depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Új remix-album 2011-ben - Amit eddig tudni lehet…

Új remix-album 2011-ben - Amit eddig tudni lehet…

A Depeche Mode-rajongók többsége számára már hónapokkal ezelőtt sem volt titok, hogy kedvenceink 2011-ben egy új remix-albummal ünneplik meg a zenekar 30-éves jubileumát. A kedélyek akkor kezdtek felforrósodni, amikor kiderült, hogy a két egykori tag, Vince Clarke és Alan Wilder is részt vesznek a projektben… Nézzük, mi az, amit eddig - szinte - biztosan tudunk a közeljövőben megjelenő albumról!

dM Remixes - Guess Cover

Még alig került a lemezboltok polcaira az aktuális live DVD (”Tour Of The Universe - Live In Barcelona”), a rajongók érdeklődése máris a soron következő Depeche Mode-megjelenés felé fordult. Habár, az utóbbi évek remix-termésével sokan nem igazán tudtak mit kezdeni, most még az elégedetlenkedők szeme is felcsillant, hiszen nem kisebb mix-mesterek neve látott napvilágot, mint Vince Clarke-é és Alan Wilder-é!

Egyelőre csak keveset tudunk a megjelenésre váró remix-gyűjteményről, az azonban több mint valószínű, hogy valamikor a tavasszal kerülhet majd a korong a dM-hívek CD-lejátszóiba. Az is szinte biztos, hogy egy single-megjelenés fogja megelőzni az albumot. Hogy ez melyik dalhoz készült remix lesz, azt még nem tudni, de egyes rajongói oldalak sejteni vélik, hogy nem a Vince Clarke-féle “Behind The Wheel”-remix lesz az.

És ezzel el is érkeztük a potenciális remixelők neveihez…

A rajongók többségét, még az Erasure-főnök Vince Clarke nevénél is jobban meglepte - és örömmel töltötte el - Alan Wilder nevének felbukkanása. Bő két hete tudjuk már, hogy az 1982-től 1995-ig a Depeche Mode legénységét erősítő Wilder is mixel az ex-kollégáknak. Mindennek tetejébe nem egy - az általa is érintett érába tartozó - klasszikust, hanem egy “Sounds Of The Universe” track-et vesz kezelésbe. Milyen is lenne a Depeche Mode-hangzás, ha Alan a csapatban marad? Ezt a kérdést 15 éve teszik fel magukban a “Mester” érdemeit elismerő rajongók - de még a szkeptikusok is. Pár hónapon belül ízelítőt kapunk belőle…

A hírek szerint, Mr. Wilder - aki december 4-én kis hazánkban fejezi be a Recoil-turnét - az “In Chains” című dalt bújtatja új köntösbe. Alan Wilder remixe - így tartja a fáma - egy kicsit gyorsabb és organikusabb lesz az eredetinél. Egy lehetséges kislemez-várományosról lenne szó? Hamarosan megtudjuk…

Lássuk a további neveket!

Itt van például Eric Prydz, aki egy svéd származású House-DJ és producer. Az ő nevét egy Steve Winwood-dal (“Valerie”) átiratából (“Call On Me”) ismerhetjük, de szintén hozzá fűződik a “Proper Education” című, technoid Pink Floyd-újraértelmezés. Az, hogy Prydz melyik Depeche Mode track-et mixeli újra, még titok…

A Duran Duran Facebook-oldaláról kiszivárgott információk szerint, nem más készít remixet az egyik Depeche Mode-himnuszhoz, a “Personal Jesus”-hez, mint Nick Rhodes! A szőke “DuranMark Ronson és Andrew Wyatt segítségével mixeli a klasszikust - ami már single-gyanús nótaként is felmerült rajongói berkekben.

Kidkanevil (polgári nevén, Gerard Roberts) nevét is rebesgetik a bennfentesek, mint lehetséges remixelőt. A brit producer és DJ azonban még nem árulta el, melyik track-en dolgozik.

Rajta kívül, még a következő nevek merültek fel, mint potenciális újramixelők: Yeah Yeah Yeahs!, Brandon Flowers (The Killers)  és Arcade Fire.

A megjelenés előtt álló remix-album tehát vadonatúj átiratokat (is) fog tartalmazni, és nem (csak) unásig ismételt mixeket. Hogy a végén csupa-csupa újrakevert dalt kapunk-e, vagy felbukkan egy-két klasszikus is, az előttünk álló hetekben minden bizonnyal kiderül! Amit még Mode-közeli körökben “csiripelnek a madarak”, az az, hogy legalább három nem kislemezes dal újraértelmezése is helyet kap a válogatáson, köztük egy igazi “golden oldie”-val!

Egy biztos, ezeken az oldalakon keresztül értesülni fogtok a legfrissebb - és egyre izgalmasabb - infókról!




Ajánlott videók
2007.10.08. Dave Gahan - Kingdom dM.com - Videó Blog - Budapest HD Műtét után folytatás - RTL Klub - Híradó 2005.10.03. Precious 1987.08.24. Never Let Me Down Again A legszerencsésebb Magyar dM Rajongó!

2010.11.23. 14:54 | Janurik János | 14656 Olvasás | 63 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©