertekkor 2-3 naponta eléneklik.Próbáljátok ki:tegyétek el a violator CD-t 3 évre, és csak akkor hallgassátok meg :D).Én úgy hallgatom a zenéjüket, hogy nem az érdekel kik a tagok, kik nem.A zenéjük érdekel.És eddig fogalmam sem volt ki mikor volt a producer, eddig az albumig, mert itt elég sokan fikázzák.Egy tény, ők 4-en egészítették ki egymást, úgy ahogy itt előttem fogalmazott valaki:Martin dal+zeneszerző,Dave a hangjávan,Alan volt az igazi zenész,Andy meg…tapsolt.Most másabb a zenéjük, de szerintem simán szerethető.Talán eddig az Exciter nem tetszett annyira, mint a többi, és az Ultra volt az utolsó album, amely első hallásra is nagyon tetszett, azóta nem volt ilyen :(.Végül is a SOTU nagyon jó lemez, de sokkal több is lenne benne, amit kihozhattak volna belőle, és akkor igazi klasszikus lenne.Majd a következő :D(remélem lesz következő, meg azt követő is).

 
85. Hozzászóló: Claude | Időpont: 2009.09.27. 13:00

Érdemes megnézni, hogy mennyi dalt játszanak a turnékon a post-Alan korszakból…A zenekar vajon önkritikát gyakorol?

 
84. Hozzászóló: corrupt | Időpont: 2009.09.27. 12:03

Ebben a zenész ügyben igaza van Faithnek, én most éreztem először igazán Alan hiányát. Vannak az albumon tökéletes számok (Wrong, Corrupt, Miles Away, Come Back és az albumról lemaradt Oh Well), de pár számnál úgy éreztem, hogy hiányzik valami ahhoz hogy feledhetetlen legyen (In Chains, Perfect, Fragile Tension, Little Soul) és vannak nagyon gyengus tételek (Jezebel, In Sympathy, Hole to feed). Ben Hillert meg el kell kergetni a zenekar környékéről! Összességeben nálam 10/7 az album.

 
Lapozás:  <  1 2 3 4 5 >  Utolsó »
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
Hirdetés
Hirdetés
FREESTATE.hu ©