depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Rendezvények | dM Party
Hirdetés

20 éves a tatabányai Depeche Mode klub


Helyszín:Tatabánya, Puskin Művelődási ház
Időpont:2010.06.12. 20:00
Belépő:1.000 Ft







Részletek:


20 éves a tatabányai Depeche Mode klub


Helyszín: Tatabánya, Puskin Művelődási ház, Kossuth Lajos utca 4
Dátum: 2010.06.12. Kezdés: 21:00
Belépő ára: 1000 HUF

Múlt és jelen……

1990 májusában pár unatkozó tatabányai fiatal alapította a klubot. A klubalapítás oka elsősorban az volt, hogy nem találtunk olyan szórakozóhelyet a városban, ahol játszottak volna ilyen zenét. A várost járva egyre több olyan fiatallal találkoztunk, akik hasonlóan kirekesztettnek érezték magukat.


Élve a bimbózó demokrácia adta lehetőséggel, vettük magunknak a bátorságot, és belekezdtünk... Az első időszakban a Puskin Művelődési Ház volt a klub otthona, ahol hirtelen egymásra talált 200 - 250 fiatal. Minket is nagyon meglepett, hogy milyen gyorsan formálódott egységes közösséggé ez a feketébe öltözött tini-had.


Itt életre szóló barátságok, szerelmek, sőt házasságok is köttettek. A klub továbbá teret adott induló zenekaroknak is, akár punk, akár new-wave stílusban játszottak. pl.: Telefonfülke, Megabyte, Inverz, Non-figuratív, stb. Nem kis áldozatok árán akkor országos hírű zenekarokat sikerült meghívnunk, pl. Bonanza Banzai, Dr. Beat...


Mint szervezők igyekeztünk nagy hangsúlyt fektetni a fiatalok mentális problémáira is, éppen ezért rendszeresen mentálhigiénés szakember segítségét is igénybe vettük. Természetesen a srácok öntörvényűségét és zabolátlanságát nem sokáig bírták a Puskin falai, ezért kényszerültünk olykor helyváltoztatásra.


Így többek között a klubnak otthont adott a Rendőrség kultúrterme, az IKV ebédlője, az újvárosi Klubkönyvtár nagyterme, a Csülök Csárda, a KPVDSZ Művelődési Ház, az Úttörő Ház, és még sokan mások.


1996 körül elfáradt a dolog, és bennünk is alábbhagyott a kezdeti lelkesedés. Úgy éreztük, hogy abba kell hagynunk... Egy évtizednyi szünet után a Gladiátor Pub-ban megrendezett bulin ötlött fel bennünk ismét, a rendszeres Depeche Mode klub megrendezésének ötlete. Bő fél évvel később az ötletből valóság lett, és úgy gondoltuk, hogy 17 év után ismét rendszeresen megrendezzük a Depeche Mode Klubot Tatabányán.


Ez a lelkesedés az utóbbi 3 évben továbbra is tart és a klub immár betöltötte 20. évét! Ezúton invitálunk mindenkit a Puskin Művelődési házban tartandó 20 éves jubileumi összejövetelünkre. Itt fellép a Depeche Mode egyik legjobb hazai tribute bandája a Black Celebration. A zenéről és látványos koncert és videó vetítésről a győri Bizarre klub-ból érkező vendég Dj. Storm és a helyi klub házigazda Dj. Chris gondoskodnak.


 
Mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők:
Dákai András és Tóth Krisztián
 
Honlap: dmklub.fw.hu

Poszter

2010.05.14. 04:16 | Faith | 5932 Olvasás | 47 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Rendezvények
09.01 Romkert / Nyíregyháza
04.13 Premier Café és Padlás Music Club, Szombathely - Főtér / Uránia udvar
03.30 Romkert / Nyíregyháza
01.12 Premier Café és Padlás Music Club, Szombathely - Főtér / Uránia udvar
01.12 ÚJ GYÁR, Budapest VIII. kerület, Mária utca 54.
 
TOP Cikkek
TOP Hírek
TOP Hozzászólások
Hirdetés
FREESTATE.hu ©