depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Kislemezek | depeCHe MODE | I Feel You
Kislemezek

Infó <<<   |   >>>
I Feel You
Katalógus kód: BONG21
Megjelenés: 1993.02.14.
Címadó dal: I FEEL YOU
Szerző: Martin Lee Gore
Énekes: Dave Gahan
Dalszöveg: I FEEL YOU
 
B-oldalas dal: ONE CARESS
Szerző: Martin Lee Gore
Énekes: Martin Lee Gore
Dalszöveg: ONE CARESS
 
Album: Songs Of Faith And Devotion [1993]
Megjegyzés: Döbbenetes fordulat. Gyökeresen megújuló zene és szövegvilág, gyökeresen megújuló imidzs. A szintetizátor alapú zene hűvös nagykövetei szakadt, hosszúhajú rockerként térnek vissza: Dave hosszú hajú, Alan dobol (!). Agresszív, burjánzóan erotikus dal gitárokkal, gospelkórussal, csikorgó effektekkel és helyenként fülsértő túlhangszereltséggel. A B oldalon egy letisztult, sodró Martin ballada, 28 tagú vonószenekarral előadva. A számhoz illeszkedő hangulatú mixek, arcbavágó videoklip. Sikeresnek mondható koncertkedvenc kislemez, amely miatt viszont rengeteg rajongó elfordult az együttestől.
Kapcsolódó anyagok: Album dalszövegei
Videó
B-oldal videója
További információk
Teljes kislemez lista
I Feel You - Vedd meg most!   Vedd meg most! I Feel You  
Előző kislemez: World In My Eyes
Következő kislemez: Walking In My Shoes
 
Slágerlisták
UK Single Chart US Billboard 100 US Dance Chart US Modern Rock
8 37 3 1

Borító & Ízelítő
Kislemezlista | 29095 Olvasás | 13 Hozzászólás <<<   |   >>>
 
 
13. Hozzászóló: EL GRECO | Időpont: 2017.02.15. 09:59
EL GRECO

24…!  https://www.youtube.com/watch?v=yDEL5vp8YVU

      https://www.youtube.com/watch?v=SsU-3w06ZRc
|-|

 
12. Hozzászóló: Szuzi | Időpont: 2010.02.15. 15:34
Szuzi

Nekem idő kellett, míg megemésztettem ezt a számot. Inkább csak furcsa volt, de nem rossz. Azt nem mondanám, hogy bármikor is volt olyan, hogy nem tetszett, de igazán kedvencem mostanában lett. A megjegyzésben írt “burjánzóan erotikus dal” hatást csak nehezen fedeztem fel benne, de mára megvan. Valószínű elvonta a figyelmemet a kezdő “fékcsikorgatás”. De tényleg így kerek az egész.

 
11. Hozzászóló: Dgahan1 | Időpont: 2010.02.15. 11:43
Dgahan1

de szép volt! MTV europe ban láttam először klipp formában.tetszett de ezt megfogalmazni nem lehet megdöbbentö is volt egyben.emlékezetes pillanat

 
10. Hozzászóló: Youwine | Időpont: 2010.02.15. 09:52
Youwine

“Sikeresnek mondható koncertkedvenc kislemez, amely miatt viszont rengeteg rajongó elfordult az együttestől.” Bizony ! Pl. én is. És csak 2005-ben, a PTA-val találtam rájuk újra ...

 
9. Hozzászóló: chubee101 | Időpont: 2009.09.24. 15:27

én is emléxem. Beraktam a kazit, és konkrétan azt hittem hogy csavarja a magnó a szalagot (fékcsikorgatás:)) és gyorsan leálítottam. Megrökönyödés nálunk is volt, de nem gondoltam rossz zenének első benyomásra. Csak nagyon-nagyon nem volt Mode-os.
Számomra a SOFAD a csúcs, holtversenyben a Masses-al és a PTA-el. Szeretem a Violatort is nagyon, csak számomra túl biztonsági játék. A Halo mondjuk így is hatalmas zene.

 
8. Hozzászóló: convar | Időpont: 2009.09.24. 10:38
convar

Én nem éltem át azt a megrökönyödést, amiről visszább írtatok, mert akkor még a Jacko volt nálam a menő  :-) Én ezt 2000 körül (amikor már ők lettek a menők) letudtam annyival, hogy nahát, volt ilyen meg olyan zenéik is.

Konkrétan a singleről: nagyon odab.sz!!!

A One Caress pedig egy érdekes, kellemes és egyedülálló színfolt a DM történelemben.

 
7. Hozzászóló: wgd | Időpont: 2009.02.15. 14:38
wgd

Csatlakoznék ahhoz a megállapításhoz, miszerint a koncert verziók az utóbbi időben nem az igaziak. El vannak nyújtva 7 perc körülire, kéne már olyan verzió, hogy rögtön belecsapnak a levesbe és 4 perc múlva vége. És a maradék 3 percben pedig játszhatnának mást is….

Brian Eno félék konkrétan:
I Feel You (Life’s Too Short Mix)
I Feel You (Swamp Mix)

Ezeket képtelen vagyok végighallgatni, de szerencsére a környezetemben senki :-)

 
6. Hozzászóló: dmgirl | Időpont: 2009.02.15. 13:11
dmgirl

Hát, mikor elsőnek meghallottam, az első reakció: mi ez a sz…r? És később egyre jobb lett, megértettem, és jobban le se tudnám írni, mint Faith, mit érzek “iránta”! Annyira egybe van!!!! A szöveg a zenével, ritmusával, a klip minden mozzanata. Koncerten igazi csúcspont igazi orgazmussal.

 
5. Hozzászóló: mönye | Időpont: 2009.02.15. 11:40

16 éve, MTV EUROPE, First Look műsorában hallottam/láttam először. Szörnyű volt, de később megszoktam a hangzást és legalább olyan mérföldkő, mint a PJ vagy a BOAG… Én nem érzem túlhagszereltnek a számot. Viszont a mostani mixerek példát vehetnének, hogy hogyan is kell minőségi remixet lerakni az asztalra (kivéve Holden..:-)) A legjobb mixek a Brian Eno félék.

 
4. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2009.02.15. 05:08
Faith

Máig nagy kedvencem, csak az utóbbi évek élő verziói nem az igaziak. Annyira kerek egész, a zene, a klip, a hozzá kitalált képi világ, art-work. A keverése is meglehetősen szokatlan, de a rengeteg apró részlet félelmetesen jó kompozícióvá teszi. Nekem ez az I Feel You.

 
3. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2009.02.15. 02:57
Tharsis

Még szerencse, hogy a WIMS iszonyat tetszett és megismerkedtem az albummal. Az IFY alapján már el is temettem a Mode -ot.

 
2. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2008.02.15. 03:54
Faith

Én is tátott szájjal fotelbe roskadva néztem… akkor még nem tudtuk milyen csoda van születőben!

 
1. Hozzászóló: Precious101 [Admin] | Időpont: 2008.02.15. 03:48
Precious101

Életem első szívinfarktusa volt az a nap, amikor meghallottam ezt a számot (A Violator bűvöletében élve)...  :[

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
Hirdetés
Hirdetés
FREESTATE.hu ©