depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Koncertbeszámolók
Hirdetés

Öröm és ujjongás Budapesten

Öröm és ujjongás Budapesten

Megjön a kedve, ha vár a keddre! - szólt a ’80-as évek egyik híres magyar reklámja, melyet a retro-fíling jegyében akár a depeCHe MODE népes számú rajongótábora is skandálhatott volna az együttes budapesti koncertje napján, a Budapest Sportaréna előtt.

Illusztráció

A rajongók nagy része amúgy is a ’80-as évekből mentette át magát, és a három - akkor még négy - angol fiú iránti imádatát. 1988 márciusában még zokogva sikoltozó lányok, és kockafejűre nyírt frizurájú fiúk vették körül fekete kordonként a szállodát, és töltötték meg két egymást követő nap az akkori Budapest Sportcsarnokot. Nem tudom, közülük hányan voltak ott most is, de a teltház ismét garantálva volt. A szálloda környékén idén csak néhány kitartó autogram-vadász lődörgött ugyan, de szeretet-megnyilvánulásban megintcsak nem volt hiány Budapesten.

Az ötfősre kiegészült trió - Dave Gahan, Martin Gore, és Andy Fletcher - rendesen befűtötte az Arénát március 21-én, és precízen megkomponált két órás show-val örvendeztette meg a híveit.

Az Internetes rajongói oldalak naprakészségének köszönhetően, a közönség nagy része már betéve tudta a setlistet, egyedül talán Martin akusztikus meglepetés-száma adott találgatásra okot. A tavaly október 28-án, találóan Starting The Angel-re keresztelt „warm-up gig” óta ez volt a 68. koncert a Touring The Angel turnén. Érződött ez Dave Gahan jól begyakorolt (csípő)mozdulatain, Martin Gore felszabadult ugra-bugrálásán, és Andy Fletcher sem okozott csalódást tapsolós „one-man show”-jával.

A színpadképet egy hidroglóbuszhoz hasonló gömb uralta baloldalt, melyen Martin Gore örökös daltémái villantak fel: „szerelem, szex, fájdalom”. A háttérben felszerelt kivetítőkön most inkább a színpadon zajló jeleneteké volt a főszerep, kiegészülve előre felvett anyagokkal, melyekért ezúttal is Anton Corbijn volt a felelős.

Az új album dalai közül talán az aktuális kislemez-siker a Suffer Well, valamint a John The Revelator, és a The Sinner In Me ütötték a legnagyobbat. A régi számok szinte egytől-egyig megmozgatták az embereket, élükön a Behind The Wheel-lel - naná! -, és a szélfútta búzatáblát idéző, megunhatatlan karlengetős Never Let Me Down Again-nel, na meg a Martin által meseszépen előadott Shake The Disease-zel.

Ugyan, a „pain and suffering” mottóból erőteljesen kilógott a Just Can’t Get Enough a ráadás-blokkban, mégis jó dolog volt végigénekelni ezt az infantilis slágert.Illusztráció

„A búcsú legyen egy kicsit fájdalmas”-alapon előadott Goodnight Lovers egyfajta „szeressük egymást gyerekek” hangulatot varázsolt az Arénába, és a depeCHe MODE virtuális jóéjt-puszijával az arcán térhetett mindenki nyugovóra.

Dave Gahan „See you next time!”-ját pedig, ezúttal tényleg nem csak az illendőség mondatta, hiszen a fiúk június 12-én visszatérnek hozzánk egy újabb várhatóan fergeteges koncertre a Puskás
Ferenc Stadionba!

 
Előzenekar:
The Bravery

 
 
Főműsor:
 
Intro
A Pain That I’m Used To
John The Revelator
A Question Of Time
Policy Of Truth
Precious
Walking In My Shoes
Suffer Well
Damaged People
Home
I Want It All
The Sinner In Me
I Feel You
Behind The Wheel
World In My Eyes
Personal Jesus
Enjoy The Silence
 
Ráadás-számok:
 
Shake The Disease
Just Can’t Get Enough
Everything Counts
Never Let Me Down Again
Goodnight Lovers
 
 
Szerző: © Janurik János [a szerző fotói megtalálhatóak a Képgalériában is]
Forrás: zenevilag.net
2006.03.30. 16:58 | Janurik János | 16597 Olvasás | 7 Hozzászólás | Nyomtatás
 
 
7. Hozzászóló: Useless-girl | Időpont: 2006.04.14. 09:19
Useless-girl

én Mozzilla firefox-szal szedtem le mert az exploiler-rel nem reagált. és bsplayerrel lejátszotta nekem simán. nem tom mi lehet a probléma. :[

 
6. Hozzászóló: Maistro | Időpont: 2006.04.14. 08:27

de azokat a videókat nem játsza le nem tom miér de nem :(  :(  :(

 
5. Hozzászóló: Useless-girl | Időpont: 2006.04.14. 04:40
Useless-girl

Itt a freestate-en találsz párat a linkek között! vagy (bocs ha negatív reklám számotokra kedves Freestate-szerkesztők) a http://mood.uw.hu/ -n.

 
4. Hozzászóló: Maistro | Időpont: 2006.04.14. 03:43

van nkinek a koncertről felvétele videóba????? :-)

 
3. Hozzászóló: Maistro | Időpont: 2006.04.14. 03:40

amúgy 15.000 ember volt a koncerten én legalábbis így tudom :)

 
2. Hozzászóló: Useless-girl | Időpont: 2006.04.12. 09:46
Useless-girl

Angel: Jó sokan!!!  :-)

Tényleg szuper volt ez a keddi koncert! És szívesen lettem volna ott az összes magyarországi bulin is, de hát ez nem adatott meg nekem. Na mindegy, én örülök, hogy most láthattam végre őket élőben is és nekem egyáltalán nem okoztak csalódást! Élveztem minden egyes végigordított percet! Miért tűnt olyan rövidnek? ;)
Na de az író kihagyta a Personal Jesust (személyszerint én csak koncertfelvételben szeretem), amin szintén eszméletlenül beindult a közönség. De a legjobban tényleg a Behind the wheel-nél mozogtunk!! A Never-ről nem is beszélek, mert még mindig futkároz a hideg a hátamon ha arra gondolok milyen gyönyörűen egyszerre mozogtak a kezek…. (Ott már neki kellett vetkőznöm mert a nagy ordibálásban meg ugrálásban folyt rólam a víz - na jó azért nem olyan nagyon mint Dave-ről… :-) )
Azt néztem, hogy Mart a buli elején mennyit rohangált meg ugrabugrált a színpadon! Tisztára elemében volt!
xxx
De a Shake the disease alatti tapsolás is öröm volt a fülnek, Martinnak meg méginkább! Le se elhetett vakarni a vigyort a fejéről….
Imádtam minden percet és csak azt sajnálom, hogy nem emlékszem mindenre kristálytisztán. Ez valamiféle sokk miatt lenne? Vagy katarzisélmény miatt? Hmm…. ki tudja, talán majd egyszer beugrik minden.
Addig is júniusban még végigtombolunk egy Placebo + DM koncertet! Már nagyon várom!  8-)

 
1. Hozzászóló: angel72 | Időpont: 2006.04.07. 11:01
angel72

Sziasztok!

En ott voltam.Pontossan ugy, ahogy azt a cikk szerzoje irja.
88-ban, egymas utan mind a ket nqp.
Elso sorbol felajultan kiszedve…
Szallodanal ejjel-nappal…
Es most is.

Es tenyleg vajon mennyien lehettunk?


Angel72

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó cikkek
FREESTATE.hu ©