depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Gahan: “A bennem élő vadállat még nem halt meg!”

Gahan: “A bennem élő vadállat még nem halt meg!”

Szívinfarktus, öngyilkossági kísérlet, heroin túladagolás, húgyhólyagrák - mozzanatok és mérföldkövek a depeCHe MODE legenda - Dave Gahan (50) életéből, akit majdnem éppen az általa elért sikerek törtek meg. Ma már ünnepli újonnan nyert életét, hiszen új album készült és ismét turnéra indul együttesével. Az év (és természetesen a jövő év - a szerkesztő megjegyzése!) nagy visszatérése ez!

A BILD.de Párizsban találkozott a szupersztárral (több mint 100 millió eladott lemez fűződik a zenekarhoz!), hogy interjút készítsen a frontemberrel. Mr. Gahan fekete pólóban, fekete nadrágban és fekete cipőben érkezett a beszélgetésre. Bal gyűrűs ujján pedig egy ezüst koponya gyűrű csillog…

Gahan: „Minden nap arra emlékeztet, hogy az élet mennyire értékes.”

BILD: Mr. Gahan, mindezt hogyan élte túl?

Gahan: „Lelkierővel! A heroin és az alkohol elleni harc pedig az eddigi legkeményebb dolog az életemben. Majdnem meghaltam azért, hogy megtanuljam: az életet szeretni kell.”

BILD: Sikerült legyőzni a függőségét?

Gahan: „Már 15 éve nem használtam semmilyen drogot. Egyáltalán. Nem járok bárokba, vagy klubokba, mert attól tartok, hogy a bennem élő vadállat, még mindig nem halt meg teljesen…”

BILD: Miután “tiszta” lett, rákbetegséggel folytatódott 2009-ben…

Gahan: „Félévente járok kontrollra. Félek, hogy egyszer majd újra előjön. Erőm a gyógyulásra szerencsére megvan, akár egy gyíknak.”

BILD: Hogy tud ilyen vékony és fitt maradni?

Gahan: „Minden nap jógázom. Olyan vérnyomásom van, mint egy 15 évesnek. Egészséges vagyok és boldog.

BILD: A legutolsó boldog pillanat?

Gahan: „Az volt, mikor a 13 éves kislányom a minap összekente magát ebéd közben. Minél öregebb vagyok, annál inkább tudom értékelni az élet apró örömeit.”

BILD: Milyen érzés újra belevágni egy nagy világkörüli turnéba?

Gahan: „Színpadon lenni hatalmas érzés; egyszerre érezni 60000 rajongó együttes energiáját. Ez sokkal több, mint szimplán ’emberi’. Úgy érzem magam, mint egy porondmester egy nagy színes cirkuszi sátorban.”

BILD: Milyen megélni ezt a hatalmas sikert?

Gahan: „Minden koncert után teljesen felélénkülök, és órákig nem vagyok képes elaludni. Régen ilyenkor alkoholt ittam, és a drogokhoz nyúltam; mindezt csupán azért, hogy megbirkózzak a fellépések utáni őrült érzelmekkel. De egy idő után elérkeztem ahhoz a ponthoz, amikor már azt láttam: ezen enyhíteni, segíteni már a drogok sem tudnak és csak illúziók. Folyton kábultam és nem akartam az életet igazi valójában megélni.”

BILD: Milyen most ez a ’valódi élet’?

Gahan: „Drogok nélkül is izgalmas, mert vissza tudok emlékezni dolgokra. Reggelente amikor felébredek, tudom, hogy mi történt előző este. Bár néha előfordul, hogy mégsem akarok emlékezni, de legalább többé nem én vagyok az ’akadály’ önmagam és a saját életem között.”

BILD: Életfilozófiája?

Gahan: „Az életben semmi sem megjósolható. Minden pillanatot élvezni kell. Ma már igazán hálás vagyok azért, mert ‘gazdag’ az életem. Gazdag, mert velem van a feleségem, három gyermekem és még mindig elfogadnak.”

Forrás: BILD.de

 

BILD - Dave Gahan (2012)

 
Ajánlott videók
Route 66 [Yadsloof Mix - 2008] 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 1.rész 1986 It’s Called A Heart [Cocoricoboy TFI France] 1983.01.31. Get The Balance Right Sajtótájékoztató 2013 - Online videó Alan Wilder exkluzív buli meghívója

2012.11.05. 12:07 | Cívis Target | 17331 Olvasás | 41 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Lapozás:  <  1 2 3
1. Hozzászóló: EL GRECO | Időpont: 2012.11.05. 15:07
EL GRECO

köszi a fordítást…    ;)

 
Lapozás:  <  1 2 3
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - Képgaléria
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©