depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

VCMG - “Single Blip” borító és tracklista

VCMG - “Single Blip” borító és tracklista

Február 27-én - digitális download-ként február 15-én - jön Vince Clarke és Martin Gore közös projektjének újabb felvonása, a “Single Blip” EP.

A minimál-technoban utazó DJ-k már hetek óta nagy kedvvel forgatják a VCMG névre hallgató alkalmi társulás első 12”-es bakelitjét, mely “Spock” címmel jelent meg a tavalyi év végén. Nemsokára érkezik a folytatás, egy 3 trackes vinyl-maxi képében, mely a Depeche Mode két alapítótagjának, Vince Clarke-nak és Martin Gore-nak újabb közös munkája, és ismét elismert mixmesterek tették hozzá saját elképzeléseiket.

Komor indusztriális csatakiáltás, előtérben zakatoló beatekkel és pulzáló szöszmötöléssel - ez a “Blip”. Egy baljós szinti-hangokból és szédítő ritmusokból építkező szerzemény, mely a március 9-én megjelenő VCMG album (“Ssss”) második EP-előfutára.
 

pic_singleblipk.jpg

A tracklista a következő:


Single Blip
Single Blip (Byetone Remix)
Single Blip (Mathew Jonson)


Az első remix egy berlini elektro-művész, Olaf Bender alias Byetone munkája, aki nem utolsósorban a Raster-Noton névre hallgató ikonikus techno-label egyik alapítója. “Symeta” című 2011-es albumát számos szaklap, köztük a Fact Magazine és a The Quietus is elismeréssel méltatta.

A második számú újrakeverést nem kisebb név, mint Mathew Jonson végezte, aki a Wagon Repair-Label egyik létrehozója, és az improvizatív techno-jazz trió, a Cobblestone Jazz oszlopos tagja. Emellett olyanoknak készített már remixeket, mint Plastikman (alias Richie Hawtin), Tiga vagy a Chemical Brothers.

A Vince Clarke és Martin Gore szimbolikus kibéküléseként is felfogható VCMG projektről így nyilatkozott az egyik fél, Vince Clarke a MOJO magazinnak: “... igazából arról volt szó, hogy színeket cseréltünk ... mintha két festő két külön szobában ugyanazon a képen dolgozna”. Gore mindeközben kiélhette vonzalmát “minden olyan iránt, ami kicsit borongósabb ... ezúttal hajtós ritmussal megspékelve”.

 

 




Ajánlott videók
In Your Room - Magyar felirat Martin Gore vásárol 1994.01.10. In Your Room 2001.04.23. Dream On Walking In My Shoes - Magyar felirat Alan Wilder Prágai Meghívója

2012.01.25. 12:02 | Janurik János | 5403 Olvasás | 1 Hozzászólás | Nyomtatás
 
 
1. Hozzászóló: Bertone | Időpont: 2012.01.25. 16:40
Bertone

Blip vs. Costa Concordia:
blip-blip… blup, bluuup, bluuuuuuup… :-P

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©