depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Cikkek
Hirdetés
Covenant és De/Vision Budapesten!

Két, az itthoni szinti-pop rajongók körében is igen népszerű zenekart lát vendégül a budapesti Szikra Cool Tour House február 19-én.

Közülük az egyik a Helsingborg-i illetőségű Covenant trió. Az énekes és komponista Eskil Simonsson, a programozó és szövegíró Joakim Montelius, valamint a billentyűs Clas Nachmanson által 1989-ben létrehozott svéd csapat a Kraftwerk és a Front 242 nyomdokain haladva kívánt saját zenét gyártani.

Hogy miként is képzelték el mindezt, az 1992-ben, a Memento Materia-nál kijött Autumn Leaves című kompilációs albumon derült ki először, amin a The Replicant című felvételükkel szerepeltek.

Ugyanitt jelent meg két évvel később debütáló albumuk, a Dreams Of A Cryotank, majd a rákövetkező évben a Figurehead maxi, ami a mai napig kötelezően játszott felvétel a szcéna DJ-inek körében.

A következő LP-vel (Sequencer) németországi turnéra indultak, a Steril és a Haujobb társaságában.

Ezt követően egy EP-t (Theremin), valamint egy kislemezt (Final Man) is piacra dobtak, melyekkel az Europa című albumukra való várakozási időt akarták rajongóik számára megrövidíteni.

Az 1998. áprilisában kiadott nagylemezzel ismét lebonyolítottak egy turnét, ezúttal már - a VNV Nation mellett - headlinerként. Ugyanebben az évben jelent meg az Euro EP is, a Tension és a Go Film remixeivel.

Ezután rövid szünetet tartottak - mely alatt kiadót is váltottak -, és legközelebb ’99 végén hallattak magukról. Ekkor azonban három kislemezük is megjelent, rögtön egymás után: a Tour De Force, a Dead Stars és a Der Leiermann - utóbbi Wilhelm Müller német romantikus költő versének megzenésítése. A költemény magyarul A verklis címen olvasható, és Schubert Winterreise dalciklusában is megtalálható.

A maxik anyaga a United States Of Mind címet viselő 2000-es albumon is helyet kapott, mely limitált box set formátumban is megjelent. A Covenant ezzel a nagylemezzel már a mainstreamebb közönséget is megcélozta trip-hop, ambient, dance és drum’n’bass hatásokat felmutató zenéjével.

A soron következő turnéjukon került felvételre Synergie című live-albumuk, majd a Covenant legénysége - egész Európára kiterjedően - szétszéledt. Eskil már régebb óta Berlinben élt, Joakim Barcelonába költözött, Clas pedig számítógép-konzultánsként Helsingborg-ban időzött.

Az új Covenant-anyag 2002-ben jelent meg Northern Light címmel, melyen a svédek ismét a legjobb formájukat hozták. Már a beharangozó single is (Call The Ships To Port) a német alternatív listák (DAC) első helyén nyitott, és hetekre be is betonozta magát. Néhány fesztivál-fellépést leszámítva azonban, nem sokat lehetett élőben látni / hallani a Covenant-ot.

A svéd színekben játszó EBM-hősök 2004 őszén álltak neki a soron következő album munkálatainak, és a felvételi időszakban két oroszországi fellépést is abszolváltak.

A Skyshaper címen megjelent, 2006-os album turnéján a Rotersand-dal, és Client-tel együtt léptek színpadra. A mamut-turné legizgalmasabb pillanatait az In Transit című, egy évvel később DVD-n kiadott road movie-n dokumentálták. A koncertkörút külön érdekessége, hogy azt a klasszikus trió-felállásban kezdték, de már Clas nélkül fejezték be. Az ő helyére Daniel Myer ugrott be a Haujobb-ból.

A lassan veteránnak számító Covenant Modern Ruin című aktuális albuma is magán viseli Daniel Myer keze munkáját, és idén februárban került a boltokba, a Metropolis Records gondozásában.

Élőben pedig, február 19-én lehet őket megnézni a Szikrában!

Az este másik fellépője Németországból érkezik, a hazai rajongók körében szintén kult-státusznak örvendő De/Vision képében.

A Thomas Adam, Steffen Keth, Stefan Blender valamint Markus Ganßert nevével fémjelzett csapat története 1988-ban indult, valahonnan Darmstadt mellől. (Az eredetileg kvartettként funkcionáló bandát mára már csak Thomas és Steffen alkotja.)

Első kislemezeik (Your Hands On My Skin és Boy On The Street) még saját vállalkozásban jelentek meg, a Synthetic Product Records terjesztésében.
Igazán komoly sikert először a ‘90-es évek elején arattak a Try To Forget című single-lel, melyre már több lemezkiadó is felfigyelt, és a Camouflage is meghívta őket egy közös turnéra.

A Strange Ways kiadónál 1996-ban megjelentetett Fairyland? című LP a listák 87. helyéig is eljutott, ami egy indusztriál/szinti-pop banda esetében igen szép teljesítménynek mondható. A De/Vision rajongói bázis egyre csak nőtt, így a soron következő turnéról live-album és videó is készült.

Az 1998-as Monosex című nagylemezükön már gitárokat is hallhatunk, és más zenei hatások is felfedezhetőek a korongon. A fejlődésre való hajlandóság egy előkelő 30. helyezést eredményezett a csapatnak a chartokon.

A De/Vision karrierjének első tíz évét egy Best Of-albummal ünnepelték meg (Zehn), melynek artwork-je nem titkoltan a Depeche Mode ugyanazon évben megjelent kislemez-válogatására hajaz.

A következő De/Vision nagylemez (Void) bigbeat/breakbeat elemeket is felvonultatott, az együttes pedig “progresszív popként” definiálta megújult stílusát.

A 2001-es De/Vision album megjelenésekor Markus már nem volt az együttes tagja, távozásával megkönnyítette a címválasztást (Two). (Stefan nem sokkal a megalakulásuk után kilépett a De/Vision-ből.)

Georg Kaleve producerrel való közös munkájuk eredményeként további gitárhangok épültek be a zenéjükbe, 2003-ban már Josef Bach producerkedett a De/Vision Devolution című albumán, amivel visszakanyarodtak elektronikus gyökereikhez. Egy évvel később ismét Bach-ot találjuk a keverőpult mögött, aki egy kis techno-ízt is belecsempészett a hangzásba.

2006-ban érkezett a duóvá karcsúsult De/Vision első Best Of-ja, majd 2007-ben az Arne Schumann és Josef Bach produceri kettőssel rögzített NOOB.

2010-ben jelent meg a De/Vision eddigi utolsó munkája a Popgefahr, az együttes saját kiadójánál.

Ennek a sokat méltatott albumnak az anyaga is minden bizonnyal elhangzik a De/Vision február 19-i, budapesti koncertjén.

Covenant és De/Vision együtt a Szikra színpadán - a regisztrált Freestate olvasóknak 10 db kedvezményes árú jegyet (2990 HUF) ajánlott fel a koncertszervező Black-Head Agency! A jegyeket az első 10 hozzászólásban eziránt érdeklődő olvasó kaphatja.

Koncerthelyszín és időpont: SZIKRA COOL TOUR HOUSE (Budapest, VI. ker., Teréz krt. 62.); 2011. február 19. (szombat)

További infok: http://black-head.eu/
   
   

   

2011.02.02. 22:39 | Janurik János | 10878 Olvasás | 49 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Lapozás:  1 2 3 >
49. Hozzászóló: LoviGabi | Időpont: 2011.02.28. 12:33

“LoviGabinak külön üzenem: Örülök, hogy együtt vártunk ott a bejáratnál elhelyezett kanapén a jegyeinkre :)

Részemről a megtiszteltetés ;)

 
48. Hozzászóló: liquid | Időpont: 2011.02.24. 12:45
liquid

Kai Lotze a turnémenedzser volt a 3. “tag” a Covenantban (forrás: LD50.hu), Daniel Myer meg már teljes jogú tag.

A koncertek és a buli nagyon rendben voltak. :)

 
47. Hozzászóló: Életke | Időpont: 2011.02.24. 10:17
Életke

Nagyon jó volt mindhárom fellépő, mindegyikben más volt az, ami különlegessé tesz egy koncertet. A Black Nail Cabaret a látványelemek, a jelmezek és a performance-megoldások miatt volt felejthetetlen. A De/Vision énekese végig bevonta a közönséget az előadásba, konkrétan figyelni kellett, hogy mikor kell nekünk énekelni - minden percét élveztem. A Covenant a fekete háttérrel és az énekes fekete ruhájával elérte azt, hogy csak a szövegre-zenére figyelj, ne vonja el a figyelmed semmiféle háttérvetítés és csak nézd, ahogy a fényjáték hatására megőrülnek az emberek és a zenekar tagjai is a színpadon - ISTENI VOLT!

LoviGabinak külön üzenem: Örülök, hogy együtt vártunk ott a bejáratnál elhelyezett kanapén a jegyeinkre :)

 
46. Hozzászóló: suzy66 | Időpont: 2011.02.23. 09:48
suzy66

Na én nem is vettem észre hogy nem Joacim van a billentyűknél, nem ő volt? Szemüvegbe volt és nem volt szakállkája meg sötét is volt, lehet nem ő volt.
Amúgy szerintem tök mindegy ki milyen polóban van.  Engem nem zavart, volt aki VNV Nation polóba nyomta és akkor mi van? Lényeg jól érezzük magunkat!
OLI-911! Lehet neked gyenge a DM, na de ne általánosítsál már, kitől idegenültek el? Teltházas koncerteket adnak !  Nem lehet összehasonlítani a DM -et és a Covenantot, stb. teljesen más és amúgy hiába ők is régen kezdték, de nagyon kevesen ismerik őket. Hiába szeretném én is ha a DM jönne így el ilyen kis közönséghez és koncert előtt besétálna a főbejáraton és Dave-vel meg Martinnal fotózkodnék, aztán az előzenekart ők is a közönség soraiból néznék velünk együtt, de ez sajnos sose lesz így, mivel ők nagyobb sztárok még mindig, mint a Covenant!

 
45. Hozzászóló: OLI-911 | Időpont: 2011.02.22. 12:47
OLI-911

És bezárólag még azt is megjegyezném, én szeretem nagyon a DM-et, de ők már 1982-83-ban elidegenültek az emberektől, ellentétben a De/Vision-nal meg a Covenant-al, pedig ők sem tegnap kezdték.
Látszott rajtuk, hogy nekünk zenélnek.
Nyílván nem egy szinten vannak.
De talán mégsem úgy adták elő magukat, mint pl. a DM sablonos koncertjei.
SOFAD óta elég gyengék előben…....

 
44. Hozzászóló: OLI-911 | Időpont: 2011.02.22. 12:37
OLI-911

Ja és nem tudom, hogy Ti hogy vagytok ezzel, de egy ilyen koncerten annyira szánalmas Depeche Mode-os meg Front 242 meg egyéb pólókban megjelenni szerintem!!

 
43. Hozzászóló: OLI-911 | Időpont: 2011.02.22. 12:34
OLI-911

I see the stalker in your face, the secrets on your skin
I keep the wisdom that you need, the password that you want
I feel the stalker in your mind, the fire in your veins
No hope to be released?  |-|  |-|  |-|

 
42. Hozzászóló: OLI-911 | Időpont: 2011.02.22. 12:32
OLI-911

Én azon lepődtem meg, hogy Joakim helyett valaki más volt a Covenant-ban.
Daniel is egy új tag benne.
Reméljük Eskil-ben van kraft és még csinálja…..micsoda személyiség az az ember!! :)

 
41. Hozzászóló: suzy66 | Időpont: 2011.02.22. 12:23
suzy66

Nagyon jó volt mind a 3 fellépő, hatalmas buli volt, nagy élmény volt számomra azóta is ezzel foglalkozom, videókat, képeket nézek, töltök fel meg le :D
LoviGabi képei is szuperek köszi le is szedtem magamnak emlékbe még én is rajta vok 1 képen :-) ja és legalább tudom, hogy a jegyemet a devision írta alá, mert itt a kép alapján beazonosítottam remek, örülök neki, jegyátadásnál nem tudták megmondani kinek az aláírása van a jegyen, na de megoldódott a rejtély, köszi ezt is!
:)

 
40. Hozzászóló: shapeadam | Időpont: 2011.02.21. 19:58

Köszönöm én is nektek a kedv. jegyet!

 
39. Hozzászóló: OLI-911 | Időpont: 2011.02.21. 03:59
OLI-911

Tévedtem azzal kapcsolatban, amit még tegnapelött írtam.
Nagyon jó volt a De/Vision élőben, a Covenant az brutál volt.
A Black Nail Cabaret-et idáig nem ismertem, iszonyúan jó zenét csinálnak ők is, remélem sikert sikerre halmoznak ők is minnél elöbb.
És köszönöm a kedvezményes jegyet!! ;)  :)

 
38. Hozzászóló: LoviGabi | Időpont: 2011.02.21. 00:39

Sziasztok,

Részemről 10/10 volt mindkét buli! :)
Pár amatőr kép itt: http://www.flickr.com/photos/lovigabi/sets/72157626093346152/
S néhány szintén amatőr videó :) http://www.youtube.com/user/LoviGabi

 
37. Hozzászóló: Angelus | Időpont: 2011.02.20. 13:48
Angelus

Nagyon jó buli volt :) Köszönjük!
Bejegyzés hamarosan…  |-|

 
36. Hozzászóló: OLI-911 | Időpont: 2011.02.19. 18:01
OLI-911

Covenant koncertről álmodtam az éjszaka! |-|
A De/Vision egy nagyon jó együttes, de élőben szerintem sokkal gyengébb mint a Covenant.
Mingyá mehetünk…. |-|

 
35. Hozzászóló: lackókácska | Időpont: 2011.02.19. 15:42
lackókácska

Szerintem a Black Nail Cabaret lesz a legjobb!!!!!!!!!

 
34. Hozzászóló: Házisárkány | Időpont: 2011.02.18. 12:39

Kedves Érdeklődők!!!
Előre nem látható okok miatt átadom a kedvezményemet a ma esti koncertre.
Akit érdekel,kérem írjon-ne vesszen el ez a remek lehetőség,amíg én gályázok!

 
33. Hozzászóló: Életke | Időpont: 2011.02.18. 00:45
Életke

Már nagyon várom! :)

 
32. Hozzászóló: Janurik János [Szerkesztő] | Időpont: 2011.02.17. 14:05

Holnapután este Covenant és De/Vision koncert Budapesten, a Szikrában!

Kéretik mindenkinek igyekezni, aki még kedvezményes árú jegyet szeretne!

Holnap este le kéne adnom a komplett Freestate-névsort a szervezőknek.

 
31. Hozzászóló: shapeadam | Időpont: 2011.02.17. 10:21

Sziasztok!
Ha lehetséges kérnék én is egy kedvezményes jegy árut :)
Köszi!

 
30. Hozzászóló: zudorcs | Időpont: 2011.02.14. 17:44

akkor kérhetek én is egyet? :)

 
Lapozás:  1 2 3 >
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - Képgaléria
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
FREESTATE.hu ©