depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Martin Gore
Hirdetés

Martin Lee Gore - Boldog születésnapot!

Martin Lee Gore - Boldog születésnapot!

Martin, aki 1961. július 23-án született Basildonban, ma ünnepli 47. születésnapját. Már 16 éves korábban is minden szabad idejét a „Norman and the Worms” zenekarban való zenéléssel töltötte. 1980-ban találkozott Andy Fletcherrel – akit már ekkor is Fletchnek becéztek – a The Van Gogh Klubban. Andy által került egy csapatba Vince Clarke-kal a „Composition of Sound” zenekarban.

Abban az időben Martin mindkét zenekarban játszik – azért is, mert a Wormsban még nem volt mersze közölni, hogy már másik csapatban is zenél. Egy évvel később érkezik Dave Gahan, és a csapat nevet vált, így születik meg a depeCHe MODE. Martin pedig végleg elhagyja korábbi együttesét. A fő dalszerző Vince a bemutatkozó albumuk sikere után kilép a MODE-ból, ennek köszönhetően a tehetséges, ám bátortalan Martin Gore főszerephez jut, megcsillogtathatja tehetségét. Martin első önállóan komponált albuma az „A Broken Frame” lett. A dalszövegek már régóta porosodtak Martin fiókjaiban. A többségüket még 15-16 éves korábban írta, talán ezért is érezhető olykor gyermeki naivitás a dalokban, viszont Martin számára ezek jelentették az ugródeszkát a fényes jövő felé.

Martin az összes további albumon bizonyította dalszerzői tehetségét, miközben az emberi kapcsolatokról, szerelemről, fájdalomról, szellemi és fizikai erőszakról, bűnről, bűnhődésről, elvakult hitről vagy bizarr szexuális játékokról ír, ezeket feledhetetlen dallamokkal ötvözi. Alan Wilder hangyaszorgalmú stúdió munkájával karöltve (1983-1995 között) és Dave kellemes bariton hangjával fűszerezve sikerült olyat alkotni, aminek a vonzereje máig ellenállhatatlan.

Magánélete már nem mondható ilyen sikeresnek. 1994-ben feleségül veszi Suzanne Boisvertet, aki az idők folyamán három gyermekkel ajándékozza meg, Viva Lee Gore (1981), Ava Lee Gore (1995) és Calo Leon Gore (2002). Útjaik hosszú, majdnem kétéves, vívódós per után 2006-ban elválnak, majd Martin ismét a stúdióba menekül, melyet hosszú turnéval koronáz meg. A Playing The Angel album visszaadja a zenekar sötét csillogását. A fájdalommal és szenvedéssel átitatott korongra felkerül a Precious című dal, melyet gyermekeinek ajánl. A dal hatalmas rádiósiker, a legnagyobb az Enjoy The Silence (1990) óta, melyhez érezhetően kötődik az új dal, mind zeneileg, mind szövegileg. Az Enjoy Suzanne-nal való megismerkedése után születik. („All I ever wanted, All I ever needed, is here in my arms… Things get damaged, Things get broken, I thought we’d managed, But words left unspoken”)

Kívánunk Martinnak erőt, egészséget, sok energiát az új dalokhoz, melyeket most készítenek Dave-vel és Andyvel karöltve. Hadd legyenek ezek a valaha megírt legjobb dalaik!

Sok boldogságot!

Forrás: dM.sk

Martin 1986

Martin Lee Gore


1993.04.11. Martin Denverben a szállodában nem volt hajlandó lehalkítani a zenét, ezért letartóztatták és $500 bírságot kellett fizetnie.

Martin Lee Gore


Martin és édesanya

Martin Lee Gore


1994 Suzannenal az esküvőn

Martin Lee Gore


1999 Martin átveszi a British Academy of Composers and Songwriters Ivor Novallo díjat

Martin Lee Gore
Ajánlott videók
Dave Gahan - Saw Something [Live at Spinner] Recoil - Allelujah - Videó EMA 2006 Best Group - Nyert a depeCHe MODE! 2009.09.22. Perfect - Fringe - Promó Dave Gahan - PRO7 - TV Total interjú Nyers Mindenkinek – Personal Jesus

2008.07.23. 02:52 | Faith | 18336 Olvasás | 14 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©