depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

depeCHe MODE - Angyalt játszanak Magyarországon is

depeCHe MODE - Angyalt játszanak Magyarországon is

Tavaly szeptemberben kocsányokon lógó szemekkel meredtem a gépem elé. Elfogyott az összes március 21-ei depeCHe MODE koncertre szóló jegy.


Már egy jó ideje terveztem, hogy rászánom azt a nem kevés pénzt, de nem gondoltam volna, hogy a dM rajongók ilyen gyorsak és marokszámra felvásárolják a jegyeket. Belenyugodtam, hogy nem fogok a napokon belül a Papp László Sportarénában tombolni az olyan örökzöldekre, mint az Enjoy The Silence vagy a Personal Jesus. Aztán telefonon kaptam a hatalmas hírt: nyáron is jön a dM Magyarországra – kibővítették a Touring The Angel turnét a nagy érdeklődés miatt. Megnyugtatóan hatott rám, hogy kinéztem az ablakon és hóval belepett fákat és didergő embereket láttam. Messze van még a nyár.

A magyarországi depeCHe MODE rajongói klub híre szerint nincs is olyan messze az a június 12-ei nap, mert a Népstadionban megrendezésre kerülő koncertre már több mint 22000 jegyet eladtak. Aki ülve szeretné végig nézni a koncertet, ami szerintem képtelenség, annak még akad jegy, de a küzdőtérre szóló ticketekért keményen meg kell majd küzdeni.


Vajon mi ez a töretlen rajongás, ami 25 éve körülveszi a csapatot és arra ösztönzi a rajongókat, hogy már 3 hónappal a koncert előtt felvásárolják az összes jegyet?


Nem szeretnék elfogultnak tűnni, mert én is elég rendesen odavagyok a dM-ért, de szerintem milliónyi rajongó nem tévedhet.


Azt még azok is elismerhetik, akik kevésbé szeretik vagy hallgatják őket, hogy kevés olyan zenekar van, amely ekkora hatással van (volt) a zenére és a divatra, mint a depeCHe MODE. Véleményem szerint a Beatles óta ez az első ilyen. 25 év alatt összehoztak 11 stúdió albumot és, hogy megnehezítsék a fanatikus gyűjtők dolgát számtalan maxi single-t is kiadtak. Eddig 50 millió hanghordozójuk talált gazdára a dM fanok között. Azonban hiába a pénz és az aranylemezek a csapat 25 év elég sok csúnya dolgot is megért, kezdve Martin L. Gore (gitár, zenei agy, vokál, néha ének) alkoholproblémáival befejezve Dave Gahan (ének) üldözési mániájával, öngyilkossági kísérletével és drogfüggőségével.


A dM nagyságát és a tagok lelkierejét mutatja az is, hogy ezekkel a súlyos problémákkal is képesek voltak a csúcson maradni és elkészíteni azt a világmegrengető 11 albumot, amellyel beírták magukat a könnyűzene történelmébe.

 
Izsó Júlia
Forrás: © ZENE.hu




Ajánlott videók
Samsung - Kingdom reklám 1987.12.28. Behind The Wheel Dave Gahan - MTV EMA07 PreShow Ghost - Russian Version Dave Gahan - Saw Something 2007.12.01. Alan Wilder [Echo_Moskvi Interview]

2006.03.23. 04:47 | Faith | 5334 Olvasás | 0 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©