depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Interjúk
Hirdetés

Interjú Christian Eignerrel 2. rész

Interjú Christian Eignerrel 2. rész

Peter2, az Empty World 3 munkatársa mikrofonvégre kapta Christian Eignert, a Mode “félhivatalos” dobosát, és a bandával kapcsolatos dolgokról, valamint nemrég megjelent szólólemezéről faggatta. Az interjú háromrészes, most a másodikat olvashatjátok.

Christian és a depeCHe MODE együttműködése szinte a véletlen műve. „1995-ben Londonba mentem, hogy külsős zenészként dolgozzak. Nagyon sokat dolgoztam együtt egy billentyűssel… számomra a világ legjobb billentyűsével, Dave Claytonnal… Peter Gordeno már majdnem ugyanilyen ügyes” – mondja, s közben a másik asztal felé biccent, ahol Peter és a többiek ülnek.

Hirtelen erőt vesz rajtam az irónia, és benyögöm: „...aha, szerintem sem túl rossz a fiú”. Christian vigyorog.

„Sokat dolgoztam együtt Dave Claytonnal, akit egy stúdiózás során ismertem meg. Nagyszerű fickó. Vagy egy Toy Music nevű kiadóvállalata, melyben Kerry Hopwooddal, a mostani programozóval és Q-val, a hangmérnökkel dolgoznak együtt. Minden általuk fémjelzett produkcióban részt vettem én is, s mindegyik nagyon jó kis meló volt. Egy Floods… nem, Flats nevű, eléggé furcsa figura lemeze mellett is bábáskodtak. Ez az ürge a kraftwerkes Karl Batossal együtt ír dalokat, aztán besegítettek a Paradise Lostnak is… tudod, sokféle munka van. Szóval Dave éppen a Depeche Ultra című lemezével szórakozott a stúdióban, és összefutottunk. Azt hiszem, éppen akkoriban szakítottam a barátnőmmel… a lényeg az, hogy beköltöztem Dave lakásába, ott is laktam. A Depeche-tagok megkérdezték Dave-től, nem ismer-e egy dobost, mert szívesen meghallgatnák. Erre ő: „Dehogynem, éppen nálam lakik. Ő kell nektek.” Ennyi. Összehozott bennünket, s nem is volt semmiféle meghallgatás. Az Ultra promóciós turnéján dolgoztunk először együtt. Ez azt jelenti, hogy lassan… lassan már 10 éve tart ez a munkakapcsolat. Tudom, ez hosszú idő. A dM az egyetlen banda, mellyel turnézom. Csak ezt az egyetlen dolgot élvezem az életben.”Illusztráció

Kétségkívül hosszú idő. Christian matekból nem valami penge, mert az a 9 év még mindig messze van a 15-től: Alan Wilder ugyanis ennyi időt töltött el a dM-ben. Megkérdem tőle, most már az együttes teljes jogú tagjának érzi-e magát?


„Őszintén szólva két turné között mindenki azt csinál, amit akar, de amikor összejövünk, akkor igazi együttes vagyunk. Ez egy élő banda. Közöttük sosem éreztem magam session-zenésznek. Soha, már az első pillanatban sem.”
„Ha felkérnének, lennél hivatalosan is a dM tagja?” – faggatom. „Egy pillanatig sem haboznék! Úgy értem… mi a különbség? Dave-vel dolgozom a stúdióban, minden este fellépésünk van… Mi változna?”


Jó a kérdés. Arról azért ne feledkezzünk meg, hogy az Exciter és a Playing the Angel közötti időszakban egyik „külsős” zenész sem tűnt bandatagnak – legalábbis a külső szemlélő számára. Gyorsan el is hessegetem magamtól ezt a gondolatot, és a Dave Gahannal közös dalszerzői munkáról kérdezem.


„Andrew Phillpottal közösen dolgozgattunk, amikor eszünkbe jutott, hogy elküldhetnénk Dave-nek az anyagot, hátha kedve támad elénekelni. Dave nagyon lelkes lett, kijelentette, hogy hármunknak közösen is kellene valamit írnunk. Így is lett. Sok közös dalt készítettünk, sokkal többet, mint ami a PTA-ra felkerült. Azt nem tudom, mi lesz a sorsa a többi számnak. Valamikor kiadjuk őket. Ahhoz túl jók, hogy a fiókban lapuljanak.”


 
Peter² interjúja. Empty World 3, 2005.
Forrás: © EmptyWorld3
2006.03.20. 02:14 | Kucced | 15792 Olvasás | 0 Hozzászólás | Nyomtatás
 

Itt még nincsenek hozzászólások.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó cikkek
FREESTATE.hu ©