depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

A Depeche Mode körbetunézza az Univerzumot

A Depeche Mode körbetunézza az Univerzumot

Október 6-a ugyan gyászos napja kis országunk történelmének, de talán nem sértjük meg vele az aradi vértanúk emlékét, ha mi, Depeche Mode rajongók egy kicsit mégis ünnepeltünk ezen a napon. Berlinben, az Olimpiai Stadionban fogadta a sajtó képviselőit, és számos lelkes rajongót a ’80-as, és ’90-es évek, valamint az új évezred egyik legnépszerűbb csapata. Itt vette kezdetét délután fél 2-kor a Depeche Mode turné-beharangozó sajtótájékoztatója.

Dave Gahan, Martin Gore, és Andy Fletcher ugyanis ismét turnézni fog Európában! A Tour Of The Universe névre hallgató koncertkörút jövő év májusában startol Izraelben - ahol a libanoni válság miatt elmaradt az együttes előző koncertje -, majd július 11-én ér véget Portugáliában. Ez idő alatt 21 országot jár végig a zenekar, és 35 helyszínen lépnek fel gigantikusnak ígérkező show-jukkal.

1,3 millió rajongót kíváncsi a Depeche Mode-ra - legalábbis ennyi nézőt vár a basildoni trió az európai turné két hónapjára.

Három éve nem voltak már úton, és hamarosan ismét beindul a turné-üzemmód. Az, hogy a körút éppen Izraelben indul, nagyon fontos a számukra, nyilatkozta Fletch. A libanoni háború miatt ugyanis még nem volt lehetőségük ebben a régióban koncertezni. A zene pedig, összehozza az embereket, tette hozzá Gahan.

Az Open Air turnéval most többek között bejárják Görögországot, Törökországot, Romániát, Bulgáriát, Horvátországot, Lettországot, Olaszországot, Belgiumot, Magyarországot - nálunk június 23-án lépnek fel az egykori Népstadionban -, Norvégiát, és Svédországot.

Jelenleg sorrendben 12. stúdió-albumukon dolgoznak, ami 2009. áprilisában jelenik majd meg. Legutóbbi nagylemezük, a Playing The Angel, 18 országban volt Number 1. A ’80-as évek eleje óta beton-biztos helyük van a könnyűzene nagyjai között, pedig, keresztülmentek jó néhány krízisen - ezek azonban „kreatív krízisek” voltak, Gore állítása szerint.

Hogy miként is szól majd a Depeche Mode az új évezred első évtizedének végén? A sajtótájékoztató előtt pár perces ízelítőt kaphattak a rajongók: Az első dalok: Wrong és Peace

Azt hiszem, e pár taktus hallatán nem csak én fogok október 28-án sietve Depeche Mode koncertjegyet vásárolni.

Találkozzunk hát 2009. június 23-án a Puskás Ferenc Stadionban, és köszöntsük együtt a pop-univerzum hőseit!
 
 
© Janurik János




Ajánlott videók
1993 Enjoy The Silence - Live - Magyar felirat EMA 2006 – Promó videó John The Revelator - magyar felirat 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 7.rész Sajtótájékoztató - magyar feliratok 1984.10.29. Blasphemous Rumours

2008.10.07. 12:34 | Janurik János | 5329 Olvasás | 6 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©