depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Anton Corbijn Budapesten

Anton Corbijn Budapesten

Anton Corbijn, a világ egyik legismertebb portréfotósa és videoklip rendezője, a zenével egyenértékű módon járult hozzá olyan együttesek sikeréhez, mint a depeCHe MODE, a U2, a Nirvana vagy a Joy Division, melyről első nagyjátékfilmje, a nemrég bemutatott Control című film is szól.

Stílusát számosan utánozták és követték, így képi világa és művészi formanyelve jelentős mértékben meghatározta a nyolcvanas és kilencvenes évek vizuális kultúráját; egy egész generáció, az ún. MTV-generáció látásmódjára volt alapvető hatással. A Ludwig Múzeumban megrendezésre kerülő kiállítása annak a sorozatnak a része, mely a pop-kultúra és a magas művészet találkozásából született életműveket mutatja be, és amelynek kezdetét Keith Haring 2008-as nagy sikerű retrospektív bemutatója jelentette.

Corbijn pop-ikonokat: zenészeket és Hollywood hírességeit fotózza, kiemelve őket a magazinok bulvárfotóinak csillogó közegéből. Szuggesztív, szemcsés, gyakran fekete-fehér képei nem hétköznapi portrék, hanem személyes, intenzív és költői víziók.

A kiállításon fényképei mellett legfontosabb videomunkáiból is bemutatunk egy válogatást.

A kiállítás 2009. április 24. - 2009. július 5-e között lesz látogatható majd.
 
 
Forrás: Ludwig Múzeum




Ajánlott videók
1990.02.05. Enjoy The Silence Corrupt - Studio Session Dave Gahan - Live - MAP Fund 2007 Suffer Well - magyar felirat 2009.06.09. Peace In Your Room - Magyar felirat

2009.01.16. 02:59 | Aspasia | 9388 Olvasás | 1 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Hozzászólások: Anton Corbijn Budapesten
 
1. Hozzászóló: Zútika | Időpont: 2009.01.22. 14:48
Zútika

Nagyon jó! Alapból szeretem a Ludwig Múzeumot, meg a MÜPÁ-t, de erre a meglepetésre nem számítottam!:-)
Oda legalább egyszer el kell menni!:-)

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©