depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Albumok | Dave Gahan | Hourglass
Albumok

Infó <<<   |   >>>
Hourglass
Katalógus kód: STUMM288
Együttes: Dave Gahan, Christian Eigner, Andrew Phillpott
Megjelenés: 2007.10.21.
Producer: Dave Gahan, Christian Eigner, Andrew Phillpott
Dalok: 01 Saw Something
02 Kingdom
03 Deeper and Deeper
04 21 Days
05 Miracles
06 Use You
07 Insoluble
08 Endless
09 A Little Lie
10 Down
Eladott példányszám: -
Kapcsolódó anyagok: Album dalszövegei
További információk
Teljes albumlista
Hourglass - Vedd meg most!   Vedd meg most! Hourglass  
Megjegyzés: Dave Gahan Playing The Angel-kópiája. Mintha az onnan lemaradt dalokat hallanánk. A Paper Monsters-hez képest gyökeres változás a teljesen elektronikus alap, a kliséktől nem mentes szövegvilág viszont ugyanaz maradt. Ennek ellenére határozottan jobban sikerült lemez elődjénél, bár a Playing The Angel-ről importált idegesítő effektek néhol rontják az élményt. Lassan építkező szépséges nyitószám (Saw Something), kemény, ösztönös, sodró dalok (Deeper And Deeper, Use You), és meglehetősen kísérletinek mondható alkotások (21 Days, Insoluble, Endless) váltogatják egymást. Emlékezetes pillanat még az album szépséges nyugvópontja (Miracles), és talán a Dave-életmű legerősebb dala, a hidegrázós Little Lie. Hasonlóan visszhangtalan lemez az elődjénél: a felületesebb érdeklődők bizonyára nem értik, hogy ha ugyanolyan a hangzás, mint a DM aktuális lemezénél, akkor mi szükség van szólólemezre?
Előző album: Paper Monsters
Következő album: The Light The Dead See
 
Slágerlisták
UK Album Chart US Billboard
50 120

Borító & Ízelítő
Albumlista | 63988 Olvasás | 60 Hozzászólás <<<   |   >>>
 

Lapozás:  1 2 3 >
60. Hozzászóló: Zephyr | Időpont: 2013.04.03. 12:31

Most olvasgatom a hsz-eket meg az album kritikáját.
Lehet elfogult vagyok de ez a legjobb szólólemez amit a jelenlegi és a volt DM tagok eddig kiadtak.A második a Counterfeit.Alan albumai számomra gyengék,hiába szeretem azokat az albumokat amiken még ő is tag volt.
Ő csak hozzárakott egy alkotáshoz,de egyedül kevés.
Sorry az Alan fan adminoknak ;) .

 
59. Hozzászóló: wgd | Időpont: 2010.10.21. 18:27
wgd

Ebből a korszakból a “Tomorrow” a kedvencem, kár, hogy nincs rajta a lemezen :(

 
58. Hozzászóló: szilee | Időpont: 2010.10.21. 14:17
szilee

1 hete vettem meg az original Homokórát, 500 ft-ért! Letöltve megvolt, de a Papír Szörnyek után ez is kellett eredetiben… Dave a legnagyobb!!!

 
57. Hozzászóló: Iron | Időpont: 2010.10.21. 13:54
Iron

PTA kópia? Ugyanaz a hangzás? Mi szükség volt rá?

???

Azt gondolom, egyre időszerűbb lenne a lemezismertetők alkalmával olyan ítész kezébe tollat nyomni, akinek sem a Black Celebration óta eltelt 25 gyalázatos depesmód év, de különösen Alan kiválása óta önmaga karikatúrájaként láttatott együttes alapvetően végül mindig negatív kicsengésű fikázása, sem a gyakran indokolatlanul pozitív értékítélete (Recoil - Unsound Method, mint “gyönyörű” album…) nem teszi a fenti kis boxokat hiteltelenné.

I.

 
56. Hozzászóló: Youwine | Időpont: 2009.05.25. 00:48
Youwine

A dunakeszi Auchanban 990 a sima CD.

 
55. Hozzászóló: Thomas_cs | Időpont: 2009.05.23. 13:20
Thomas_cs

Az album legjobb száma számomra egyértelműen az Insoluble.

 
54. Hozzászóló: Youwine | Időpont: 2009.05.17. 13:15
Youwine

Ha valakit érint/érdekel, a póluscenterbéli “Nem vagyok hülyé”-ben (MM)

album 1.490,-
album limited 1.990,- (ez mi lehet?)
album + DVD 2.390,- digipack

üdv
Tibi

 
53. Hozzászóló: sibeling73 | Időpont: 2009.04.17. 15:05
sibeling73

Ez az album úgy tökéletes, ahogy van. Nagyszerű dalok, az ismert nagyszerű hanggal. Kell ennél több? Egyszerűen imádom, ahogy a Depeche Mode-ot is és Martin szólóit is.

 
52. Hozzászóló: Claude | Időpont: 2009.03.20. 03:38

Ízlelgetem már egy jó ideje ezt a lemezt. Egy tény vitathatatlan: Dave gyönyörűen énekel. De ezzel vége is a dicshimnusznak. Zeneileg számomra csak gyengécske közepes alatti a produktum. Ötlettelen és unalmas az egész korong (kivéve a Saw Shometing-et). Dave jó énekes, jó fontember, de mint zeneszerző - ha nem a depeCHe Mode tagja lenne - a futottak még kategóriába sem férne be.

 
51. Hozzászóló: kencze | Időpont: 2008.06.02. 19:50

Minden együttesnél látni kell azt, hogy egy banda mindig több/más, mint a tagok összessége. (Különösen jellemző ez a DM-re.) Úgy értem, hogy (bár mindegyikőjük kreatív egyéniség), egy-egy közös lemezük csak morzsákat mutathat meg a tagokból, együtt valami mást tudnak, mint külön-külön. Ezért értelmetlennek tartok bármiféle összehasonlítást, és mindig örülök, ha egy ember kiválva egy időre  a csapatából, szólóban is megmutatja magát. Sőt. Bármely előadó készíthet ilyenebb vagy olyanabb szólólemezt, egy biztos, ugyanaz az ember sosem hozhatja ugyanazt a színvonalat/hangzásvilágot. [az én rántottám se sikerül mindig ugyanúgy :) ]
Az eladásokról.
Szerintem azért figyelik az eladásokat, mert egész egyszerűen más (megbízható) adat nincs. Ha a letöltéseket lehetne is számolni, az se lenne pontos, mert amíg egy CD-ből egy ember egyet vesz, addig többször tölthet le. A turnék, koncertek szervezésénél is nélkülözhetetlen tudni, hogy hol mekkora volt a lemezforgalom. Amúgy meg azt gondolom, hogy egy magára valamit is adó rajongó minimum, hogy megveszi a rajongott előadó albumát/albumait, őt nem az addigi statisztikák fogják a pénztárhoz vezetni…
Egyébként meg, ha Gahan valami iszonyatosan vacakot kapirgálna össze legközelebb egy albumba, én akkor is elolvadnék szerintem a gyönyörűségtől.  8-)

 
50. Hozzászóló: Halacska13 | Időpont: 2008.04.12. 03:13
Halacska13

Én nem tudom megunni a Hourglasst!szerintem nagyon eltalálta :)

 
49. Hozzászóló: bampu | Időpont: 2008.04.03. 07:18

Mellesleg nekem is jobban bejön az Hourglass…de ez sem jelent semmit :-)

 
48. Hozzászóló: Chrome | Időpont: 2008.04.03. 00:57
Chrome

Hát igen, az Hourglass és a PTA fényévekre van egymástól, mind stílusában, mind hangzásában, úgyhogy meglehetősen meredek dolog az Hourglass-t PTA kópiának tekinteni. Szvsz egyébként nekem az Hourglass jobban tetszik, mint a PTA, bár ez önmagában semmit sem jelent.  :-P

 
47. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2008.03.30. 14:30
Tharsis

Jézusom! Mi köze eme lemez egészének a PTA hangzásához? Egy-két helyen hasonlít ez rendben is van, de hogy ugyan az lenne…. Pffffff.

 
46. Hozzászóló: Chrome | Időpont: 2008.02.09. 19:08
Chrome

Kezdjük a legfontosabbal: az Hourglass véleményem szerint egy igen jó album, amit alapvetően nem lehet összehasonlítani sem a DM-el, sem a Paper Monsters-el. Ami leginkább megfogott benne, az Dave lazasága, ahogyan pl. a 21 Days vagy éppen az Endless c. számokat énekli. Semmi merevség, semmi bizonyítási vágy, csak annak az élvezete, amit szeret csinálni. Kit érdekel, hogy a lemez nem döntött eladási rekordokat? Nem is ezért készült. Akikhez el kell jutnia, azokhoz el is jut. Mondok egy példát. Az egyik jó barátom megrögzött ősmetálos, és túl azon, hogy szereti és elismeri a DM-et (sőt 2006-ban a Népstadionban ott is ugrált mellettem a koncerten), a Paper Monsters-et és az Hourglasst egyenesen imádja. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem óriásit tévednek azok, akik mindenáron a DM-et keresik Dave szólóprojektjeiben és azt akarják maguknak bebeszélni, hogy ezek az albumok a DM rajongókat célozzák meg. Sajnos van egy óriási baj a DM-rajongók nagy többségével: képtelenek elvonatkoztatni a zenekartól és más irányba is nyitni. Innen ered pl. a Dave szólólemezeit kísérő negatív kritikák többsége is. De mondhatnánk ezt éppen Alan munkáira vagy Martin “Hamisítványaira” is.

Egy szó mint száz: amint valaki képes lesz elvonatkoztatni a DM-től és önálló munkaként tekinteni akár a Paper Monsters-re, akár az Hourglass-re, az meg fogja találni mindkét album erényeit.

 
45. Hozzászóló: Caroline | Időpont: 2008.01.24. 09:01
Caroline

Teljesen egyetértek veletek: “letöltés virágkorát éljük”, “lehetetlen lemérni lassan hogy mekkora a forgalma egy adott lemeznek” és tényleg sokkal több tényező játszik szerepet a vásárlásnál (gyűjtés, kedvenc gitáros stb. stb…)
Dave is ugyanilyen jól tudja, hogy sokan letöltötték a zenéjét…(de azért én is inkább az “elkötelezett” rajongók körébe szeretnék/fogok tartozni..) :)

 
44. Hozzászóló: mata-hari | Időpont: 2008.01.24. 03:03
mata-hari

“Én nem is értem,h egyáltalán miért veszik komolyan az eladás mértékét mostanában, amikor tényleg az ingyenes elektronikus letöltés virágkorát éljük? talán vhogy utána kéne nézni a letöltéseknek is (persze csak a statisztika céljából ) vagy vmi máson kéne lemérni az előadók (/ lemezek) elismertségét?”

Talán amiatt fontos még mindig a példányszám fogyás, mert összefüggésbe hozzák (talán?) a minőséggel, a jó zene mérhetőségével.
Ez kicsit csalóka is lehet, mert van aki azért veszi meg egy bizonyos előadótól az ikszedik lemezét is, hogy ne hiányozzon a sorból. Ergo gyűjti. Mert eredeti kiadvány.
És ahogy Caroline is említette a művészet és az üzlet két különböző dolog, mégis valahol összemosódik, valahol valakinek mégiscsak érdeke pénzt csinálni belőle.

“Dave szólólemezével kapcsolatosan én úgy gondolom nem tekintették a dm összes rajongóját potenciális vásárlónak, legfeljebb azok lehettek a célcsoportban, akik megvették a Paper Monsters-t is…”

Lehet, hogy félreérthető voltam, amikor azt írtam hogy számszerűleg arra az x millió dm-rajongóra számítottak. Csak a valószínűsége nagyobb, hogy közülük kerülnek/tek ki a lemezvásárlók, letöltögetők stb száma. Aztán lehet, hogy néhány százalékuk pedig telejsen más együttesekért vannak oda és csak amiatt vették mert a kedvenc gitárosuk játszik rajta…

Pl ha Martin feldolgozná Gery Glitter összest (szerintem simán megcsinálná...) :) akkor szerintem a Gery Glitter fanok közül kerülnének ki elsősorban a vásárlók nagy része. :-)

 
43. Hozzászóló: newzoli | Időpont: 2008.01.24. 03:01
newzoli

Na igen…a letöltések…lehetetlen lemérni lassan hogy mekkora a forgalma egy a adott lemeznek.Biztos hogy a Dave lemeze is jobban fogyott volna ha nem kerül fel a netre…ami ugye képtelenség..bár én úgy gondolom érdemes volt böjtölnöm azért a prima diszdobozért… :-)

 
42. Hozzászóló: bampu | Időpont: 2008.01.23. 09:49

Én nem is értem,h egyáltalán miért veszik komolyan az eladás mértékét mostanában, amikor tényleg az ingyenes elektronikus letöltés virágkorát éljük… talán vhogy utána kéne nézni a letöltéseknek is (persze csak a statisztika céljából ;)  ) vagy vmi máson kéne lemérni az előadók (/ lemezek) elismertségét…

 
41. Hozzászóló: Caroline | Időpont: 2008.01.23. 08:49
Caroline

Tényleg Szigi mennyi is volt tulajdonképpen szám szerint az eladás?(nem akarom megsérteni azokat, akiket nem érdekel, egyszerűen ugorjanak át ez esetben)
(Csípkednem kell magam az album megvételével, biztos nem tölti el Dave-et annyira jó érzéssel a rajongók “visszajelzése”...na nem baj, majd legközelebb mikor Magyarországra megyek..)

 
Lapozás:  1 2 3 >
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
Hirdetés
Hirdetés
FREESTATE.hu ©