depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Lemezinfó
Hirdetés

Wrong - Recenzió

Wrong - Recenzió

A HOME egyik szerkesztője, az amerikai Pete azon kevés rajongók közé tartozik, akiknek alkalmuk nyílt többször is meghallgatni a depeCHe MODE új kislemezét, a WRONG-ot. A benyomásait ezekben a sorokban olvashatjátok.

A WRONG egy nagyon megkapó, kimondottan intelligens dal, mely várhatóan klasszikus depeCHe MODE dallá avanzsálódik. Hangzása elég súlyos és sötét, és egy picit dühös. Ha ki kellene választanom, mi legyen egy igazi dM dalban, akkor azt mind megtalálnám benne. Fletch a számról azt mondta, hogy akár ellenméreg is lehet a jelen cukorvatta-pop zenéire, és igaza volt. Az utolsó 30 másodperc pedig borzongató…

A dalnak nagyon ravasz szövege van, egy remek dalba ágyazva, nagyon agresszív énekkel, talán az I Feel You, Rush és egy picit a Dead Of Night-hoz (jaj!) hasonlítanám. Valójában nehéz bármilyen depeCHe MODE dalhoz is hasonlítani, még ha az elektronikus alap nagyon hajaz is a Dead Of Night alapjaira, az vége pedig a Barrel of a Gun-ra emlékeztet.

A Precious négy évvel ezelőtt egy remek dalnak számított, de nem kimagasló visszatérő slágernek, és pl. a Dream On egyike az általam nem igazán kedvelt daloknak. Szóval, 11 évvel az utolsó igazi „vezér-kislemez” után, az isteneim megajándékoztak a WRONG nótával. El kell, hogy mondjam, úgy érzem a dal a kedvenc depeCHe MODE kislemezemmé válhat.

Inkább a depeCHe MODE borongósabb oldalát kedvelem, nem tetszik a Suffer Well (?) a Martyr, és a két kedvenc dalom az It’s No Good és a Walking In My Shoes. A WRONG egy elég egyszerű dal, szinte minden sora tartalmaz valamit, ami Wrong (rossz), mindez egy kis haraggal fűszerezve, amely a végéig feszül, míg a végére teljesen beérik.

A WRONG-ról, azonnal tudod, hogy „Ez depeCHe MODE, ez más nem is lehet!”. Amint meghallod, függővé válsz, és az utolsó 30 másodperc…

A szám, nincs túlhangszerelve, egyszerű fel/le/fel/le basszusvezetéssel, a gitár csak a második és harmadik versszakban jelenik meg, végül Martin vokáljai is bejárják a dalt. Ami nagyon megkapó, az a ravasz szöveg, a pípegés, a pulzálás, melyek a második és harmadik részben bukkannak fel.

Elég érdekes Dave hangja a dalban, nem is ordítás, de nem is a szimpla ének, tudod, hogy ő az, de a hangja nagyon ki van hegyezve.

És csak fokozódik, és fokozódik… míg végül egyszerűen leáll.

Forrás: Peter2 - HOME
Ajánlott videók
Recoil - Berlin - Release Party Dave Gahan - A Little Lie [Live at Spinner] Dave Gahan - RTL - Punkt6 Lilian - Projekció 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 7.rész Samsung - Kingdom reklám

2009.02.17. 08:49 | Faith | 9897 Olvasás | 25 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - Képgaléria
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©