depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Az Erasure ismét Budapesten koncertezik

Az Erasure ismét Budapesten koncertezik

A 18. születésnap mindig emlékezetes pillanat egy ember életében. Hivatalosan is nagykorúvá válik, leérettségizik, kilép a nagybetűs életbe. Nekem ezen felül még egy, a mai napig meghatározó koncertélményt is jelentett ez a kitüntetett fontosságú életkor. Pályájának egyik csúcsán, 1992. szeptemberében ugyanis először járt Magyarországon az Erasure. Fergeteges slágerparádéba öntött, operába illő díszletekkel és kosztümökkel, valamint látványos táncbetétekkel megfűszerezett előadásukra a mai napig szívesen emlékszem vissza.

Öt évvel később - Cowboy című albumukat népszerűsítendő - koncerteztek ismét Budapesten, a jelenleg “technikai okok miatt” zárva tartó Petőfi Csarnokban. A slágerkoktél akkor is megvolt, bár jóval szerényebb külsőségek között vezényelte le műsorát a világhírű szinti-pop duó.

Hiába jelentetett meg azonban az elmúlt bő egy évtizedben 5 stúdióalbumot Vince Clarke és Andy Bell együttese, melyekhez kapcsolódóan számos turnét lezavartak, mi valahogy mindig kimaradtunk ezekből. Idén azonban végre kárpótolnak minket a sokéves kihagyásért! November 18-án ugyanis látványos show-t adnak a fiúk, az Óbudai Hajógyári Sziget exkluzív koncerthelyszínén, a STUDIO-ban!

Még meg sem melegedett a lemezboltok polcain a Tomorrow’s World című, október 3-án megjelent új Erasure album, az együttes már le is tudta az aktuális anyaghoz kapcsolódó turnéját az Egyesült Államokban. Rövid pihenő után az Egyesült Királyságban, majd Európa nagyvárosaiban folytatják a koncertezést.

Az eddigi fellépésekről mind a sajtó, mind a rajongók lelkesen nyilatkoztak. Egyöntetűen az a vélemény, hogy az új számok is legalább olyan jól csengenek, mint a 25 évvel ezelőtti slágerek.

Az Erasure tagjai pedig - láthatóan és hallhatóan - köszönik, remekül vannak, s egyelőre eszük ágában sincs sarokba dobni a gitárt és a szintetizátorokat.

Az elmúlt 5 év egyik legfelkapottabb sztár-producere és mixmestere, Frankmusik - aki zenei előképeiként közt említi Vince Clarke és Andy Bell duóját - végezte a végső simításokat az új albumon, amit a When I Start To (Break It All Down) című kislemez harangozott be szeptember 26-án.


Vince Clarke elárulta, hogy a dal munkacíme eredetileg Tender volt, Elvis Presley örökzöldjére, a Love Me Tender-re utalva, mely egyben a szám laza alapjául szolgált, később azonban igazi stíluskavalkád lett belőle.

Ez a stíluskavalkád az Erasure sorrendben 14. albumának egészéről elmondható, hiszen személyes hangvételű dalok (What Will I Say When You’re Gone?, Just When I Thought It Was Ending), pörgős elektro-diszkó slágerek (A Whole Lotta Love Run Riot, I Lose Myself, Then I Go Twisting), nagyívű pop-himnuszok (Be With You, Fill Us With Fire), és gospeles lüktetésű szerzemény (You’ve Got to Save Me Right Now) egyaránt megtalálhatóak rajta.

Az Erasure legénysége azonban nem csak Vince Clarke házi-stúdiójában érzi otthon magát, hanem a színpadon is, amiről a magyar rajongók is (újra) meggyőződhetnek november 18-án, egy fergeteges buli keretein belül.
 
Jegyek a Ticketpro hálózatban kaphatók.
 
Elővételben: 8.900 Ft
A koncert napján, a helyszínen: 9.900 Ft
VIP ülőjegy: 15.000 Ft          
 
Koncerthelyszín: STUDIO
Cím: III. kerület, Hajógyári Sziget, H-híd felőli behajtó




Ajánlott videók
1984.03.12. People Are People Tour Of The Universe - Promó videó 2010.01.11. RTL Klub - dM - Live In Budapest - Mix 2004.10.18. Enjoy The Silence [2004] LaserTheater - depeCHe MODE Show [Low Quality] EMA 2006 Best Group - Nyert a depeCHe MODE!

2011.10.06. 14:58 | Janurik János | 7128 Olvasás | 11 Hozzászólás | Nyomtatás
 
 
11. Hozzászóló: van_der_bor | Időpont: 2011.11.18. 04:35

Nem tudja vki, hogy hol szálltak meg?

 
10. Hozzászóló: EL GRECO | Időpont: 2011.11.01. 07:34
EL GRECO

Egyre több remix érkezik a versenyre… a bőség zavara ;)

http://www.beatportal.com/remix/contest/erasures-i-lose-myself-remix-contest/

 
9. Hozzászóló: Janurik János [Szerkesztő] | Időpont: 2011.10.23. 03:30

A november végén megjelenő új kislemez a “Be With You” lesz, melyet egy fantasztikus - kicsit a ‘80-as évek elejét idéző, “depeses” beütésű - B-oldal kísér majd.

 
8. Hozzászóló: Janurik János [Szerkesztő] | Időpont: 2011.10.23. 03:29

A VIP-jegy várhatóan hasonló pluszt jelent, mint anno Andy Fletcher első magyarországi DJ-fellépésén. Akkor még Events Hall néven futott a helyszín, és fent lehetett tartózkodni a képen is látható “erkély”-részen.

Events Hall / Studio

 
7. Hozzászóló: OLI-911 | Időpont: 2011.10.20. 15:29
OLI-911

Ez nagy zene, régről.
A video-ról no comment!!! :D

http://www.youtube.com/watch?v=0WhPnIoRhyc

 
6. Hozzászóló: OLI-911 | Időpont: 2011.10.20. 13:35
OLI-911

JAJA, Szerintem is a NO.1. az albumon az I Lose Myself, nekem is nagyon tetszik. Simán ezt kellett volna kislemeznek kiadni, bár nem kizárt, hogy ez lesz a következő.
Második kedvencem róla a Tomorrow’s World.

ÉS ENNYI.

 
5. Hozzászóló: wgd | Időpont: 2011.10.20. 02:37
wgd

Nekem nagyon tetszik az I Lose Myself az új lemezről.

 
4. Hozzászóló: vashal | Időpont: 2011.10.18. 12:04
vashal

én az új lemeztől nem vagyok annyira elájulva, de a régebbi dalok nagyon ott vannak a szeren. ettől még a show bizti jó lesz

 
3. Hozzászóló: Precious | Időpont: 2011.10.15. 03:56
Precious

95-ben is szuper volt a Fortuna-ban

 
2. Hozzászóló: figarjoe | Időpont: 2011.10.12. 15:04

Jó volt 92-ben.

 
1. Hozzászóló: Greedy | Időpont: 2011.10.06. 17:48

Jó, hogy még nem vettem meg a pozsonyi jegyeket:) Azért egy budapesti koncert mégis csak más…

Mit jelent a VIP ülőjegy? Erasure koncerthez nekem nagyon nem illeszkedik az ülőhely…Nem valami kiemelt álló jegy akar ez lenni? A többi helyszínen valami ilyesmit láttam.

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©