depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Playing The Angel - Musical

Playing The Angel - Musical

Máltán készül a depeCHe MODE musical - „Playing The Angel” címmel!

Musical készül depeCHe MODE dalokból, amelynek színpadi bemutatója jövő év elejére várható. A zenés darab a címét az együttes 2005-ös stúdióalbumának - a „Playing The Angel”-nek elnevezése után kapta. A musical Vallettában (MITP színház) kerül majd először színpadra, Máltán.

Története a médiákban megjelent számos híresztelés alapján meglehetősen ellentmondásos lesz. Az írója - Adrian Buckle így jellemzi művét:

„Két fiúról fog szólni; arról, hogy hogyan nőnek fel, vállnak felnőtté, illetve hogy hogyan fedezik fel a szerelmet. Miközben életük során többszörösen bántalmazzák és kihasználják őket. A színdarab az ő szomorú életútjukat szándékozik bemutatni majd.”

Adrian Buckle - az Unifaun színház producere és egyben írója most próbálja megszerezni a szerzői jogokat a szükséges dalok után. A musical első kézirata már kész, amelyet a depeCHe MODE zenéje ihletett. Hogy elébe menjünk mindenféle pletykának és vad híresztelésnek (amelyek mostanság jelentek meg az interneten a musical történetével kapcsolatosan), felkerestük Adrian Buckle-t, és sikerült újabb információkat megtudnunk a készülő darabbal kapcsolatosan…

Kérdés: Számítottál arra, hogy a készülő musical híre ilyen gyorsan a magazinok címlapján landol majd, illetve hogy egy ilyen felkapott témává lesz? Úgy tűnik, erre nem igazán voltál felkészülve…

AB: Nem egy olyan ember vagyok, akinek fontos a hírverés. Valójában azt sem értem, miért is kell még egy interjút adnom. Nos, igen, aggódni kezdtem, amikor azt láttam, hogy az interneten szinte mindenhol az én nevem olvasható közvetlenül pár nappal azután, miután leültem beszélgetni egy helyi újságíróval. Ám még inkább elkezdtem aggódni, mert az eredeti riport nem volt pontos, téves információkat hordozott, amely a projekt nem-valós, hamis képét festette. Hirtelen ezeknek a téves információknak az áradata terjedt el gomba módra a világhálón.

Kérdés: Magad is úgy látod, hogy a musical története ellentmondásos? Úgy gondolom, sok ember életét jellemzi ellentmondások sorozata, ha visszatekintenek saját életútjukra. Néha magad is az élet viszontagságain keresztül tanulsz meg dolgokat, legyen az bármilyen új nehézség?

AB: A történet - amely ugye egy kitalált történet, egyszerre lehet ellentmondásos és nem ellentmondásos. Úgy vélem, ennek meglátása - éppen úgy, mint a történet szépsége, a szemlélő megítélésétől függ. Tavaly amikor színre akartam vinni Anthony Neilson’s STITCHING című művét, amelyet egyébként is világszerte játszanak, a Nemzeti Cenzorok Szövetsége (National Censors) betiltotta azt, még mielőtt a színházba került volna. Miután elolvasták a darabot, arra következtetésre jutottak, hogy az nagyban sérti az emberi méltósági jogokat. A világ más részein ezt a musicalt is gond nélkül bemutathatták. Ez az oka annak, hogy nemrég bíróságra vittem az ügyet.

Kérdés: Melyik depeCHe MODE dal volt rád a legnagyobb hatással és miért?

AB: Ami a dalokat érinti, számtalan szerzemény hagyott nyomott bennem. Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Sok olyan dal van a listában, amelyek önmagukban is „színpadiasak”: „A Question of Time”, „Little 15”, „Precious”, „Wrong”, „Personal Jesus” - de még sok más is. Egyszerűen csak le kell ülnöd, meg kell hallgatnod őket és az ihlet jön magától a dalok szövege hallatán.

Kérdés: Mik lesznek a következő lépések?

AB: Ez egy jó kérdés. Először is hamarosan ki fogunk adni egy hivatalos nyilatkozatot a valódi részletekről különösen a mostani eset után. Legalább akkor majd minden blog és cikk ugyanazt fogja állítani, ami nekünk is a valódi szándékunkban áll.

Remélhetőleg a „Playing The Angel” musical az Edinburgh Fringe Festival-on is látható lesz majd az Unifaun színház előadásában. A nyílt meghallgatások a főszerepekre már június 27-én megkezdődtek…
 
Forrás: Side-Line Music Magazine
 

Adrian Buckle

 




Ajánlott videók
2009.09.25. Hole To Feed 2009.11.18. Fragile Tension 2001.04.23. Dream On 1989.02.13. Everything Counts [Live] 2009.06.24 RTL Klub - Fókusz: Depeche Mánia 1982.04.26. The Meaning Of Love

2010.06.29. 04:48 | Cívis Target | 7238 Olvasás | 28 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Hozzászólások: Playing The Angel - Musical
Lapozás:  1 2 >
28. Hozzászóló: convar | Időpont: 2010.08.16. 10:17
convar

Én majdcsak azután nyilatkoznék, hogy egy DM-et színpadra lehet-e vinni, miután elkészült és meg is tekintettem |-|

 
27. Hozzászóló: Házisárkány | Időpont: 2010.08.02. 15:02

Hol is lesz az a válogatás?Szívesen táncolnék egy ilyen darabban…ha nem lenne rajtam az a fránya 30 kiló ,ami a néhai kortárs- táncos formámtól elválaszt és kortárs táncos darab lenne…. 8( .Szívesen elutaznék az Edinburgh Fringe Festival-ra,nem mellesleg megnézném Skóciát-ha elkészül…..
Bele-bele olvasgattam a kommentekbe de nem értem,hogy min hőzöng az a homoerotikán,aki a Depeche Mode-on nevelkedett….
A homoszexualitás nem döntés kérdése,olyan vagy,amilyen.Ugye most ez a cikk kommentjei nem a homofóbiáról szólnak majd….

 
26. Hozzászóló: k_haludka | Időpont: 2010.07.06. 10:03

Az “érdeklődőknek: nem szeretem Vince-t…

 
25. Hozzászóló: Useless-girl | Időpont: 2010.07.05. 07:26
Useless-girl

mata-hari: pont ezt próbáltam boncolgatni de le lettem hurrogva, hogy ne kérdezzek/feltételezzek ilyeneket. éljen a szűklátókörűség! de meghajlok a többség akarata előtt. :)

 
24. Hozzászóló: mata-hari | Időpont: 2010.07.04. 09:35
mata-hari

a szerelem felfedezése alatt pontosan mit ért? Kettőjük között vagy amúgy másokkal (lányokkal)?

 
23. Hozzászóló: mata-hari | Időpont: 2010.07.04. 09:24
mata-hari

csak ne fahangúak legyenek, ne Pierce Brosnan játssza a főszerepet…

 
22. Hozzászóló: vashal | Időpont: 2010.07.04. 08:24
vashal

- Szereted a licsit? - Úgy utálom, hogy meg se kóstoltam….
A Pityipalkó-előadás elmélettel egyetértek, de ne legyünk már ennyire elutasítók látatlanban!
Lehet, hogy lesz egy tisztességes darab eltalált szereposztással, ami vagy eredetiben, vagy felvételről eljut hozzánk, illetve aki teheti, megnézi Máltán vagy másutt és majd elmondja a véleményét. Bár én lehetnék az.

 
21. Hozzászóló: blanche | Időpont: 2010.07.02. 16:54

persze Mode!Szerintem sem,es az se mindegy ki rendezi…de attol meg ugy lehet is szar az egesz projekt ahogy kigondoltak.na en tobbet nem kommentelek.le lettem hurrogva.de en siratoosztagtag vagyok.belatom ,  hogy ezt jobb nem is kommentelni.butasag valoban!

 
20. Hozzászóló: FruMode87 | Időpont: 2010.07.02. 16:38
FruMode87

Mindenesetre kíváncsi leszek, mi sül ki ebből. Nekem amúgy semmi bajom a musicalekkel, egy dm-es musical legalább népszerűsíti a bandát, bár nem mintha szüksége volna rá.  :-) Szívesen megnézném, de kíváncsi lennék a szereposztásra, mert lássuk be, nagyon nem mindegy, hogy egy ilyen musicalben ki játszik.

 
19. Hozzászóló: blanche | Időpont: 2010.07.02. 14:10

Nem vonom ketsegbe,hogy megnovelne"valamelyest"a lemezeladast,de szinte merget veszek ra,hogy nem ebbol a retegbol fognak kikerulni az"uj rajongok”,mint ahogy eddig sem. Igazatok van !varjuk meg a veget!Elnezest azoktol akiket megbantottam!

 
18. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2010.07.02. 13:16

:-) Azért tényleg elképesztő, hogy mit ki nem tudnak hozni az emberek pár szóból, mondatból. Hát igen…nem lepődtem meg.
Viszont tényleg, aki ezután ír, el kéne hagyni ezt a homoszex. vonalat, nem idevaló ez a téma, úgy meg főleg, hogy fogalmunk sincs, mi lesz a pontos történet.

 
17. Hozzászóló: King of Körút | Időpont: 2010.07.02. 13:02

Úristen, hogy lehet valaki ennyire vaskalapos?! Még semmit nem tudunk az egész projektről, de már megy a siratókórus. Az ilyen “rajongók” bojkottálták anno Dave lemezét is…

Én se szeretném, ha ez a buzi-téma menne itt is orrba-szájba, viszont ha jól megcsinálják a darabot, azt üdvözölni fogom. Az Across The Universe (Beatles) és a Mamma Mia (ABBA) se lett az eredeti előadók életművének megerőszakolása, sőt biztos vagyok benne, hogy a lemezeladásokat is megnövelte valamelyest. Veszíteni nem veszíthet a DM, a legrosszabb következmény az lehet, hogy nem sikerül új rajongókat szerezni.

 
16. Hozzászóló: Mode93 | Időpont: 2010.07.02. 10:48
Mode93

k_haludka biztosan tisztában van vele DM rajongó létére, hogy a What’s your name? című számot ki írta. Szerintem…

Az esetek többségében. Akkor lehet, hogy ez egy kivételes eset.
Én személy szerint gusztustalannak tartom, mert természetellenes.
Fruzsinak meg a szíve joga eldönteni, hogy szereti-e a slash-t vagy nem. Senkinek semmi köze hozzá.  Egy ilyen mondat alapján, ami a beszélgetésben van, nem mindenkinek egyből az jut eszébe, hogy a két hapsi egymással találja meg a szerelmet.
Nekem első olvasásra az jött le, hogy elindulnak egy úton, és megtapasztalnak sok mindent.

Fruzsival egyetértek, az emberek előítéletek és az újságban olvasott marhaságok alapján ítélnek meg másokat. Azt hiszem erről tudnék beszélni, de nem fogok.

Egyébként meg abban is van valami, amit laci72 ír. Az emberek buták….(tisztelet a kivételnek)

 
15. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2010.07.02. 10:16

Még el sem készült és még nem is látható.
A műfajában lehet jó, nem értem a kibukást.
Én úgy vettem észre, hogy legendás színészekről, együttesekről, bármely híres emberről nem karrierjük során készítenek el filmeket, vagy bármi ilyesmit ami a te ötleted blanche, hanem mikor már visszavonulnak, vagy amikor már nem élnek.

 
14. Hozzászóló: blanche | Időpont: 2010.07.02. 08:19

Emberek ne hulyeskedjetek!Hogy tudtok egyeterteni es meg orulni is ilyesminek ?! Remelem csak gyenge probalkozas lesz ez a baromsag!Gondoljatok bele,hogy ez hova fog vezetni!Laci72 egyetertek veled!meghogyha kezdetben senki sem akarna ez ugyis lassan a DM lejaratasahoz vezetne!Vagy akarjatok hallgatni az idiotakat,ahogy kornyikalva tonkre vagjak a szamokat? megha az elsok tehetsegesek is lennenek tegyuk fel, en akkor sem fogadom el,...mert futotuzkent fogjak majd nyomatni minden kulturhazban es aporodottlevegoju sznobszinhazban es Tv musorban… orrverzesig ! nekunk meg ezt hogy esne vegignezni? En nem latom semmi ertelmet ennek,a musical mufajnak amugy sem.Akkor ertekelnem a probalkozast ha a sztori a banda eletutjarol szolna vagy sikereirol,megprobaltatsairol(van tema boven,hogy a DM konyv hogy nem tud megihletni senkit azt vegkepp nem ertem…ez is azt bizonyitja,hogy felesleges es gusztustalan dolog belekeverni a Modeot alantas szinpadi probalkozasokba).En sem akarom hallani Pityipalkot,amint Dm dalokat kornyikal a vilag megaszar szinpadan.Mindjart orditok!!!Ahelyett,hogy egy jo filmrendezo vegre muveszfilmet keszitene a bandarol,jon a maltai szeretetszolgalat mjuzikelt meg szorakoztato szinhazat csinalni broadway offoffra.Emberek!!!peticiot ajanlanek nem konnyed szorakozast!Remelem nem fogjak megkapni a Modetol a jogokat mert akkor ismet orditani fogok es sirni is megpedig keservesen!Ne haragudjatok ki vagyok akadva,hogy ennek orulni is lehet ebben a szar nylon vilagban! ;;;

 
13. Hozzászóló: Useless-girl | Időpont: 2010.07.02. 07:00
Useless-girl

Mode: az esetek többségében, ha valaki betegségnek tartja ezt a dolgot, akkor nagy valószínűség szerint ódzkodik is tőle vagy elítéli. ezért kérdeztem.

 
12. Hozzászóló: Mode93 | Időpont: 2010.07.02. 06:26
Mode93

Na hát engem ez a musical valahogy nem tud lázba hozni, nem szeretem a musicalt sehogyan sem. Ha ingyen lenne lehetőség megnézni, akkor megnézném, de pénzt nem adnék ki érte.

Az meg, hogy valaki betegségnek tartja-e a homoszexualitást vagy sem, nem attól függ, hogy szereti-e a slash-t vagy nem. Attól, hogy betegségnek tartja, még szeretheti.

 
11. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2010.07.02. 05:48

Usigirl, én épp úgy emlékszek, hogy Fru nem szereti, egyszer mondta…  :)
Szerintem jó lesz!

 
10. Hozzászóló: Useless-girl | Időpont: 2010.07.02. 05:31
Useless-girl

mily “meglepő”, hogy egyetértek veled, Edó! :D

 
9. Hozzászóló: Alisha | Időpont: 2010.07.02. 05:26
Alisha

Tisztelet… szeretet.. szerelem, ez minden kapcsolatra igaz… és nincs semmivel semmi gond. bármilyen is egy szerelem. Ha nem erőltetnek senkit semmire, senkit senkire , úgy gondolom mindenki azt csinál, amit akar.

De rendes ez a kanyar :)

 
Lapozás:  1 2 >
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©