depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Egyéb
Hirdetés

BONANZA BANZAI DVD

BONANZA BANZAI DVD

A zenekar megalakulásának 20. évfordulója alkalmából jelent meg a gyűjteményes DVD, melyen az együttesről készült videoklipek, koncertrészletek mellett, számos érdekesség és ritkaság is helyet kapott.

A kiadvány jelentős hiányt igyekszik pótolni, hiszen a zenekarról, valamint annak munkásságáról eleddig semmilyen összefoglaló digitális videokiadvány nem jelent meg.

A DVD főként az 1987-1992 közötti időszakot dolgozza fel. A kiadvány tartalmazza az összes Bonanza Banzai videoklipet, illetve három nagy koncert -közöttük két BS koncert- részleteit is.
 
 
 
A DVD tartalmából:
 
1. VIDEOKLIPEK
 
- Induljon a banzáj!,
- C`mon start the banzai!
- Nem ér semmit a dal
- Kihalt minden
- Colours
- 1984
- Valami véget ért
- Elmondatott
- Búcsúdal
- Kezemet nyújtom
 
2. KONCERTRÉSZLETEK
 
- 1991 Petőfi Csarnok
- 1991 Budapest Sportcsarnok
- 1992 Budapest Sportcsarnok
 
3. FOTÓGALÉRIA
 
4. ARCHÍV FELVÉTELEK, RITKASÁGOK
(Ősi koncertfelvételek, KEK, BB Pogo, Backstage videók, egyebek)
Figyelem! Ezeknek a felvételeknek a minősége adott esetben gyenge! Az akkori elmaradott technikával rögzített felvételek sajnos már csak így álltak rendelkezésre, ritkaságuk miatt mégis úgy éreztük, helyük van a lemezen.
 
5. RETRO BONANZA CUCCOK BEMUTATÓJA
(Díjak, Pólók, Kitűzők, Szórólapok, Jelek különböző verziói)
 
6. REKLÁM SPOTOK, EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK

BONANZA BANZAI DVD

 
 
 
 
Forrás: www.BONANZABANZAI.com




Ajánlott videók
1981.09.07. Just Can’t Get Enough 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 7.rész 1986 It’s Called A Heart [Cocoricoboy TFI France] Dave Gahan - Endless [Acoustic] 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 3.rész 2010.01.11. RTL Klub - Fókusz

2008.05.27. 23:39 | Faith | 12947 Olvasás | 27 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Hozzászólások: BONANZA BANZAI DVD
Lapozás:  1 2 >
27. Hozzászóló: angilrl | Időpont: 2008.07.05. 11:07
angilrl

jajj, de igen..mostmár emlékszem h egy riportban Dave nyilatkozta is h a Bonanzától szedik a látványelemeket!  :-)  :)

 
26. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2008.07.05. 02:44
Tharsis

angilrl! A DM csórta a látványelemeket a Bonanzától. Nem tudtad? :)

 
25. Hozzászóló: wgd | Időpont: 2008.06.20. 12:01
wgd

Időközben megszereztem a dvd-t. 89-es KEK buli nagyon jó. Főleg a backstage rész, kár hogy a minőség miatt nem érteni, hogy mit mondanak.

 
24. Hozzászóló: Zútika | Időpont: 2008.06.16. 15:17
Zútika

Ákos tehetséges dalszerző, jó szövegíró (persze nem egy született zseni: “Ne áruljunk petrezselymet, kezdődjön a tánc!” na, hát vhol el kellett kezdeni, és a kezdő lépések nehezek voltak olykor…). A stílusa az egy dolog, az lehet ironikus, cinikus, igazság szerint személyesen kéne ismerni ahhoz, hogy pontos jellemrajzot adjunk róla. Engem is irritál számos megnyilatkozása (pl. színpadon ne aktuálpolitizáljon, nem az a dolga), de alapvetően egy ügyes fickó, persze benne van egy üzletemberi véna is, hisz tudatosan építette fel a karrierjét a közgáz elvégzése után, saját maga alapított céget, de ez belefért, a BB-ban nagyot alkotott (Zsolt és Gábor mellett természetesen), a szólókarrierjével most ismerkedem, még nem hallottam minden albumát, de úgy érzem sokszor, hogy megint magát ismételgeti, de biztosat csak akkor szeretnék róla mondani, ha már minden lemezét meghallgattam alaposan.
Az hogy nagy lett az egója az vhol érthető. Itt ha bárki huszonegykét évesen akkora sztár lett volna, mint ő, az mindenképpen lecsapódna vhogy a jellemében. Istennek nem hiszi magát, az említett XXI. századi műsorban is említette, hogy amikor buszokkal jöttek fel a vidéki fanok és várták a lakása előtt…na, az már tényleg gáz volt. :-)
Azt valóban tagadta, hogy ők lettek volna a magyar DM. Ez így szerintem sem igaz, a két együttes sok tekintetben hasonló, egyértelmű, hogy a BB mind kinézetben, mind öltözködésben nyúlt tőlük, de a zenéjük azért nem volt egy az egyben DM, a Depeche-ben volt egy erős többlet, sűrűbb, atmoszférikusabb volt az egész hangzásviláguk (nemcsak Alan miatt, az Ő távozása után is éreztem ezt), a BB-é jóval egyszerűbb volt, ezzel nem azt akarom mondani, hogy primitívebb, hanem más. Persze nekik Magyarországon nem tudtak biztosítani olyan nyugati technikai berendezéseket mint Martinéknak, meg nem volt köztük egy olyan zenei zseni, mint Alan, aki gyerekkorátol kezdve zongorázott stb., de ők maguk is beismerték, hogy egyáltalán nem profi zenészként kezdték el a pályájukat. Ettől függetlenül nagyon jól csinálták, ebben nyilván szerepe volt abban is, hogy akkor erősen bejött e a DM hatás, de azért ezt egy lapon említeni a Kozmix-al vagy a Crystall-al szerintem súlyos. Azért azoknál ők értékesebb zenét alkottak meg, remélem ezzel nem bántottam meg a fanatikus Kozmix/Crystal rajongói tábort.
Azt elismerem, hogy Ákosnak túl nagy az egója ahhoz képest, amit elért. Azért nem AKKORA hejdenagy művész ő, tény, hogy a mai magyar zeneiparban egy igen erős, jó színfoltot képvisel. De ebben annak is erősen szerepe van, hogy a felhozatal nagy része…hát, sajnálatos módon minősíthetetlen.
Szerintem a mérleg alapvetően pozitív, Ákos rossz tulajdonságait leszámítva alapvetően egy tehetséges zenész. De szerintem nyomába sem ér a DM-nek, akik igenis ÓRIÁSI hatással voltak rá, akár elismeri ezt, akár nem. Aki nem szereti, ne hallgassa.
A BB DVD-nek meg itt helye van a hírek között, én is befogom majd szerezni.
“Adjon Isten jó éjszakát!”

 
23. Hozzászóló: Depeche boy | Időpont: 2008.06.05. 11:36
Depeche boy

Angirl!
Figyelemmel követem a pályafutását.Egyetlen előadótól sem dolgozott fel soha egyetlen számot sem,kivéve a Depeche Mode-ot.A Policy of truth,meg a World in my eyes is felcsendült már Ákos koncerten.
Ez mi,hanem fejhatás a példakép előtt?
Ja,és egyszer megkérdezték tőle,hogy melyik élete 10 legfontosabb lemeze,a Black Celebration közte volt.

 
22. Hozzászóló: angilrl | Időpont: 2008.06.05. 07:07
angilrl

Depeche boy!
Ákos ha egyszer is beismerné és mondjuk ezt mondaná: “Igen, minket a DM inspirált, és mi a DM-et követtük, és tetszett a stílusuk, hajviseletük stb, és ezért én is ezt a stílust vettem fel! Büszke vagyok arra h egy ekkora zenekar volt a példaképünk, és nem is tagadom h őket “utánoztuk”...” -> na ha ezt az egyszer kitudná mondani, akkor hidd el senki sem piszkálná emiatt. Ez egyáltalán nem szégyen. De az igazat mi a fenéért tagadja le?! én a helyében büszke lennék erre…
de ezt ákos soha nem fogja beimerni.

 
21. Hozzászóló: Caroline | Időpont: 2008.06.05. 06:37
Caroline

“pedig a vak is látja h egy az egyben dm”
angilrl! A tesóm is pont ugyanezt mondta kedden a műsor után…Eléggé meglepődtem én is a dolgon, főleg, hogy nem ismertem az akkori kinézetüket, de mikor megláttam ebben a műsorban, nyilvánvaló volt, hogy őket “utánozzák”.
Meg aztán egy annyi részletet láttam egy koncertjükből, hogy Ákos bemutatja a társait a színpadon aztán magát is bekiabálja…...
Na de mindemellett a BB és Ákos híre ide is elért, tehát népszerűnek népszerű, itt is vannak rajongói.

 
20. Hozzászóló: Depeche boy | Időpont: 2008.06.05. 06:31
Depeche boy

Olyan tipikus magyar betegség ez,hogy ha van valaki,aki sikeres,rögtön keresni kell a külföldi megfelelőjét..
Persze,hogy megkerülhetetlen,ezt már számtalanszor elmondta.Nem a dM hatást tagadta,hanem azt,hogy magyar depeche mode lettek volna.De,ha belegondolsz,hogy csinálsz egy munkát,ráadásul sikeresen és 20 éve,azzal csesztetnek,hogy csak azért mert másoltad depes módot,meg megcsináltad magad,mert te közgazdász gyerek vagy.. Te nem unnád??
Meg lehet érteni a reakcióját.
A sikert nem kell magyarázni.Miért nem futott be senki más ezzel a zenei stílussal?Miért nem a Dr.Beat-ről beszélünk most?
Elfogult vagyok,tény.De ti sem objektíven látjátok a dolgokat.

 
19. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2008.06.05. 03:40
Faith

Íme: 2008. 06. 03. RTL Klub - XXI. század

 
18. Hozzászóló: mata-hari | Időpont: 2008.06.05. 03:21
mata-hari

Vajon ez az adás, vagy annak ama bizonyos részletét meg lehet vhol nézni?
Pl. tecsöved.com?
Ha vki tud egy linket ezzel kapcs linkkeljen plíz!
Thx.
Most már naon kíváncsi vok erre!

(engem az nyugtat meg, hogy ezek szerint nem csak én vélekedek róla “kritizálón”)
////De ettől függetlenül - mint ahogy azt már mondtam, írtam - szeretem a BB lemezeket is és szóló munkáinak egy jó nagy részét. A 2004. okt. 23-i szfehérvári koncija nagyon tetszett, de volt egy-két pillanat, amikor kiábrándító volt a viselkedése…////

 
17. Hozzászóló: Chrome | Időpont: 2008.06.05. 02:33
Chrome

angilrl! Na pontosan erről beszéltem! Ennek az embernek akkora egója van, hogy azon is csodálkozom, hogy befér a szaros kis borpatikájába! Tagadni a DM hatást. Haha!! És még ostoba is!

 
16. Hozzászóló: angilrl | Időpont: 2008.06.05. 00:23
angilrl

látta közületek vki a XXI. századot kedd este???
volt benne egy bonanzás riport. azt hittem h leesek a székről, Ákos teljesen tagadta h a dm-et utánozták… pedig a vak is látja h egy az egyben dm :[
ezen egy kicsit felháborodtak az emberek, köztük én is… ha a dm nem lett volna akkor most sztem ákos sem lenne sehol, és a bonanza sem jött volna létre. a Másik két tag viszont normális volt, ők mondták is h a dm inspirálta őket. De amit ákos művel az tényleg egy .... A dalaival nincs semmi bajom, bár néha olyan érzésem van, h Ő akarja megmondani A tutit, és ez kicsit erőltetett is. De azt tényleg nem értem h miért tagadja a dm-et. Akkor feltenném a kérdést, miért pont ugyanolyan haj, ugyanolyan ruha, ugyanolyan stílus??? és az is érdekes, h neki, énekesnek volt pont ugyanolyan haja, mint a dm énekesének, és a billentyűsnek meg ugyanolyan mint martinnak. akkor miért nem pont fordítva?!
Erre csak annyit mondhatok Ákos egy kész röhej, és már tényleg szánalmas.

bocsánatot kérek az Ákos fanoktól!

 
15. Hozzászóló: Depeche boy | Időpont: 2008.06.01. 10:59
Depeche boy

Azért nem kis átfedés van Ákos rajongótábora és a Depeche Mode tábora között.Aki szereti Ákost az 80%-ban a Depeche-t is,fordítva,persze már nem biztos,hogy igaz. :)
Én speciel imádom.És a hejdehüjde legény vagyok stílusát is,ami inkább önironikus.Vagy bejön,vagy nem.Nekem igen.
Arrogáns?Önimádó?Hol??Ezt a magvas következtetést,miből szűrtétek le?
Nyílván nem szeretheti mindenki,de ezeket a beszólásokat nem értem…
:[ 
Az embert fikázzátok,amikor nem hiszem,hogy egyikőtök is csevegett már vele valaha is…
A nyilatkozási stílusa,persze,fejezhet ki nem tetszést.De azért vannak tények,amiket el kell ismerni.Az országban egyedül ő lenne képes megtölteni az Arénát,vasárnap délelőtt tízkor is.Külföldit se sokat tudnék mondani..
És,hogy a dvd-ről is megemlékezzek,szerintem csúcs! |-|

 
14. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2008.05.31. 00:40
Faith

Elfér.  :-P

 
13. Hozzászóló: wgd | Időpont: 2008.05.30. 18:13
wgd

Szerintem a Bonanza az “Elmondatott” albumig volt jó, onnantól intenziv vergődés volt az egész. De azt nem értettem az első pillanattól, hogy mit keres egy ilyen jó oldalon egy BB DVD cikk?

 
12. Hozzászóló: Naszti | Időpont: 2008.05.29. 13:49
Naszti

Hát, a Depeche Mode tagjai is próbálkoztak szóló karrierrel több-kevesebb sikerrel, azt mindenki döntse el maga, hogy neki bejön vagy sem.  Ákos is próbálkozott és neki bejött ?, van “rajongó tábora” ? de ez már rég nem az a Bonanzás “tömeg” és nem is lehet, mert hát idővel változnak az igények. Minden esetre a Depeche Mode is együtt jó, külön-külön is jók, de azért az már más világ. Ákosban pedig túl nagy az önimádat :[

 
11. Hozzászóló: mata-hari | Időpont: 2008.05.29. 11:35
mata-hari

Ákos egyszerűen:
“Bemutatnám zenekarom tagjait…
....két nimfa…......, és ÉN ÁÁÁÁÁKOOOOS!”
:-)
Tény: van egyfajta stílusa amiben előadja hejdehüjde legény vokságát.
Vannak érdekes dolgai…
Kritizál és értéktelenségeket fikáz, közben berakja a “deli szép asszonyt” az egyik klipjébe… Cöccc…
Csalódás olykor.
De ettől függetlenül szeretem a régebbi munkáit. Remélem még aktív marad jó ideig a zenei piacon!

 
10. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2008.05.29. 02:28
Faith

Külföldön is taroltak, lásd felvidék. Hozzánk annó Szlovákiába a BB-n kívül csak pár előadó jutott el, pl.: Populär, Digital Scream. ;) Nekem egyébként semmi bajom Ákossal, mint emberrel és frontemberként is szerettem, kivéve Búcsúkoncerten. Na ott eléggé meglepőtem. Azt hittem valami rap stílusú előzenekar van a színpadon, mikor megláttam őt. Döbbenetesen el volt szállva. A tömegből pedig folyamatosan az hallatszott: Gábor, Gábor… :) Enek ellenére nagyon élveztem a koncertet, örök emlék!

 
9. Hozzászóló: Iron | Időpont: 2008.05.29. 00:17
Iron

Nem értem, miért erre a szerény jóemberre van kihegyezve ez az egész társalgás, amikor nem Ákos (Akosh), hanem Bonanza dvd jelent meg. Márpedig az együttes sikeréhez, ha tetszik, ha nem, ő is vastagon hozzátett a dalszövegeivel, hébe-hóba kisebb zenei hozzájárulásaival (hogy milyen frontember volt, az hagyjuk). A kamaszkort pedig éppen hogy csak elhagyott pelyhes állú fiatalokként nem sokan büszkélkedhetnek akkora tömegmozgósító sikerrel (még ha “csak” hazai színtéren is), mint anno a BB.

Gyorsan hozzáteszem azért, ennek az is része lehet, hogy a DM-hype induló kicsúcsosodása idején bírtak a stílusukkal berobbanni - e szp-ból a legjobb időzítéssel. Egy merész párhuzam: a Scooter 1994-es megjelenését is szinte azonnal lekövette a Kozmix megjelenése, vagy lsd. még a The Corrs - Crystal stílus-nyúlást, mind-mind magyar jellegzetesség. E szögből szemlélve talán már nem akkora horderejű a dolog prófetizmusa, de a hagyott nyom tagadhatatlan.

Részemről remekül el tudok ma is táncolni a régi szép időket felidézve a Kihalt minden dallamaira a PeCsa kistermében még akkor is, ha az együttes egykori énekese ma vörös posztó a szememben - mint ahogyan szemmel láthatóan máséban is.

I.

 
8. Hozzászóló: Chrome | Időpont: 2008.05.28. 09:08
Chrome

Az egy dolog, hogy Lovasit idéztem, de ez még nem jelenti azt automatikusan, hogy a zenéjét is szeretem. Mer’ nem szeretem.  :x Ettől függetlenül az idézett mondata sajnos az utóbbi időben azt kell mondjam nagyon is helytálló.
Elkeseredett nem tudom, mitől lehetnék, ha valamitől igen, akkor az biztos nem Ákos vagy a BB miatt lehetne. Irigy meg pláne nem vagyok, mert azért van annyi önkritikám, hogy belássam: zenei területen a büdös életben nem fogok elérni semmit, nemhogy annyit, mint Ákos. A kultikus rajongótáborról pedig annyit, hogy az már manapság a múlté, nézz csak meg egy mostani koncertfilmet, 15 éves kislányok ugrálnak és vonyítanak az első sorokban. A popsztár nimbusza Ákosnál már régen odaveszett és amióta még politizál is, rengetegen fordítottak neki hátat. Viszont van egy olyan munkája, ami fantasztikus, és ez az Andante. Az előtt le a kalappal!

Természetesen minden zenekarnál/előadónál vannak marketing húzások, a mai elüzletiesedett világban ez már csak így van. Viszont a DM soha nem akart másnak látszani annál, mint ami valójában. És ez óriási különbség!

 
Lapozás:  1 2 >
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©