depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Egyéb
Hirdetés

Remekelt a DaMage!

Remekelt a DaMage!

Bevezetőként le kell szögeznem, hogy nem vagyok nagy kedvelője a cover, tribute ill. hasonuló zenekaroknak. Inkább hallgatok élő zenét, akár még Metallica vagy Sepultura formájában is, mint mondjuk egy német dM-et utánzó csapatot. A DaMage zenéjében viszont éreztem valami pluszt, ami miatt ellátogattunk a bulira. Jó döntés volt, megérte elmenni!

A helyszín egy kellemes kis jazz-kocsma volt a szimpatikusabb fajtából. Sajnos a nagy sietségben egyéb dolgokkal együtt sikerült a fényképezőgépet is otthon felejteni. A pár fotó, amit sikerült összehozni, mobillal készült, előre elnézést a minőségért, amint jobb minőségű képekhez jutunk, igyekszünk majd azokat megosztani veletek.

A zenekar kb. 8 óra tájt költözött fel a színpadra. Teljesen egyszerű zenekari felállásban, s ami meglepő szintis nélkül. Kezdésnek egy nehéz falattal nyitottak, az I Feel You ritmusaival. Ami feldobta szinte az összes előadott dalt, az számomra az ötletesség volt. A megszokottól merőben eltérően nyúltak a számokhoz. Érdekes szinti alapokra építettek – mert annak ellenére, hogy a színpadon senki nem kezelte a billentyűket, az alapok komolyan ki voltak dolgozva. S nem egy-az-egyben próbálták előadni a dalokat – minek is tették volna, hisz arra ott a dM, ami utánozhatatlan – viszont a jól megkomponált alapok remekül elegyültek az élő, zenei elemekkel.

DaMage

Kis idő elteltével már a közönség is éledezett, nehéz volt nem élvezni a zenét, látva a csapat örömteli játékát. Ami a látványt illeti főleg frontemberüknek hála egy vérprofi produkciót láthattunk. Zsolt úgy mozgott a színpadon, mintha évek óta ezt csinálná! Az este folyamán többször olyan érzésem volt, mintha Frank Tovey a Fad Gadget egykori énekese pörögne újra a színpadon, plusz egy kis adalék Dave grimasz, mozdulat, indulat. Igazán felpezsdítő élményt nyújtott a gyakorta látott Dave Gahant utánzó, egy helyben álló klónok után. Az I Feel You dM sál is jó ötlet volt! :) Zsoltot jobbról Emese fojtogatta basszussal, akit a zömében hímnemű közönség láthatóan értékelt. Játéka a Clientet idézte számomra. Bal oldalt András villogatta gitártudását, remek összhangban voltak Zsolttal, nem kétséges, élvezték, amit csináltak és ez átjött! A dobok mögött rejtőző Péter is kitett magáért. Ahogy ült a bőrök mögött mereven, biz’Isten Alan jutott róla eszembe, aki szintén nem egy megszokott dobos szerepét játszotta. Szóval kerek volt az egész, ha nem is volt hibátlan, és? Felpörgették a közönséget. Aki megtisztelte őket figyelmével, jól szórakozott. Érezhető volt a belefektetett több éves munka.

DaMage Live - 2008.01.16.DaMage Live - 2008.01.16.
DaMage Live - 2008.01.16.
DaMage Live - 2008.01.16.DaMage Live - 2008.01.16.

Olyan dalok hangzottak el, mint a Martyr, A Pain That I’m Used To, Strangelove, Enjoy The Silence, Personal Jesus, Surrender, Home, Stripped, Walking In My Shoes, Behind The Wheel, Policy Of Truth – csak néhány, ami most beugrott. A kedvencünk az In Your Room lett. Finoman hozta a devotional hangulatát, de mégis másképp. A ráadásként játszott Prodigy alapokra épített Just Can’t Get Enough és az ELvadult Puppets viharként tarolt! Akár feltolhatnák valami dM maxira is. Kész! Csak gratulálni tudok!

PECSÁban a helyetek!
 
 
Kapcsolódó cikk: Bemutatkozik a DaMage zenekar
 
Képgaléria: 2008.01.16. DaMage buli
 
 
DaMage zenekarDepeche Mode dalok élőben, nem csak Depeche Mode-rajongóknak!




Ajánlott videók
Enjoy The Silence - animation video Wrong - Studio Session RECOIL EVENT with ALAN WILDER - Prague 1983.07.11. Everything Counts Rammstein - Stripped 1990. Clean

2008.01.16. 18:43 | Faith | 10377 Olvasás | 1 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Hozzászólások: Remekelt a DaMage!
 
1. Hozzászóló: Veronik | Időpont: 2008.01.17. 05:20
Veronik

Nekem tetszett!Bár Péter egy kissé merevnek tűnt,de majd idővel belejön. András Home-ja az ott volt(nem véletlen kapott akkora tapsot) Emese sokat mosolygott és  
tetszett Zsolt hangja és színpadi pörgése.Köszönöm az élményt és máskor is megyek,ha fellépnek!

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©