depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Lemezinfó
Hirdetés

First Song Of The Universe

First Song Of The Universe

Már kering a neten az első kiszivárgott dal

A Songs Of The Universe megjelenéséig még több, mint 2 hónap van hátra, de már a neten kering a “Fragile Tension”.

A dal erősen Playing The Angel hatású és nem érzem valami erősnek, még akkor sem ha ez csak egy demo változat lenne. Reméljük a teljes album megrengeti majd az egész UNIVERZUMOT!
 
 
There is a fragile tension,
that’s keeping us going.
It may not last forever,
but allways flowing.
It’s something magical in the air,
something’s so tragic we have to care.
 
There’s a strange obsession,
it’s drawing us nearer.
We don’t understand it,
it never get’s clearer.
It’s something mystical in our dreams,
it’s so simplistic it kicks and screams.
 
Nothing can keep us down,
nothing can beat us down.
 
There’s a dizzying felling,
that’s keeping us flying,
without even trying,
we’re not even trying.
It’s something radical in our heads,
nothing logical to our plans.
 
 
Megkérünk mindenkit, hogy semmilyen linket ne helyezzen el a hozzászólásaiban!




Ajánlott videók
1987.04.13. Strangelove 1993.02.15. One Caress 1997.02.03. Barrel Of A Gun 1998.09.15. Prága - Meet & Greet 2009.04.29. RTL Klub - Fókusz - Anton Corbijn Interjú RECOIL - SELECTED - Television Archives

2009.02.08. 14:11 | Precious101 | 13173 Olvasás | 129 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Hozzászólások: First Song Of The Universe
Lapozás: « Első  <  2 3 4 5 6 >  Utolsó »
69. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2009.02.10. 05:14
Faith

Levezetés gyanánt, a leglátványosabb dM honlap egyik utolsó frissítését ajánlom figyelmetekbe! Legyen legalább ilyen kidolgozott az új turné is:

http://www.raphmode.net/devo.html
[Play Concert]

 
68. Hozzászóló: Anton Corbijn | Időpont: 2009.02.10. 05:09

Mark! Először is nem vitatkozni szeretnék és köszönöm, hoyg reagáltál arra amit irtam. Senkivel sincsen kedvem összeveszni és ráerőltetni a nézeteim vagy a véleményem, mindenkinek más és ez a lényeg. A tiédet is tisztelem és teljesen érthető amit mondasz. De volt olyan hozzászólás, hogy nem arról volt szó, hogy visszatérnek a “régi” dolgokhoz és ott az első lemezek közül volt felsorolva néhány.
Azért sztem azt el tudod dönteni, hoyg a Fragile tension az nem speak and spelles. Nekem semmi olyan dolog nincs ami arra emlékeztetne, vagy akár az első albumok néhány elemére. Párhuzam tényleg vonható a PTA hangzásvilágával, de más ez is. Téged mi emlékeztet benne a Speak and spellre vagy akármelyik másik dologhoz a PTA-n kivül?
A másik dolog ami szerintem kicsit félreérthető, hogy a a hangzás és a hangszerelés az én világomban más dolog. Valóban a régiek dalok jobban hangszereltek vagyis annak tűnnek, de a mostaniak egyedülállóbak és jobban illenek ezekhez a dalokhoz, furcsa lenne egy “szokásos” szintihang mondjuk a Music for the massesről vagy akár az utánna lévő albumok bármelyikéről. Azt hogy kinek melyik hangszerelés tetszik azt végképp embere válogatja, nekem tetszik, neked nem. Ezzel semmi baj sincsen, valószinüleg a dalokban is más részek, hangok, borzolják fel a szőrt a kezeden :) Nekem különlegesebbek ezek a hangok, ha fogalmazhatok igy, érzékiebbek, jobban illeszkednek a szövegekhez és jobban fejezhetők ki velük az érzelmek vagy nem is tudom…nem vagyok kritikus, nem is akarok ilyen mélyésig belefolyni. A lényeg, hogy végleges vagy nem végleges a FT, rajta lesz az albumon, igy vagy úgy és én úgy gondolom, ha tényleg a PTA-hoz hasonlitom, akkor van helye az albumon. Nekem éjjel mikor lefeküdtem folyamatosan ez zakatolt a fejemben.
Annyit kérhetek, ha most én lennék, Martin vagy Dave vagy akár Andy….mit mondanál, milyen irányban haldjunk tovább, mit csináljunk másképp, mi legyen az ami szerinted a 2012 -es albumon irányvonal és mérvadó legyen! Köszönöm.

 
67. Hozzászóló: Inpu | Időpont: 2009.02.10. 04:56
Inpu

Utálom azt mondani, de ha a kiszivárogtatásnak promóciós okai voltak, akkor totál bejött… Két napja mindenki a Mode-ról vitatkozik…  |-|

 
66. Hozzászóló: MarK | Időpont: 2009.02.10. 04:48
MarK

Anton, már megbocsáss, de mi az, hogy a régi hangzás hiányzik? Már nem az első vagy, aki ezt félreérti… A “régi” nagyon sok mindent jelent.

“Én komolyan nem értek néhány hozzászólást?Akinek a régebbi hangzás hiányzik, az mit gondol? Egy speak and spellel egy, construction tima again, broken framemmel és sorolhatnánk a Music for the masses albumig?ha valami hasonló anyaggal, hangszereléssel és szövegekkel térnének vissza, az jó lenne? Rettentően szeretem azt a korszakot, de könyörgöm?eltelt közel 30 év.”

Éppen ez az, most nagyon úgy tűnik, hogy nem telt el 30 év… A probléma abból fakad, hogy kis túlzással nem lehet eldönteni, ez a Fragile Tension most a Speak&Spell;-hez, vagy a PTA-hoz hasonlít-e inkább… :( A DM esetében ez a kérdésfeltevés pedig sajna determinálja a cseppet sem hízelgő felhangokat.

King of Körút fogalmazta meg jól: az utóbbi időszakok prüntyögései után tedd be az Ultra single-jeit, v. bármit a SOFAD, Violator, MFTM, BC albumokról… Hahotázni lehet a színvonal különbségen…sajnos. Pedig maguk a dalok most is jók, vannak jó ötletek, gitárok, énektémák, stb. De sokaknak ezek az analóg hangok nem jönnek be, ilyen egyszerű. A hangszerelés hanyatlása sokak számára már az Exciter-en tetten érhető volt (zongorázni lehet a különbséget a Freelove soványka albumverziója és a single Flood remixe között. Persze ettől függetlenül imádtuk akkor is a zenekart, örültünk az Exiter Tour-nak is.

Továbbra is állítom, hogy ez a Fragile Tension nem a véglegesre kevert verzió, bár nagy különbségek már tényleg nem várhatóak (egyébként a 4. youtibe DM videoban valóban hallani lehet az eredetit, picivel ütősebbnek tűnik).

Anyway, attól még, hogy ez most kevésbé tetszik, nem akarok fikázni és biztos az új lemezen is lesznek pöpec momentumok. Mint ahogyan a legutóbbi, PTA korszakban is voltak (Sinner In Me, Suffer Well, Nothing’s Impossible, Damaged People, The Darkest Star, Newborn, esetleg Precious - ennyi).

 
65. Hozzászóló: Anton Corbijn | Időpont: 2009.02.10. 04:19

Én komolyan nem értek néhány hozzászólást…Akinek a régebbi hangzás hiányzik, az mit gondol? Egy speak and spellel egy, construction tima again, broken framemmel és sorolhatnánk a Music for the masses albumig…ha valami hasonló anyaggal, hangszereléssel és szövegekkel térnének vissza, az jó lenne? Rettentően szeretem azt a korszakot, de könyörgöm…eltelt közel 30 év. Az ultra megint egy mérföldkő volt és sokaknak vagy a legtöbb DM rajongónak az egyik legkedvesebb albuma. Az exciter kicsit gyengébb, de az ultrához képest az is nagy váltás volt, ahogyan a playing the Angel is… Nem tudom miért várjátok el, hogy minden album más legyen és térjenek vissza a régihez és ugráljanak bőrszerkóban. Félre ne értsetek, rettentően szeretem és az első bakelitjeim is a régi időszakból valóak, de meg kell újulni, haladni kell, változik a technika és a DM mindig is a technika élén járt. Sosem adtak ki szart a kezükből és most sem fognak, ez biztos. Akik pedig lehurrogják a Fragile tension-t, nem tudom mit vártak… Majd SACD minőségben vagy DVD-n kerül a netre a szám és meg sem kell venni az albumot? Alapvetően pedig sokat nem tudnak változtatni az eddigi verzión, maximum néhány hangszeren és a keverésen. Akinek most nem tetszik, annak kikeverve sem fog.
Ha egyébként a PTA az egyik központi lemez amihez hasonlitjuk, akkor egy kicsit elő kell venni a Hourglass-t is. Hallgassátok meg a kedvemért…Párommal rengetegszer hallgattuk egymás után…annyi dallam, hang és szöveg visszatér a PTA-ról, hogy azt is fikázhatnánk. Egy az egyben ugyanazokat használja, mint a pain that I’m use to vagy a Nothing’s impossible. Van ezzel baj szerintetek? Szerintem nincs. Rettentő jó album Davetől.
Kicsit még a PTA-hoz: Mikor először meghallgattam, azt sem tudtam, hogy van rajtam kivül valaki a lakásban, hogy kint csinálnak valamit, vagy mik ezek a hangok. A nagy részüket még soha életemben nem hallottam és lenyűgöztek. Lehunytam a szemem és hallgattam, kirázott a hideg, teljesen úgy éreztem magam, mint ha ott sem lennék, elvarászolt Martin, Dave és Andy. Akinek pedig nem tetszik a hangzása az gondoljon abba bele, hogy Speak and spell vagy a Construction time again lemezek, hogyan szóltak, milyen hangokat használtak az addigi begyöpösödött gitárokhoz, dobokhoz képest. Ha akkor indul ez a fórum azt hiszem több fikát kapott volna mint most. Változni kell, főleg ha valaki 30 éve a pályán van.
Szerintem teljesen mindegy, hogy ez demo, vagy sem, a lényeg nem fog változni. Aki temeti a DM-et az már eltemette a PTA vagy az ULTRA után, de az én szemeben mindig is értelmes, ötletes és hozzám a legjobban közel álló banda marad, ha igy folytatja. Egy dolog még eszembe jutott a hangzásról és az egész herce-hurcáról. Szeretném kérni azoknak az együtteseknek a nevét akik aprópénzt szórnak a dobokra, az ebayről vásárolják a régi analóg hangszereket, hónapokig ülnek a stúdióban éjszakákon, nappalokon át, és válogatják a 18 dal közül melyik kerüljön az albumra és hasonló hangzást képesek előállitani mint a PTA. Kérem mondjatok néhányat. Aki most kételkedik, az két hónap múlva is hasnoló véleményen lesz és nem hisz abban, hogy ez még mindig a DM, az egyik legsokoldalúbb és legigényesebb banda. Ha szar és igénytelen lesz az album, teljesen ingyen, egy bakelit lemezzel kiegészitve felajánlom bárkinek a DELUXE kiadását az új albumnak vagy akármelyik másiknak!!!!

 
64. Hozzászóló: Inpu | Időpont: 2009.02.10. 02:49
Inpu

Hát…vessetek meg érte, de minél többször hallgatom, annál inkább tetszik ez a FT. Furcsa, az igaz. De pl. a Sister hangszerelése nem lett volna az, ha elsőnek azt halljuk az Ultráról? Pedig mekkore nagy szám! A Pain-ről nem is beszélve a PTA-ról. Hogy mekkora döbbenet volt, mikor betettem a korongot első ízben?!... Nem voltam oda érte egyáltalán, ma meg már nem tudok úgy beérni a munkahelyemre, hogy útközben legalább egyszer bele ne nyikorogna a fülembe…

 
63. Hozzászóló: wgd | Időpont: 2009.02.09. 17:53
wgd

Érdemes megnézi utólag a négyes számú web klippet…...
Tudtam, hogy már hallottam valahol…

 
62. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2009.02.09. 17:39
Tharsis

Egyébként érdemes összehasonlítani a FT -t pl. a Peace gyönyörű és gazdag hangzásvilágával. Mintha nem is egy albumon lenne a kettő.

 
61. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2009.02.09. 17:36
Tharsis

Én a BC előtti lemezeket évente ha egyszer meghallgatom, és akkor még sokat mondok. A CTA pedig egyértelműen a leggyengébb láncszem…életemben ha kb. hétszer végig tudtam hallgatni. Egészségtelen ez a nagy nosztalgia. Amúgy meg továbbra is tartom, hogy a PTA a top DM lemez. Egyszerűen tökéletes számomra mind a hangulata, mind a felépítése. Ezért is várom nagy reményekkel az Universe albumot. Bár ez a lebutított Fragile Tension kicsit megijesztett. :[

 
60. Hozzászóló: wgd | Időpont: 2009.02.09. 17:29
wgd

Hát ez egy nagyon jó dal! Én annyira perverz vagyok, hogy tök mindegy mi az csak a Dave énekeljen benne :-)

 
59. Hozzászóló: Inpu | Időpont: 2009.02.09. 17:19
Inpu

Hááát.. nem tudom. Nekem vhogy bejön, hogy végre egy DM szám, aminek van ritmusa. Mégha kőkorszaki szinten is. Szinte bele tudtam volna pusztulni az I Want It All-jellegű unalmas vontatottságba. Amúgy meg nem tesz jót egyikünknek sem ez a hiperre járatott fan-hülyítés. (Ennyit az EMI-ról…) Bármi is lesz a dolog vége, most borítékolom, hogy nem fog tetszeni az album. Hogy miért? Mert nem azt az élményt nyújtja, mint a S&S, ABF, CTA, SGR, BC, MFTM, Violator, SOFAD, stb… Az Ultra óta - valljuk be - ez a DM már nem AZ a DM. Nem feltétlenül rosszabb, csak más. Kiéhezettségünkben csak áhítjuk azt a reveláció-szerű élményt, amit egy “klasszikus” DM nóta nyújt(ott), és ennek akkor sem tudnának a srácok megfelelni, ha a világ legjobb albumát is izzadnák is ki (bár Fletch erről is ezt fogja állítani).

 
58. Hozzászóló: modefan | Időpont: 2009.02.09. 17:13

te aztán kivesézted King of Körút én nem akartam ennyire bele menni de max jól mondod igazad van

 
57. Hozzászóló: King of Körút | Időpont: 2009.02.09. 17:04

Maga a dal akkordjai és énektémája alapján nem rossz, de ha ez tényleg az albumverzió, és a többi szám is ilyen igénnyel került kidolgozásra, akkor a Sounds lesz 2009 legdrágább demója:) A keverés valami röhejes, a minimál prüntyirock-hangszerelést is csinálták már jobban, a PTA-n is jellemző primkó dobsáv pedig abszolajte amatőr szintet képvisel. Összehasonlításképpen beraktam a Barrel of a Gun után, és esküszöm, felröhögtem:D Megy az az atmoszférikus, súlyos, dögös, sodró dal 1997-ből, aztán egyszer halkan csak beindul ez a midi-lagzipop…

A gitárt a refrénben viszont szeretném megvédeni, szerintem érdekes a torzítás, egyáltalán nem érzem széthangoltnak vagy diszharmonikusnak ezt a szólamot. Mondom ezt úgy, hogy U2-n nőttem fel. Inkább Martin fejhangja bántja a fülemet, meg a Neander-völgyi színvonalú ritmusszekció:P

 
56. Hozzászóló: modefan | Időpont: 2009.02.09. 16:52

hát gyerekek nem tudom ezt a számot hova tenni pedig zsinórba meghaliztam többször de nem…........,,,,,,,,,,pedig már 20éve nyomom öket de ezt én személy szerint a Speak and….....-re se raktam volna nekem ez a dal 2009-ben non gyenge!!!! bocsi mindenkitöl akinek bejön és remélem a többi jobb lesz!
De az i feel you-val én is igy voltam 93-ban
;)

 
55. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2009.02.09. 15:32
Tharsis

Én amikor először láttam/hallottam az I Feel You -t az MTV -n, teljesen fel voltam háborodva, hogy mekkora szar. Akkor azt hittem, hogy meghalt a DM. Szerencsére megismerkedtem az egész albummal, de azt már a Walking In My Shoes -nak köszönhetem.

 
54. Hozzászóló: tatuparega | Időpont: 2009.02.09. 15:24
tatuparega

Skacok…..ha ez így marad akkor nem ez lesz a kedvenc számom az albumról az már biztos…kezdek megint attól félni,hogy úgy fogok járni mint annó a Playing the Angel-el.
Meghallgattam a Precious-t és azt hittem,hogy megint visszajön az a jó kis ‘84-‘86-os hangzás….aztán jött az album és kopp….
Most ugye ismertük eddig-ha csak minimálisan is_a Wrongot meg a Peace-t.Megint kezdtem reménykedni az általam annyira kúltivált időszak visszajöttében….többet majd csak április 20.-a után tudok mondani….
Tschá:tatu

 
53. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2009.02.09. 15:19
Faith

Roots - bocs, benéztem, de hallgattuk már akkor, csak a Roots a kedvencem. Egyébként annó Kassán a dM partikon voltak ún. szünetek, amikor ilyen brutál zenéket nyomtak pihenés gyanánt. ;)

 
52. Hozzászóló: tusk | Időpont: 2009.02.09. 15:06

Emlékszem annak idelyén az I Feel You-ra is mondtak mindenfélét , hogy mi ez a gitáros izé. Nem beszélve az Ultráról, hogy az milyen rossz, mert ez már nem a teljes DM…
ja a Roots a Sepulturától 96-os…

 
51. Hozzászóló: Mark74 | Időpont: 2009.02.09. 14:57
Mark74

Ezt mondom!!!Nekem elsőre tetszett és a gitár is tetszik benne,hiába hangolatlan,szerintem ez direkt ilyen!
Hallanátok a Sigur Ros-t,hát nem tudom mit szolnátok hozzá.
Az példáúl olyan mintha kezdő hegedüst hallgatna az ember.Attól függetlenül nekem marhára tetszik vmiért.

 
50. Hozzászóló: Anonymus | Időpont: 2009.02.09. 14:54
Anonymus

A Martyr folytatása lehetne a szám… Nem rossz, nem rossz, de még lehet rajta javítani. Sztem ;) De ha munkapéldány akkor :-P

 
Lapozás: « Első  <  2 3 4 5 6 >  Utolsó »
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©