depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Videó | Videóklipp / Video clip
Kihagyhatatlan

2009.11.18. Fragile Tension

2009.11.18. Fragile Tension

A Barney Steel és Rob Chandler rendezett videó nem más, mint egy korrekten összerakott multimédiás prezentáció. Az együttes tagjai látszódnak ezúttal, de csak koncertfelvételeket láthatunk, nem a dalt prezentálják. Nem különösebben emlékezetes videó.

 
Töltsd le a Flash lejátszót, hogy megtekinthesd a tartalmat.
Ajánlott videók
Enjoy The Silence - animation video Dave Gahan - Endless [Acoustic] Dave Gahan - Saw Something Az első dalok: Wrong és Peace 1990.05.07. Policy Of Truth Corrupt - Studio Session


2009.11.18. 18:39 | Faith | 44618 Olvasás | 223 Hozzászólás
 
Lapozás:  <  1 2 3 4 5 >  Utolsó »
183. Hozzászóló: kocka101 | Időpont: 2009.11.21. 02:11

Attól függetlenül szeretjük egymást!

jó meg lett mozgatva a hozzászólás :D

 
182. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2009.11.20. 22:31

172. hsz. :-)  :D
Convar, igen akkor csak erről nem kapsz értesítőt.

 
181. Hozzászóló: convar | Időpont: 2009.11.20. 22:27
convar

Na elmentek ám a ...  :-) tegnap du óta 103 új email :-)

Ha az értesítő email aljára kattintok, akkor nem kapok többet? De csak erről nem? Mert a többi témáról továbbra is kéne

A klippről…én azt mondom, hogy a helyén kell kezelni a dolgokat. Minden viszonyítás kérdése, hogy mihez mérjük. Ha a Behind The Wheelhez mérem, akkor ülj le, egyes! Ha a Hole To Feedhez, akkor *-os ötös!  :-)

Az együttesről…hát sztem se a régi a színvonal már (bár nekem nem a Vio-SOFAD az etalon, hanem az Ultra), de ettől még DM rajongó maradok. A DM még így sem hasonlítható össze azzal a cukrozott sz.rral, ami a rádiókból jön.  :-)  Tisztelet a kivételnek ;)

Bár az azért durva, hogy lassan azok vannak többen, akiknek nem tetszik az újkori DM. És ilyen arányoknál már muszáj, hogy az együttes is ludas legyen benne…

 
180. Hozzászóló: kram | Időpont: 2009.11.20. 22:21

lackókácska…

Nem tudom észre vetted-e, de úgy mellékesen, csendesen, sokunk ebben a zenében…hangulatban gyökerező életérzését fogalmaztad meg.

Így úton negyven felé ezen most el is gondolkodtam…

Köszönöm, hogy ezt megosztottad és őszintén örülök annak, hogy tudom miről beszélsz…

 
179. Hozzászóló: jantar | Időpont: 2009.11.20. 21:45
jantar

Már láttom, hogy merre tekeregtek . Hát erre is vagytok…. :DDD :-)  :-)

 
178. Hozzászóló: Mode93 | Időpont: 2009.11.20. 21:00
Mode93

Köszönöm :)
Igen lackókácska, egyet értek! Én ugyanígy érzek! Azért, mert van egy Hole To Feed klip, amit épp nem szeretek, azért mert ...xy…, attól még kiállok mellettük és ahogy fogalmaztad Te is : “senki nem veheti el tőlem” . Aki elfordul tőlük azért, mert van egy ilyen korszakuk, annak egészségére, a saját problémája…De itt vannak rajongók, akik rajonganak.

 
177. Hozzászóló: lackókácska | Időpont: 2009.11.20. 20:42
lackókácska

A DM elkezdte valahol,valamikor és eljutottak valahonnan,valameddig.
Én 1983-ban ismertem meg a bandát és a mai napig “velük” vagyok,annak ellenére,hogy a zenei ízlésem kiszélesedett és a keményebb vonal felé. (Clawfinger,Static-X,As I Lay Dying,The Cult,Slayer, stb.)
Számomra a DM mindig a nyugalmat,a romantikát,az otthon melegét fogja sugározni,akármit csinálnak.Azért,mert van egy MARTIN GORE,aki mesterien dallamosítja meg a gondolatokat és van egy DAVE GAHAN,aki “testet” ad nekik.Ezek a “testet öltött” gondolatok már mindig velem maradnak és sem videoclip rendező,sem kiábrándult “rajongó” nem veheti el tőlem!!!!!!!!!!!

 
176. Hozzászóló: Léna | Időpont: 2009.11.20. 20:01
Léna

Mode93 már vártunk!! ;)

 
175. Hozzászóló: vica | Időpont: 2009.11.20. 18:55
vica

Mode93:bravó.Szép volt. ;)

 
174. Hozzászóló: Mode93 | Időpont: 2009.11.20. 18:42
Mode93

Na akkor most reagálok arra, amit Vica mondott.
37. hozászólás:
Kedves széna!
Majd ha Te jobbat tudsz produkálni, és ennyi mindent elérni, átmenni annyi gondon,  akkor nevezd Őket baromnak!!!  Egyrészt…Másrészt viszont Alan Wilder-t rég nem érdekli, mi van a DM-el, 1995-ben elment, ezzel lemondott mindenről, ami a DM-hez köti. Elment és ennyi. Nem csinál semmit a DM-ben. Megértem, hogy sokan hiányolják, én is szeretem Alant, de a DM nélküle is DM (nekem) . Szóval legyél szíves nem lebarmozni a kedvenceimet, Alannel sem meg nélküle sem!!!!! Köszönöm…

 
173. Hozzászóló: kram | Időpont: 2009.11.20. 17:14

T. MarK!

Valóban remekül megragadtad a lényeget, a véleményem döntő része nem neked szólt. Ha visszalapozol láthatod kikre gondolok. A hozzászólásod etikátlan módon arra használtam, hogy ezen keresztül üzenjek másoknak. Miért? Mert sokak részéről nem hangzott el olyan érv, amire reflektálni lehetett volna, illetve valószínűleg már ki lennék tiltva, ha akkor írok. Bocsánat érte.

T. Skywalker!

Ilyen egy korrekt szubjektív vélemény, amelynek bizonyos pontjaival az ember egyet ért, esetleg mást gondol róluk, de azzal nehéz mit kezdeni, hogy szarazegész.

Az önkritikád és a koncertlátogatós rész kedves, most gondolkodom rajta, hogy sajnáljalak, utáljalak, irigyeljelek vagy mi a túró legyen…(ezt persze ne vedd komolyan)

 
172. Hozzászóló: Freed | Időpont: 2009.11.20. 17:03
Freed

ildi.dm
NINCS MIT! Van mikor rám jön az ilyen “hülyeség”...
Gyerekek,Alan nincs…Az új klipp ilyen,az új album meg szintén ilyen…
A DM mindegyik albumára azt mondja,hogy az új album az eddigi legjobb szerintük…OK! Elhiszem… :)
Örüljünk,hogy vannak még,mert hát Dave nem sokkal volt messze a haláltól nem de bár?!
IZLÉSEK ÉS POFONOK!!! Nekem tetszik a klipp is meg az album is…DE!!!
Nekem még mindig NUMBER ONE a THE SUN AND THE RAINFALL!!! :)

 
171. Hozzászóló: Skywalker. | Időpont: 2009.11.20. 16:26

sehonnan, ezer éve nem fostam már, jól esett megmozgatni berozsdásodott ujjaimat, mint a régi szép időkben :)

 
170. Hozzászóló: Precious101 [Admin] | Időpont: 2009.11.20. 16:18
Precious101

Wazze MarK, Sky, honnan van ennyi időtök fo*ni a szót?  ;)

 
169. Hozzászóló: Skywalker. | Időpont: 2009.11.20. 16:17

csak annyit, h nekem a master kifejezetten nagyon tetszett, az új köntösében, mert bár a régit is kedvelem, de nagyon értékeltem, hogy mertek rajta újítani! meg hogy egyáltalán berakták újra a setbe! nem hittem volna, h még hallom élőben egyáltalán!
de ez itt konkrét áthangszerelést jelent, az ilyesmit értékelem, de amikor egyszerűen csak alulhangszerelnek dalokat, mint pl most az iyr vagy a walking, ráadásul pont ezeket herélik ki, na az nagyon nem jó

 
168. Hozzászóló: Useless-girl | Időpont: 2009.11.20. 16:05
Useless-girl

tyű, Sky, szép kis kifakadás! :D ráadásul korrekt is.
azt kiemelném, amikkel én is egyetértek: dalmenet újítás - nagyon ráférne egy merészebb setlist a bandára és több időt ölhetnének a live hangzásba. A Come back nekem is csak élőben törte át a gátat, ott viszont nagyon! az mindenképp jobban el lett találva. Egyébként a Master and servant se tetszett annyira élőben - eltekintve a fél-instrumentál jellegtől - a többivel viszont nem volt bajom.
A másik, amivel tökéletesen egyetértek, az a B-side-ok kérdése. Valóban sokkal masszívabb album kerekedett volna a SOTU-ból az én nézőpontom szerint, ha inkább a B-side-okat pakolják fel az albumra és pl. FT-t, Perfect-et és Peace-t a b-oldalra. Van vmi abban, amit mondasz a marketingfogásról. Sajnos. Emlékszem, már akkor rossz érzéssem volt, mikor olvastam, hogy a Mute-ot bekebelezi az EMI. Szerintem rossz döntés volt, sok helyen a minőség rovására ment, annak ellenére hogy persze biztos vannak pozitívumok. de nagyon üzleti szag terjeng időnként egy-egy megmozdulás, kiadvány körül. megintcsak nagy sajnálatomra.

huh te jó ég, már több mint fél éve nem néztem rá az index.hu-ra. okkal. :P

 
167. Hozzászóló: Skywalker. | Időpont: 2009.11.20. 15:42

MarK:

oké, én is most irogatok ide először :)

about index: nem olyan nehéz most visszaolvasni, nincs már szófosás, mondjuk mondanivaló sem sok, de a hangulat most megint a “hőn áhított”, fogalmazzunk úgy moderált :)

 
166. Hozzászóló: Skywalker. | Időpont: 2009.11.20. 15:39

a másik:

huhh, mi van itt…
hogy jutottunk ilyen messzire a FT videótól? :)

én nem osztom a véleményt, hogy ez az album (SOTU) ilyen tragikusan rossz lenne, mint itt állítják egyesek

de azt sem, hogy mindennek örülni kellene, amit a zenekar “pottyant” nekünk, ilyen mindenféle közhelyek miatt, mint amiket itt egyesek sorolnak (örüljünk hogy még vannak, más zenekarok bezzeg blablabla), nekem ez olcsó vigasz, ha akarok gyártok ilyet magamnak, de ez ugyanolyan zsákutca, mint nyakló nélkül fröcsögni az új anyagokra

más helyeken már ezerszer leírtam, mit is gondolok a SOTU-ról, de akkor most végre itt is:

nekem 2 gondom van csak az új albummal kapcsolatban.
de előtte írom, h itt valaki írta, hogy ők “Istenek”, hát nem tudom, most ebbe nem mennék bele, mert ez megint egy orbitális közhely, de akkor válaszolok rá eggyel: néha az Istenek is hibáznak, ők sem tévedhetetlenek

no, egyik gondom az albummal az, hogy szerintem nem volt jó ötlet a zenekar részéről enyire ráfeküdni a philpott-hillier-smith hármasra már megint
az új album hangzása nem eléggé újszerű, számomra túl erősen homogén a PTA-val és az Hourglass-el. nagyon hasonlít, és ez sokat ront az érdekességén, a különlegességén, az egyediségén. így bár maga a korong nagyon jó, de nem kiváló, nem eléggé izgalmas és picit sem zseniális, mint mondjuk néhány elődje. persze így is termettek gyöngyszemek (wrong, in chains), de én nagyon drukkolok a zenekarnak, hogy az esetleges következő albumra merjenek új producert találni.
sokan átkozzák az excitert, ami az ultrát követte. ha az ott tapasztalható változás nem is volt fejlődésnek nevezhető, azért nekem kellőképpen izgalmas és újszerű volt, amit nagyon tudtam díjazni. és ez nagyjából a többi albumra is áll, de a SOTU-ra nem. számomra ezennel hillier zenés ládikája kiűrült, vagy valami radikális változásnak drukkolok részéről, vagy egy másik producernek még akkor is, ha az ugyanolyan “megrázó” váltás is lesz, mint amilyen az exciter volt az ultra után. tehát szerintem itt hibáztak “Isteneink”.

meg ott is, amikor az albumra kerülő dalcsokrot összeállították, de azt kereskedelmi szempontoknak rendelték alá. oké, ez most csak az én teóriám lesz, de valahogy nagyon úgy érzem, hogy valami ilyesmi történt.
van ugye ez a box (hogy enné meg a fene, de viccen kívül!!!), ami ugye drága meg minden. valószínűnek tartom, hogy az eladhatóság kedvéért direkt tettek ide ilyen kiváló “bonus” dalokat, mint pl a ghost! az 5 bonus dalból 3, de talán 4 is simán A oldalas színvonalú és jó, míg az albumra, ezen kereskedelmi kényszer okán B oldalas, és gyengébb dalok kerültek, és ezzel az egész album összességében gyengébb hatást kelt. ezért pl én igyekszem magamban úgy gondolni a SOTU-ra, hogy a bonus dalokat is odagondolom és így sokkal jobb a megítélése számomra. :)
nekem kifejezett fizikai fájdalmat okoz, amikor az in chains, hole to feed, de leginkább a wrong által eszközölt csodás nyitány, okozott feszültség és felhúzott hangulat után egy fragile tension következik… ez egyszerűen fáj! a FT egy bármilyen és minden szempontból B oldalas dal, nem is rossz, de az albumon itt és így nagyon nincsen jó helyen, pláne úgy, hogy mint írtam, a bonus dalok között jónéhány ennél veretesebb szerzemény található.
aztán ott a peace. aminél alább ez a zenekar eddig még nem süllyedt. ha valami, hát ez már megint egy B oldalas produkció, de még annak is arcpirítóan gyenge. egy jó momentum nincs benne, bár martin verzéje valóban hódító, de az egész összkép annyira gagyisztikus, közhelyes, olcsó, bazári, hogy egyszerűen nem is értem. egy valódi bonusként jó lenne, érdekességként, hogy a zenekar egyszer ilyet is csinált, bolondozott picit és esetleg mosolyog is magán, de ez itt vérkomolyban valami gyalázat.
ami még nem tetszett, az a come back. ez egészen addig nem tetszett, amíg meg nem hallottam élőben, mert ott viszont ütött. az albumos változat mintha pont nem a végleges lenne, egy béta verzió. mintha még nem lenne beállítva helyesen az összes potméter, valahogy nem szól jól, félre van keverve.
szóval szerintem a fiúk ezzel a box dologgal is hibáztak. talán, ha nem volna box, egészen más lenne az album dalmenete is. egyenletesebb lenne a minősége. remélem érthető. a többi dallal nincs gondom, és összességében az egész cucc nagyon jó, de egy picit a fiúk ezzel a box-szal az egészet elkottázták. meg igen, nem ártott volna egy picit üdébb hangzás is, mondjuk egy új producertől.

a klipekről alább már értekeztem, azt nem ragoznám tovább, meg annyira nem is tartozik ide.

ami viszont igen, az a koncertek minősége. no erről már igazán lesújtó a véleményem.
egyrészt magamban keresem és találom a hibát, mert már annyi koncertjüket hallottam, láttam és annyi koncerten ott voltam személyesen is (ráadásul mindig a legelső sorban), meg számtalan egyéb zenekar koncertjére is járok, hogy az igényeim már az egekben és egyre kevésbé hatnak rám a dm koncerten érkező ingerek. picit tönkreélveztem már ezt az élményt. :) egyszerűen nem hatnak már rám annyira élőben, rutinná vált a koncertlátogatás, túl sokat kaptam, jól laktam, kritikussá váltam és ez sokat ront az élvezeten. ez az én “hibám” :)
ettől függetlenül még jó bulik ezek, de nem olyan intenzívek, mint korábban.
tehát egyrészt ez.
másrészt meg a dalmenet, amit már rohadtul unok. unom már mindig ugyanazokat a dalokat. itt már közös a felelősség, az enyém is, mert túl sokszor élveztem az előadásokat, meg a zenekaré is, akik basszus miért nem tudnak bátrabban cserélni? (most nehogy nekiálljon valaki ezt megmagyarázni, mert ismerem az összes közhelyes erre vonatkozó magyarázatot és tudok is gyártani magamnak ilyeneket, de ettől nem leszek boldogabb)
harmadrészt pedig egy csomó dal élőben turnéről turnéra egyre szarabbul szól!
kedvelem én az újításokat, de basszus egy rakás dal egyre erőtlenebb! elég volt! mostmár másféle újításokat kérek! IYR? WIMS? Stripped? ezek annyira alul lettek hangszerelve 2009-re, hogy elképesztő. egyszerűen nem tetszenek, nem az igaziak.
és akkor következzen állandó vesszőparipám, Eigner!
a singles turnén, egyszeri poénnak elment, hogy élő dobos van a zenekarban, de azóta már ez is uncsi. a DM-nek NINCS SZÜKSÉGE élő dobosra! oké, néhány dalnak jót tett eigner, elismerem, de egy csomónak meg nem! minek kell beleeröltetni az élő dobot egy elektronikus zenekarnak, aki albumokon mindig is és előtte 20 évig is programozott dobokkal dolgozott minden egyes rohadt élő dalba? ráadásul egy ilyen kóklert… szétveri a walkingot meg mindent. egyszeri poénnak, érdekességnek egy ilyen hosszú pályafutás során oké a dolog, de mostmár unom.
oké, tudom, alan is dobolt a devotional-on, de nem minden dalt és az ő stílusa élményszámba ment. jó volt nézni, elegáns volt, kimért, és maximálisan passzolt ott és akkor. nem úgy ez a rokkerzsolti, aki izzadtra veri magát meg szétcinezi meg szétpüffögteti a walkingot, hogy száradna le a keze! :)
meg az sem tetszik, hogy egyre több a rokker klisé. jól áll ez dave-nek, meg a csajok döglenek tőle, de nekem ez már megint egy olyan dolog, ami valahogy nem az igazi. ez így már egyre kevésbé egyedi.

ennyi. jó hosszú volt, remélem mindent beleraktam.

 
165. Hozzászóló: MarK | Időpont: 2009.11.20. 15:02
MarK

Hello Sky,

köszi, már mondtam patee-nek is a PeCsában, hogy nem felejtettem el a topicot, de annyi lemaradásom van (időm pedig kevés), hogy nem bírtam még behozni mindent. Korábbi egy-egy ritka, de hosszabb kimaradásomnak is alapvetően a visszaolvasási vágyam volt az oka, csakhogy ez azt eredményezte, hogy eredetileg ugyan csak 2-3 hétig, esetleg 1 hónapig nem volt időm a topicra, de a távolmaradásból mégis 2-3 hónap lett… :)
Szóval tervezem a sodrásba való visszatérést, legfeljebb felszínesebben fogom visszagörgetni az eseményeket.

Egyébként itt sem vagyok aktív, hetenként egyszer néztem be a friss hírek miatt, csakhogy a botrányos Hole To Feed után ez a Fragile Tension klip annyira az utolsó csepp volt, hogy egy - kétségkívül - vaskosabb post lett az eredménye, az egyből pedig kettő, majd három lett, de úgy látom kár jobban belebonyolódni… :)

“See” you soon!

 
164. Hozzászóló: Skywalker. | Időpont: 2009.11.20. 14:44

2 dolog:

egyik:

MarK: ne vedd sértésnek, csak kíváncsi vagyok, hogyhogy Te itt ilyen aktív vagy az indexes fórumon meg teljesen nyomod veszett?

 
Lapozás:  <  1 2 3 4 5 >  Utolsó »
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - Képgaléria
TOP Hírek
Hirdetés


www.depechemode.com
www.depechemode.sk
www.depeche.hu
slowblow.uw.hu
101klub.hu
www.dm-party.hu

FREESTATE.hu ©