depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Interjúk
Hirdetés
Nothing’s Impossible - Video

A napokban zajlott Budapesten a 38. filmszemle. Az eseményről már korábban is hírt adtunk, egy dM videó kapcsán. A magyar Nimfas csapat, Szénási Ákos vezetésével elkészített egy független videót a Nothing’s Impossible dalhoz. E kérdéseket boncolgatja rövid beszélgetésünk Ákossal. Egyben ez a videó internetes premierje is. A dalt nem csak megtekinthetitek, hanem le is tölthetitek oldalainkról, teljes minőségében – DVD formátumban.

 
- Mikor ismerkedtél meg a dM-el?
Kb. 1988 lehetett, tizenkét éves voltam, amikor a rádióban leadott számok közül azt vettem észre, hogy van egy-kettő amit állandóan dúdolgatok magamba. Nemsokára kiderült, hogy ezek egytől egyig depeCHe MODE számok!
 
- Mikor kezdtél foglalkozni a fotózással, filmezéssel?
Már gyerekkoromban nagyon izgatott lettem, ha fényképet készíthettem. Éreztem, hogy ez egy varázseszköz, amivel megfoghatom és bármikor elővehetem a pillanatot. A filmezés ugyanígy mindig is érdekelt, őrült mozirajongó voltam már kiskoromtól. Majdnem minden hétvégén mentünk moziba a családdal - szegények. Volt pár év, amikor a csillagok háborúján kívül semmi másra nem voltam hajlandó beülni. :-)

Az utolsó csillagharcos, végtelen történet, Bud Spencer és Terence Hill összes, aztán Indiana Jones és a Vissza a jövőbe trilógia, A szakasz… aki ezeken a filmeken nőtt fel, szerintem legalább egyszer eljátszott a gondolattal, hogy milyen lenne a saját filmjét a vásznon látni, de igazán elhivatottá Anton Corbijn fekete-fehér MODE klipjei tettek. Azok a képsorok és hangulatok kitörölhetetlenül az agyamba égtek…
 
- Kikkel dolgozol együtt?
Kizárólag a baráti körömmel készítjük a filmjeinket. A legnagyobb segítségem Szabó Laci barátom, aki egyben a producere is kis filmstúdiónknak. Én lakótelepen nőttem fel, és a társadalom minden rétegéből akad figura a régi haverok közül. Heroinistától a brókerig… a dokumentalizmus híve vagyok, szeretek amatőr színészekkel dolgozni.
 
- Milyen filmeket forgattál eddig?
Független kisjátékfilmeket készítettünk sokáig, és dokumentumfilmeket. Aztán el kezdtek jönni a megrendelések videóklipekre és reklámfilmekre is. Most éppen a Magyar Honvédségnek készítünk egy drog-prevenciós filmet. Itt ismét jól jöttek a telepi gyerekkori ismeretségek…
 
- Mik a legnagyobb sikereitek, mire vagy a legbüszkébb?
A független filmszemléken mindig is elismertek voltunk, és sok filmünk a Magyar Filmszemle versenyprogramjába is bejutott. Nagyon büszke vagyok, amikor néha váratlanul találok a netten, vagy egy szaklapban elismerő írást valamelyik munkánkról.
 
- Honnan jött az ötlet a kliphez?
Igazából mindig is egy titkos vágyam volt készíteni a depeCHe MODE-nak egy klipet. Persze ez szinte lehetetlen dolog… Aztán rájöttem, hogy talán mégsem az, ha kihagyom őket belőle! :-)
 
- Miért pont ez a szám?
Eredetileg a Suffer Well című szám volt, aminek már az első meghallgatása során azonnal képek kezdtek pörögni az agyamban, de időközben ahhoz készült hivatalos klip. A második kedvencem a Playing The Angel albumról pedig a Nothing’s Impossible.
 
- Mit szerettél volna a klippel mondani?
Ez egy kis 2006-os hangulatjelentés Budapestről.
 
- Ki, mi ihlette a klippet?
Egy haverom ihlette a klippet, aki hasonlóan a főhőshöz látszólag céltalan bolyongással tölti ideje nagy részét a városban. Igazából még mindig Önmagát, és a szerelmet keresi harminc évesen…
 
- Mennyi időt vett igénybe a forgatás?
A forgatás egy hétvége alatt megvolt, az utómunka pedig kb. egy hét volt.
 
- Milyen technikával dogoztatok?
1440x1080-as felbontású HD kamerával forgattunk. Ezt HD felbontásban vágtuk és effekteztük filmszerűvé. Ezután került ki DVD-re az anyag.
 
- Próbáltátok-e eljuttatni az anyagot a depeCHe MODE-hoz?
Nagyon sok csatornán elindítottuk a filmet a dM felé. Idén, amikor itt jártak Budapesten, Dave sofőrjén keresztül, a testőrén át, a TV2 Aktív riporterén keresztül, személyesen Londonba a MUTE-hoz, és Anton Corbijnhoz is elvittük. Sajnos nem sok sikerrel…
 
- Most mi vezérelt a filmszemlére?
Szerettem volna minél több emberhez eljuttatni a filmünket, és a dM zenéjét.
 
- Mik a legfrissebb élményeid a szemléről?
Az idei nem nagyon jött be. Bár kulturáltabban folynak az események, a fesztivál hangulatnak semmi jele sincs, amióta a kongresszusi központból átköltöztették a Mammutba.
 
- Mik a visszajelzések?
A szűk réteg - akihez eljutnak munkáink - mindig kérdi, hogy mikor lesz a következő film. Ebből arra következtetek, hogy tetszik az embereknek, amit csinálunk.
 
- Mik a terveitek a jövőben?
Azt hiszem megérett egy nagyjátékfilm. a dM-nek nagy szerepe lesz a történetben! Már tárgyalunk a hazai érintettekkel, akik nagyon pozitívan álltak a dologhoz. A többi maradjon egyelőre titok.
 
- Várhatunk még dM klippet?
Hát lassan összeáll a saját kis együttesünk, APSÜRDE néven, és innentől, már saját klippekre tartogatjuk ötleteinket! ;)

A FREESTATE szerkesztői ezúton szeretnének további sok sikert kívánni a Nimfas csapatnak és Ákosnak, úgy a filmes, mint a zenei vonalon. Biztos hallatnak még magukról! 
A Nimfas csapat honlapja: www.nimfas.com


Letöltés: Linkek – Média


DVD borító:

DVD borító


DVD nyomat:

DVD nyomat


Most pedig jöjjön a klip:

Nothing’s Impossible Videó – 160kbps
Nothing’s Impossible Videó – 512kbps

 

   
   

   

2007.02.12. 18:01 | Faith | 29060 Olvasás | 44 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Lapozás:  1 2 3 >
44. Hozzászóló: Zútika | Időpont: 2007.02.22. 05:29
Zútika

Azt nagyon jól tetted,reméljük még sok történelmi videót lehet majd megcselekedni! :-)

 
43. Hozzászóló: széna | Időpont: 2007.02.20. 16:36

igen azt a plakátot nem hagyhattam ki!
minden nap elmentem mellette a nyáron, és gondoltam egyszer majd beszedik onnan, és már csak történelem lesz, hogy itt járt a mode a népstadionban…
úgy mint 88-ban vagy 93-ban…
és sajnáltam, hogy akkoriban nem volt a szüleimnek egy kis 8mm-es kamerája, és most nézhetném vissza a felvételeket akkoriból…
úgyhogy mostmár van kamerám, és cselekedtem!
:)

 
42. Hozzászóló: lackókácska | Időpont: 2007.02.20. 15:02
lackókácska

Jaa! Köszi az infót! ;)

 
41. Hozzászóló: Zútika | Időpont: 2007.02.20. 14:33
Zútika

De személyesen nincsenek ott,gondolom erre gondolt.
Ez a másik Nothing’s Impossible meg iszonyat,komoly fizikai munkába került megnézni! |-|

 
40. Hozzászóló: lackókácska | Időpont: 2007.02.20. 12:55
lackókácska

Bocsi Széna,de az együttes látszik a filmedben,egy plakátról figyelnek,ha jól emlékszem! Nézd csak meg jobban!  :-P

 
39. Hozzászóló: lackókácska | Időpont: 2007.02.20. 12:52
lackókácska

Faith! Húúú, ez tényleg gáz! Mennyit agyalhatott a kitalálója és milyen bátor volt,hogy közzé merte tenni!  :-)
Széna! Bocs mindenért!!!!!!!!;-)

 
38. Hozzászóló: sonic | Időpont: 2007.02.20. 07:01
sonic

Budapesten dM klip hangulatot kelteni…
Ezzel szimpatizálok és sok sikert kívánok a jövőben! ;)

 
37. Hozzászóló: somebodri | Időpont: 2007.02.19. 16:42
somebodri

Ilyet én is tudok vinamp-pal :)

 
36. Hozzászóló: széna | Időpont: 2007.02.19. 16:42

örülök, hogy ezek a dm klipprészletek ugrottak be, ismétlem ez volt a cél!
:)
budapesten, dM klip hangulatot kelteni…
és még az együttes sem látszik…
és mégis beugrottak neked a képek…
nekem ez már elég, hogy elértem.
köszönöm!
:)

 
35. Hozzászóló: sonic | Időpont: 2007.02.19. 16:18
sonic

Huhhh, ez kínos (a szerzőre nézve). Nem tudom “subpop” milyen származású, de most büszke vagyok a széna alkotására, nem is lehet összehasonlítani. 8-)

 
34. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2007.02.19. 16:06
Faith

Csak poénból beírtam a Google-ba: “Nothing’s Impossible” video. Ezt találtam: http://www.youtube.com/watch?v=y9ZgCAcEtcU

 
33. Hozzászóló: sonic | Időpont: 2007.02.19. 15:51
sonic

Köszi a pontot! Az a vicces, hogy nézés közben nem esett le, de amikor elolvastam a találós kérdést, azonnal beugrott, hogy mindössze három számjegy, 1-essel kezdődik és végződik…

 
32. Hozzászóló: sonic | Időpont: 2007.02.19. 15:49
sonic

Jó, pont ezt nem akartam, mert régen volt már, hogy verset elemzettem, vagy hasonlók. Hagyjuk a ff és 8mm kérdést, mindenkinek ismerős és kitörölhetetlen képi eszközök. Nézzük mire emlékszem: közelről vett, szépen megmunkált építészeti részletek a hídfőnél (Strangelove), elhagyott, sivár gyártelep vagy lakóépület (1984, Induljon a banzáj - nem a koncert változat, Policy of Truth), szép lány(ok) által faképnél hagyott srác üres, zavart, tekintete (Andy a hídon, a korlátnak támaszkodva, Martin a dróthálós kerítés mögött, Alan az utcán még reménykedve-várakozva, jobbra-balra tekintgetve: Policy of Truth), gyorsan mozgó felhők eltakarják a Napot (Behind the Wheel), magasra nőt vagy legalábbis lentről filmezett szél rezegtette fűszálak (szél ringatta búza és repcetenger, koncerten ugyanez a tömeg hullámzó karjaival: Never Let Me Down Again), kopott lift a lépcsőházban (Little 15), toporgó, tanácstalan merre induljak főszereplő (Barrel of a Gun) és így tovább csak még 4-5-ször meg kellene néznem. OK, a lopás erős, visszavonom. Igazából nem akartam bántani, inkább attól féltem, hogy a szemlére látogató nagyrészt sznob közönség - főként akik nem ismerik a fenti képkölteményeket - továbbbra is csak “ja, az a mindig sötét és komor brit banda a fanatikus rajongóival” igaztalan és távolságtartó skatulyát húzza elő a videó hatására. Továbbra is fenntartom a véleményemet, ez a klipp időben megkésett. Tribute nézőpontból nálam hármas alá.  :)

 
31. Hozzászóló: széna | Időpont: 2007.02.19. 15:44

fertagus-nál a pont!
:-)

 
30. Hozzászóló: lackókácska | Időpont: 2007.02.19. 15:04
lackókácska

66 ? (ROUTE) :)

 
29. Hozzászóló: Zútika | Időpont: 2007.02.19. 14:13
Zútika

Hehe,ravasz,ezzel elakarja érni,h nézzük meg újra! :D

 
28. Hozzászóló: sonic | Időpont: 2007.02.19. 12:33
sonic

Úgy emlékszem, hogy a tárcsázott szám 101, de írtam, hogy csak egyszer néztem végig a klippet, ne kövezzetek meg, ha rosszul emlékszem. :[

 
27. Hozzászóló: széna | Időpont: 2007.02.18. 16:01

lehet, hogy nem nagy szám, de figyelte valaki milyen számot tárcsáz a főszereplőm a klipben?!
;)

 
26. Hozzászóló: somebodri | Időpont: 2007.02.18. 15:03
somebodri

Amúgy a kilencvenes évek elején jópárszor megfordultam a csepeli Fémmű területén munkámból kifolyólag,és tervbe volt véve hogy leforgatunk egy jó kis darkos-industriális klippet, egy remake-t ott valahol a gyárban, csakúgy saját részre, de nem engedték meg hogy filmezzünk bármit is. Pedig voltak jókis elhagyott-lelakott csarnokok,régi gépek,járművek,arcok,sőt volt egy fehér kombi ford taunusom is,pedig hol volt még az Useless :-) ...aztán semmi nem lett belőle sajna.

 
25. Hozzászóló: somebodri | Időpont: 2007.02.18. 14:44
somebodri

Semmiképp ne veszítsd el a kedved,csináld úgy ahogy Te látod jónak,úgyis fogsz kapni hideget,meleget…ez ilyen;-)

 
Lapozás:  1 2 3 >
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
FREESTATE.hu ©