depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

VIII. Depeche Mode Tábor - Beszámoló!

VIII. Depeche Mode Tábor - Beszámoló!

2010. Augusztus 6-7. Már nyolcadik alkalommal került megrendezésre - ezúttal most a Nyugat-Magyarországi depeCHe MODE rajongók levezénylésével az idei 2010-es dM tábor, méghozzá egy igazán szép és magával ragadó környezetben Fehérvárcsurgón.

A víztározó melletti szórakozóhelyen – THE BEACH, és az ezt körülölelő füves területen péntek délután sorra „nőttek ki” az első sátrak a földből. Sötétedésre pedig már a kemping egész területét belakták a rajongók és valódi, hamisíthatatlan táborhangulat kezdett kibontakozni.
 

Tábori látkép

 
Kipakolás és a gyönyörű helyszín felderítése után, egy-két pohár ital mellett hamar új ismeretségek születtek. Ekkor az Apokrif - depeCHe MODE Tribute zenekar már hangolt, majd másfélórás élő koncertjükkel ők nyitották meg az estét és egyben a tábori programsorozatot. Dalaik és játékuk fantasztikus hangulatot teremtettek, megadva ezzel a kezdő lendületet az első nap éjszakájának.
 

Apokrif

 
Az Apokrif koncertjét követően léptek felválta a lejátszók mögé az ország számos nagyvárosából érkezett lemezlovasok, hogy képviseltessék klubjaikat, illetve hogy mindenki által jól ismert depeCHe MODE himnuszokkal és slágerekkel szórakoztassák a táborlakókat. A tánctér teljesen megtelt, a hangzás erős és teljes volt, miközben fogytak az italok a földszinti bárrészben.
 

Józan Géza

 
Erre az estére több nagyobb erejű vihart is előre jeleztek a meteorológusok. Fehérvárcsurgót éjfél után érték el az első mennydörgések és villámok. Két-három alkalommal áramszünet is bekövetkezett a hatásukra. Ám a rajongók a zene kiállása után is folytatták az önfeledt éneklést, mindaddig, amíg az vissza nem tért a hangfalakon keresztül az éterbe.
 

Focivébé

 
A szombat reggeli ébredés sokak számára olyan volt, mintha még egyszer újjá kellett volna születniük. Ám a frissítő zuhanyzás és a reggeli elfogyasztása után mindenki újra épnek és egészségesnek látszott. Lassan a nap is kisütött és a hajnali vihar esőzésének nyomait hamar felszárította. Így minden feltétel adott volt ahhoz, hogy egy kis házi foci bajnokság megrendezésre kerülhessen.
 
„PAAASSSSSSZOOOLJ!!!” :)
 

Arcfestés

 
Kezdetben a „Violator” és a „Devotional” csapata mérkőztek meg egymással, majd egy harmadik csapat is szerveződött, hogy kihívja a győztest egy barátságos meccsre. A tábor kis focivébéje után megkezdődtek a gyerekprogramok - labdázás, gyöngyfűzés, arcfestés, mialatt a THE BEACH teraszán egy közepes nehézségű dM kvízjáték vette kezdetét. Sok érdekes kérdés volt a zenekar karrierjével és a tagok magánéletével kapcsolatosan, amelynek helyes és gyors megválaszolását tárgynyereményekkel jutalmazták a szervezők. A fődíj egy Alan Wilder által dedikált Strange Hours maxi lemez volt, de emellett számos egyéb értékes kiadvány is kiosztásra került a 3 legügyesebben válaszoló között.
 

dM Kvíz

 
A családi játékok és vetélkedők után egy Dave Gahan-ről szóló videó montázs levetítése vette kezdetét. A film nagy érdeklődéssel vonzotta be a táborlakókat a vetítő elé. Sok érdekességet (ismert-és kevésbé ismert) régmúltban elhangzott híreket, felvételeket vonultatott fel tematikus sorrendben. Dave Gahan életútján keresztül elevenítették fel a depeCHe MODE munkásságát, zenei karrierjét a kezdeti sikerektől egészen a világhírnévig.
 

Denevér-gulyás

 
Mialatt a rajongók moziztak, az önkéntes szakácsok megkezdték a főzést a kijelölt tűzrakó helyen. Az alapanyagok megtisztítása után egy hatalmas bográcsban „Denevér-gulyást” tettek oda, amely csak főtt és főtt és úgy tűnt már sohasem lesz kész. Az éhes táborlakók, hogy éhségüket csillapítsák már kukoricát pattogtattak a tűzön, várva hogy a vacsora végre tényleg elkészüljön. Mire a bogrács lekerült a tűzről, az szinte azonnal el is fogyott. Aki később érkezett, majdnem le is maradt róla.
 

Csicsa - Suller Gábor

 
Jóllakottan vártuk az esti koncerteket. A DaMage már bepakolt, amikor Csicsa (Suller Gábor) kis „rögtönzött” koncert keretében pár saját szerzeményt adott elő a közönségnek megalapozva ezzel a hangulatot az aznap esti zenekar számára.
 

DaMage

 
Magyarország sokak által legjobbnak titulált depeCHe MODE feldolgozásokat játszó együttese a DaMage igazán kitett magáért. A srácok közel két órán át játszottak és fergeteges hangulatot varázsoltak. A rajongók le sem akarták őket engedni a színpadról, többször újra és újra visszatapsolták őket a hangszereik mögé. Bátran állíthatom, a szombat esti parti még a pénteki bulinál is nagyobbat ütött!
 

Szombat este

 
A zenekar után ismét az ország különböző dM klubjainak DJ-éi vették át a zenei program szerkesztését, amelynek repertoárja a lehető legszélesebb skálán mozgott. Természetesen mindennek a középpontjában a depeCHe MODE állt, egészen 1980-as évektől napjainkig. A buli hajnalig tartott és már világosodni kezdett, amikor az utolsó táborlakó is aludni tért.
 

Tábori hangulat

 
Utolsó nap délelőtt már mindenkinek sátorbontás volt a közös program, illetve az autók csomagtartóiba történő szisztematikus bepakolás, amely cseppet sem volt könnyű feladat. Az új ismeretségek, barátságok megőrzése érdekében mindenki telefonszámot, email címet cserélt, hogy a következő találkozásig tudják egymással tartani a kapcsolatot.
 
Amilyen gyorsan benépesült még péntek délután a kemping területe, vasárnap délelőtt legalább olyan gyorsan is ürült ki. Lassan mindenki hazaindult, vissza a hétköznapokba, de szép élményekkel, emlékekkel feltöltődve. Biztos vagyok benne, hogy a Fehérvárcsurgói-völgyben még most is visszhangzik az Enjoy the Silence. :)
 
Jövőre nem ugyanitt és nem ugyanekkor, de újra találkozunk a következő táborban!
 
További képek és videók a táborról (By Judy):
dm-party.hu




Ajánlott videók
Nyers Mindenkinek – Personal Jesus 1985.04.29. Shake The Disease 2009.09.07. Corrupt - True Blood - Promó Recoil - 2011 1987.12.28. Behind The Wheel 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 1.rész

2010.08.11. 14:15 | Cívis Target | 9464 Olvasás | 22 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Lapozás:  1 2 >
22. Hozzászóló: csajni76 | Időpont: 2010.08.25. 09:38
csajni76

Zollinger!Ami rajtad volt,az úgy szuper volt.Színben,felirattal…M-es méret lenne jó nekem,ha tényleg megoldható lenne.Jövőre abban parádézhatnék a táborban!!!Az ára mi lesz?A bor most így kizárva. :-)

 
21. Hozzászóló: Zolinger | Időpont: 2010.08.24. 07:42
Zolinger

csajni76:

Tudok még pólót csinálni. Milyen méretben kellene?
Volt még nálam egy 9-es DAVE GAHAN - EXCITER,
fehér alapon, zöld felirat, de ezt elajándékoztam…

Szóval mi legyen?

 
20. Hozzászóló: csajni76 | Időpont: 2010.08.24. 06:32
csajni76

Zolinger!A Te beszámolód is nagyon tetszett.A Te polódra pályáztam volna én is!Adtam volna én is akár két üveg finom házi bort érte.Meg még többet is.:DJó újra és újra felidézni a tábort.Nekünk csak a szombat jutott,de a sok jó tapasztalat alapján azt mondom, jövőre akárhol is lesz ,két napra tuti megyünk.

 
19. Hozzászóló: Judy1 | Időpont: 2010.08.24. 02:56

jaja ! a sok kis sárga ....  igen :  a stori tetszett   :D
hát nem semmi vagy Zolika

Dave G. délután után egy ” Martin - délelőtt “
vagy ” Martin - hajnal” 
vagy MArtin - másnap
;)
tudod - beszéltük, legközelebbre gyűjtsd az anyagot

 
18. Hozzászóló: Zolinger | Időpont: 2010.08.24. 02:38
Zolinger

Judy: Köszi, feltöltötted!
De Te adtál ihletet a kulisszák mögé! Pl.: Kínai alkudozás. :)

 
17. Hozzászóló: Judy1 | Időpont: 2010.08.24. 02:31

Zolinger !
az, hogy írsz beszámolót, az a te ötleted volt,
csak nem tudtad hova kitenni : )
én mondtam kirakom szívesen,csak legyen részletes, ne 2 mondat,
de jól sikerült, ügyi vagy : )  - ezért az oldalamon olvasható is

beszéltünk páran arról, mi lenne, ha máskor is összehoznánk több napos rendezvényt ( nem csak egy estére )
szeretném kérni a véleményeteket erről !

lenne -e rá igény?  kérem írjátok meg mailben nekem
.(Az email cím megtekintéséhez engedélyezni kell a JavaScriptet)

persze nem minden hétvégén,  de lehetne jövő aug. előtt is valami
akár nem 2 hanem több napos - vagy elég a kettő nap ?
írjátok meg a gondolataitokat
Judy
http://www.dm-party.hu

 
16. Hozzászóló: Zolinger | Időpont: 2010.08.24. 02:08
Zolinger

Judy kérése volt, hogy személyes beszámolót írjak a szervezéstől a rendezvényig, így Ti is megtudtátok, hogyan jött létre részemről az egész.

NONCS: Akkor jártam Pécelen, amikor mentem Isaszegre a videóanyagot összepakolni, illetve a pólósablonokat kivágni. :-)

 
15. Hozzászóló: NONCS | Időpont: 2010.08.23. 15:37
NONCS

Most olvastam Zolinger beszámolóját Judy oldalán, és tök jó hangulatom lett:))
Köszi szépen, hogy felidéztétek azt a klassz kis hétvégét :)

 
14. Hozzászóló: Judy1 | Időpont: 2010.08.23. 06:48

igen - jövőre ismét : )
de azért addig is találkozunk remélem - talán nem is sokára!

fent van Csicsa koncertjéből részlet
illetve Tilinger Zoli is kész lett a beszámolójával !
dm-party.hu

üdv
Judy

 
13. Hozzászóló: csajni76 | Időpont: 2010.08.17. 06:40
csajni76

Tényleg nagyon jó volt a buli.Szuper volt a hangulat.Jó társaság,jó zene…Kell ennél több?Judy a képek nagyon jók.Jövöre ismét…

 
12. Hozzászóló: Yeti | Időpont: 2010.08.17. 04:06
Yeti

Csak megint eszembe jutott!

 
11. Hozzászóló: Yeti | Időpont: 2010.08.17. 04:06
Yeti

http://www.youtube.com/watch?v=ePQ88mttE5g

 
10. Hozzászóló: Zolinger | Időpont: 2010.08.16. 15:37
Zolinger

Sziasztok!

Aki látta vagy nem látta, DAVE GAHAN délutánom műsorát
bárkinek kiírom DVD-re. Budapestieknek személyesen, vidékieknek
kipostázom.
Elérhetőség az IWIW-en vagy .(Az email cím megtekintéséhez engedélyezni kell a JavaScriptet)

Üdv: Tilinger Zoltán

 
9. Hozzászóló: Highlander | Időpont: 2010.08.16. 13:57

Sziasztok!

Azon a hétvégén volt az esküvőm, de a beszámolót olvasva csak még jobban fáj a szívem, hogy ki kellett hagynunk a bulit. De majd jövőre!
Az esküvőn azért nem maradtunk DM nélkül, íme a szertartás alatt megszólaló nóták:

1. Vendégek bevonulás: HOME - Touring The Angel - Budapest
2. Tanúk, vőlegény (én:), menyasszony bevonulás: G’n'R - This I Love
3. Szertartás alatt:
- Walking In Mí Shoes (Instumental)
- Enjoy The Silence (Acoustic)
- St. Jarna
- Higher Love (Instrumental)
4. Gratuláció alatt: G’n'R - November Rain

 
8. Hozzászóló: pachgergo | Időpont: 2010.08.14. 10:21
pachgergo

Süni: legközelebb mindenképp ott leszek! :)
és Nővérem: senki sem fog minket legyőzni! :D

 
7. Hozzászóló: Judy1 | Időpont: 2010.08.13. 15:50

és aki kihagyta - legközelebb jöjjön ám : )
lesznek jó kis rendezvények - mindenképp várunk mindenkit, aki most nem volt itt a táborban

 
6. Hozzászóló: Judy1 | Időpont: 2010.08.13. 15:48

jajj - nagyoon örülök, ha tetszenek
igazából miattatok lett jó - én is csak jó alapanyagból tudok valamit összerakni : )
tényleg örülök, köszi
a vidit a YouTube-ra is raktam - ha valakinek gond, nem szeretné, kérem, h jelezze felém

 
5. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2010.08.13. 15:43

Öcsikém, legközelebb nem hagyjuk ki, bulizunk mi is. (és lefocizzuk őket a pályáról)  :-)
Jó lett a beszámoló örülök, hogy mindenki jól érezte magát. :)
Képek, videó tuti.

 
4. Hozzászóló: Cívis Target [Szerkesztő] | Időpont: 2010.08.13. 15:20
Cívis Target

Judy! Nagyon jók lettek a képek és a videó is! Ügyes vagy. Köszike!  :)

 
3. Hozzászóló: Judy1 | Időpont: 2010.08.13. 15:06

kész lett a videó is
további beszámolókat is szívesen vesszük
Judy
http://www.dm-party.hu

 
Lapozás:  1 2 >
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©