depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Lemezinfó
Hirdetés

First Song Of The Universe

First Song Of The Universe

Már kering a neten az első kiszivárgott dal

A Songs Of The Universe megjelenéséig még több, mint 2 hónap van hátra, de már a neten kering a “Fragile Tension”.

A dal erősen Playing The Angel hatású és nem érzem valami erősnek, még akkor sem ha ez csak egy demo változat lenne. Reméljük a teljes album megrengeti majd az egész UNIVERZUMOT!
 
 
There is a fragile tension,
that’s keeping us going.
It may not last forever,
but allways flowing.
It’s something magical in the air,
something’s so tragic we have to care.
 
There’s a strange obsession,
it’s drawing us nearer.
We don’t understand it,
it never get’s clearer.
It’s something mystical in our dreams,
it’s so simplistic it kicks and screams.
 
Nothing can keep us down,
nothing can beat us down.
 
There’s a dizzying felling,
that’s keeping us flying,
without even trying,
we’re not even trying.
It’s something radical in our heads,
nothing logical to our plans.
 
 
Megkérünk mindenkit, hogy semmilyen linket ne helyezzen el a hozzászólásaiban!




Ajánlott videók
Precious - Magyar felirat 2001.04.23. Dream On Barrel Of A Gun - Forgatás Sajtótájékoztató - magyar feliratok 1998.09.07. Only When I Lose Myself Dave Gahan - MTV EMA07 PreShow

2009.02.08. 14:11 | Precious101 | 13136 Olvasás | 129 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Hozzászólások: First Song Of The Universe
Lapozás:  <  1 2 3 4 5 >  Utolsó »
89. Hozzászóló: Capricornus | Időpont: 2009.02.10. 17:00
Capricornus

Nem mintha nem élvezném Dave-et fenékrázás közben bámulni a színpadon, még ha semmi mást nem is csinál, de egyetértek. A zenéjükért szeretem őket és nem a fenekükért.

 
88. Hozzászóló: mönye | Időpont: 2009.02.10. 16:46

Jah, azt még hozzáfűzném kedves Tharsis, hogy szvsz, a dM legjobb kislemezes dala a Barrel of a Gun. A legjobb instumentális meg a Painkiller…Ha jól tudom, sem Alan, sem Flood nem dolgozott rajta. Gondolom szólok, mert az én szemellenzőmre nincs ráírva sem Alan, sem Flood neve, de a dM sem. Nekem kicsit több kell, mit az, hogy a lemezborítón rajta legyen a depeche MODE fölirat. És még ezt azzal is megfejelem, hogy nekem nem elég, ha Dave Gahan kimegy a színpadra és megrázza a valagát….Most várom a szebbnél szebb leb@szásokat, esetleg a személyeskedéseket.. xxx

 
87. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2009.02.10. 16:46
Faith

Tharsis: Már többször mondtam, hogy akinek tetszik, tetszen. Miért nem lehet megérteni, ha valakinek más tetszik? Nekem nem azért tetszik valami, mert dM, hanem mert jó!

 
86. Hozzászóló: mönye | Időpont: 2009.02.10. 16:39

Én elfogadom más véleményét, kérlek tedd Te is!  ;)

 
85. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2009.02.10. 16:18
Tharsis

Jól van mönye köszönjük. Én meg nem fogom valamire azt mondani, hogy rossz csak azért, mert nem Alan meg Flood meg az Isten térde kalácsa dolgozott rajta. Ha ez szerinted szemellenzőség akkor vállalom.

 
84. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2009.02.10. 15:52
Faith

Abszolút nem sopánkodom!  :D Sőt! Élvezem a JÓ zenét, és közben fejlesztek ezt-azt a FREESTATE-en!  ;)

 
83. Hozzászóló: mönye | Időpont: 2009.02.10. 15:33

Szvsz Faith éppen nem elvakult, csak éppen szemellenzőt sem hord….Mark ‘Spike’ Stent munkáját érdemes meghallgatni pl, a U2-nél…Szóval nem tudnám egy lapon említeni az Exciter és PTA producereivel/mixelőivel. Kicsit magasabb színvonalon űzte/űzi a mesterségét, mint a sok agyatlan tuc-tuc…

 
82. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2009.02.10. 15:22
Tharsis

Faith. Én becsülöm, hogy ennyire rajongasz a SOFAD korszakért, de azért néha eléggé elvakultnak tűnsz ebben a kérdésben. Egyszerűen vége van azoknak az időknek! Nem fognak azokkal az arcokkal együtt dolgozni már, rengetegszer elmondták. Kár ilyeneken egyfolytában sopánkodni, szerintem ez nem tesz jót az egészségednek sem. :)

 
81. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2009.02.10. 14:58
Faith

Now Playing: Walking In My Shoes [Grungy Gonads Mix]... Azok a dobok iszonyat ütnek, szinte a devotionalon érzem magam. Mark Stent, Flood, Steve Lyon, Jonny Dollar - ezekkel az emberekkel kellene dolgozni. 3:50-től tömény borzongás! Igaz jól feltolt basszusokkal nyomom.

 
80. Hozzászóló: Kerekes Gábor | Időpont: 2009.02.10. 12:17
Kerekes Gábor

Sziasztok!

Valószínűleg tényleg nem a végleges keverés ez a FT verzió (a bitráta is nagyon vacak) de bennem abszolut pozitív érzéseket keltett. Végül is örüljünk, hogy manapság kellemes, családias légkörben zajlanak a stúdiómunkák és majd’ 30 éve zenélnek - nekünk! Nem lenne szabad ennyire messzemenő következtetéseket levonni egy kiszivárgott 4 és fél perc alapján. Végül is 13 vadonat új dal vár ránk 2 hónap múlva, a de-luxe kiadás felvételeiről nem is beszélve! Na meg a koncert(ek)... Mi kell több egy (igaz) rajongónak?!

Gábor

 
79. Hozzászóló: mönye | Időpont: 2009.02.10. 11:28

Vajon a budapesti koncertre kilátogatók hány százaléka megy ki azért, mert csak úgy kíváncsi rájuk és hány százalék az, akinek 2-nél több lemeze van meg eredetiben (esetleg letöltve)...Vagyis a 40000-ből mennyi a valóban rajongó és mennyi a “no, nézzük má’ meg ez a dm-et)... :)

 
78. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2009.02.10. 11:18
Faith

Csak nem bírom szó nélkül…  :-)

“A Depeche Mode ma sikeresebb és több pénzt keres mint a legendás régi időkben.”

Az igazság az, hogy csak több pénzt keres! Míg mondjuk 90-ben 10-ből 9 ember tudta mi a dM, ma jó ha 1! De ez nem is fontos, csak cáfolnám, amit írtál! Ma minden többe kerül, profibb a marketing, ezért több a pénz, de a siker messze a múltté.

“Alan -ről talán még annyit, hogy pokolian tehetségtelen zeneszerző. Technikai téren viszont zseniális, csak ugye az egyik a másik nélkül…”
Igen, Martin pedig Alan ellentéte, és ahogy mondod:
“...egyik a másik nélkül…” itt megfogtad a lényeget!  :-P

 
77. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2009.02.10. 11:11
Tharsis

A Depeche Mode ma sikeresebb és több pénzt keres mint a legendás régi időkben. Ez a lényeg. Lehet itt elemezgetni, meg lehúzni az új lemezeket, sok értelmét nem látom. Számomra nem az dönti el egy album milyenségét, hogy éppen ki volt a producer, vagy éppen Alan közreműködött-e. Meghallgatom és ha tetszik a hangulata, el tud lazítani, varázsolni, akkor imádom. Ilyen egyszerű.

Alan -ről talán még annyit, hogy pokolian tehetségtelen zeneszerző. Technikai téren viszont zseniális, csak ugye az egyik a másik nélkül féloldalassá teszi az egész projektjét. Vannak itt akik el vannak ájulva a dalaitól, de szerintem azokban egy-két kivételtől eltekintve hiányzik valami plusz amitől jók lehetnének. Precízen össze van rakva, kurva jól szól meg minden, de ez kevés ha maga a dal fantáziátlan, vagy egy az egyben kimásolt részeket tartalmaz más előadók számaiból. Ilyen dolgokért nem tudok lelkesedni.

 
76. Hozzászóló: mönye | Időpont: 2009.02.10. 07:52

Én úgy gondolom, hogy nem szabad sokféle következtetést levonni ezzel a kiszivárogtatással kapcsolatban. Lehet, hogy demo, lehet hogy Brat szívatása… Majd ha meghallgattuk az albumot, akkor derül ki minden feketén-fehéren. Azért én olyan nagy durranásra már nem számítok. Az Ultra utáni albumok megtanítottak, hogy az a bizonyos mérce már nem olyan magas. Nincs a környezetükben olyan, aki minőségileg hozzá tudna tenni valamit a hangzáshoz. Nincs Alan, nincs Daniel Miller (vagy legalább is már nem olyan intenzíven), nincs normális producer (Tim volt az utolsó, Mark Bell-nek a háta közepe sem kívánta a közös munkát, Ben Hillier meg egyszerűen nem hozzájuk való). Látvány szempontjából Anton kifáradt (nem tudom, hogy a zseniális Intro-val miért nem dolgoztatnak??).

Akik zsörtölődnek, nem azért teszik, mert visszasírják a régebbi lemezeket vagy leragadtak a múltban. Sokkal inkább a minőség elvesztésén bánkódnak. Ha szakértő kezekbe kerülne az anyag, szerintem fantasztikus munkát tennének le az asztalra, mert a demokban benne van az energia, az utolérhetetlen hangulat és rengeteg ötlet is van. Még ez a félig sem kész FT is mutat nagyon jó és innovatív dolgokat (gitár+Dave éneke). Csak kellene egy ember, aki mindezt realizálja és a helyére teszi őket. A nagyarcú Flood és a meg nem becsült Alan pont ezt tette.

Sokaknak nem tetszett Recoil - subHuman lemeze (én imádom) az újszerűségével (kevesebb elektronika) és azzal, hogy régebbi hangokat is felhasznált. Azért a mélységét zongorázni lehetne a mostani dM és Recoil hangzása, igényessége között.

ps.: CTA: Szerintem a kora dM legzseniálisabb lemeze, ahol a mondanivaló és a zenei mélység nagyon jól passzol egymáshoz. Nem sírom vissza azokat az időket, de érdemes összevetni a Shout-ot és mondjuk JTR-t… ;)

 
75. Hozzászóló: mönye | Időpont: 2009.02.10. 06:56

King of Körút: Mullen & Clayton ritmusszekció után valóban röhejes…. ;)

 
74. Hozzászóló: Bertone | Időpont: 2009.02.10. 06:55
Bertone

Olvasgatom a hozzászólásokat…
Szerintem ahogyan változnak a dolgok, értem ezt mindenre, képtelenség, hogy megismételje bárki 10-15, de akár 5 évvel korábbi önmagát és nem is kell, ez így van jól… (röviden értékelve néhány hozzászólást)
Folyamatosan hallgatom az új számot - Fragile Tension - és őszintén eleinte fura volt kissé, de… ez a csapat, ez a zene, meg úgy általában a rétegzene nem arról híres, hogy “percenként” ontanának ki magukból a könnyen emészthető tucat zenét. Ezt kóstolgatni, ízlelni kell és pont ez a jó benne, hogy nem gyorsan fogyasztható... mindenkinek ajánlom a lassú fogyasztást és türelem, mindenki ?rá fog hangolódni?, előbb vagy utóbb, garantálom!!!  :)

 
73. Hozzászóló: Anton Corbijn | Időpont: 2009.02.10. 06:49

Megnéztem én is végre már sokadszorra a 4. klippet. Semmivel sem szól másképpen az FT, mint itt nálam. Ez persze nem azt jelenti, hogy kurva jó felszerelésem van… :) Úgy értem, teljesen ugyan az amit eddig is hallhattunk. Mindegy lesz a keverés, vagyis olyan szempontból, hogy gyökeresen már nem változik semmi.
Azért Ben hillier sem kezdő és egy feltörekvő senki. Gondolom, nem véletlenül esett rájuk a választása a csapatnak sem és nem véletlenül dolgoznak újból vele. Van pár CD-m ben hilliertől és tényleg ügyesnek tartom én is. Igen változatos tud lenni!!!

 
72. Hozzászóló: Inpu | Időpont: 2009.02.10. 06:11
Inpu

Ahogy elnézem a hozzászólásokat, “There is a fragile tension,
that?s keeping us going”  :-)

 
71. Hozzászóló: MarK | Időpont: 2009.02.10. 06:02
MarK

rush: tökmindegy, attól ez még nem fogja befolyásolni az album fogadtatását. Ha beszélünk róla, ha nem, a szubjektivitás fogja eldönteni, hogy tetszeni fog-e, v. sem.

Anton: én sem vitaindítónak szántam. :) Csak unom, hogy az összes fórumon sokan rinyálnak, hogy miért rinyálunk… :D Ráadásul sokan párhuzamot vonnak azzal, miszerint mindig ez megy egy új anyag kiadásakor. Nos, az utóbbi évek csalódásai nem említhetőek egy lapon mondjuk az I Feel You-val kapcsolatos ledöbbenéssel anno.

A S&S-re a dal nyitása, a gyenge szinti prüntyögés hajaz, s ez sajna végigkíséri a számot, csak a refrénekben váltja fel a dögös Martin gitár.

Jövő: sajna ez nem kívánságműsor. A Steve Lyon - Flood párossal már valszleg sohasem fognak együtt dolgozni, pedig az lenne az igazi… Félreértés ne essék, nem Violator2-t, v. SOFAD2-t szeretnék. De Ben Hiliier-rel ellentétben az említett uraknak lenne affinitásuk ahhoz, hogy ne uolyan hangszerelésű albumot hozzanak létre.
De pl. Tim Simenon is jó munkát végzett.

 
70. Hozzászóló: Mark74 | Időpont: 2009.02.10. 05:38
Mark74

Fúú ez tényleg jóóó!!!
Tök jó az a flash, le is mentettem.

 
Lapozás:  <  1 2 3 4 5 >  Utolsó »
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©