depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

VIII. Depeche Mode Tábor - Beszámoló!

VIII. Depeche Mode Tábor - Beszámoló!

2010. Augusztus 6-7. Már nyolcadik alkalommal került megrendezésre - ezúttal most a Nyugat-Magyarországi depeCHe MODE rajongók levezénylésével az idei 2010-es dM tábor, méghozzá egy igazán szép és magával ragadó környezetben Fehérvárcsurgón.

A víztározó melletti szórakozóhelyen – THE BEACH, és az ezt körülölelő füves területen péntek délután sorra „nőttek ki” az első sátrak a földből. Sötétedésre pedig már a kemping egész területét belakták a rajongók és valódi, hamisíthatatlan táborhangulat kezdett kibontakozni.
 

Tábori látkép

 
Kipakolás és a gyönyörű helyszín felderítése után, egy-két pohár ital mellett hamar új ismeretségek születtek. Ekkor az Apokrif - depeCHe MODE Tribute zenekar már hangolt, majd másfélórás élő koncertjükkel ők nyitották meg az estét és egyben a tábori programsorozatot. Dalaik és játékuk fantasztikus hangulatot teremtettek, megadva ezzel a kezdő lendületet az első nap éjszakájának.
 

Apokrif

 
Az Apokrif koncertjét követően léptek felválta a lejátszók mögé az ország számos nagyvárosából érkezett lemezlovasok, hogy képviseltessék klubjaikat, illetve hogy mindenki által jól ismert depeCHe MODE himnuszokkal és slágerekkel szórakoztassák a táborlakókat. A tánctér teljesen megtelt, a hangzás erős és teljes volt, miközben fogytak az italok a földszinti bárrészben.
 

Józan Géza

 
Erre az estére több nagyobb erejű vihart is előre jeleztek a meteorológusok. Fehérvárcsurgót éjfél után érték el az első mennydörgések és villámok. Két-három alkalommal áramszünet is bekövetkezett a hatásukra. Ám a rajongók a zene kiállása után is folytatták az önfeledt éneklést, mindaddig, amíg az vissza nem tért a hangfalakon keresztül az éterbe.
 

Focivébé

 
A szombat reggeli ébredés sokak számára olyan volt, mintha még egyszer újjá kellett volna születniük. Ám a frissítő zuhanyzás és a reggeli elfogyasztása után mindenki újra épnek és egészségesnek látszott. Lassan a nap is kisütött és a hajnali vihar esőzésének nyomait hamar felszárította. Így minden feltétel adott volt ahhoz, hogy egy kis házi foci bajnokság megrendezésre kerülhessen.
 
„PAAASSSSSSZOOOLJ!!!” :)
 

Arcfestés

 
Kezdetben a „Violator” és a „Devotional” csapata mérkőztek meg egymással, majd egy harmadik csapat is szerveződött, hogy kihívja a győztest egy barátságos meccsre. A tábor kis focivébéje után megkezdődtek a gyerekprogramok - labdázás, gyöngyfűzés, arcfestés, mialatt a THE BEACH teraszán egy közepes nehézségű dM kvízjáték vette kezdetét. Sok érdekes kérdés volt a zenekar karrierjével és a tagok magánéletével kapcsolatosan, amelynek helyes és gyors megválaszolását tárgynyereményekkel jutalmazták a szervezők. A fődíj egy Alan Wilder által dedikált Strange Hours maxi lemez volt, de emellett számos egyéb értékes kiadvány is kiosztásra került a 3 legügyesebben válaszoló között.
 

dM Kvíz

 
A családi játékok és vetélkedők után egy Dave Gahan-ről szóló videó montázs levetítése vette kezdetét. A film nagy érdeklődéssel vonzotta be a táborlakókat a vetítő elé. Sok érdekességet (ismert-és kevésbé ismert) régmúltban elhangzott híreket, felvételeket vonultatott fel tematikus sorrendben. Dave Gahan életútján keresztül elevenítették fel a depeCHe MODE munkásságát, zenei karrierjét a kezdeti sikerektől egészen a világhírnévig.
 

Denevér-gulyás

 
Mialatt a rajongók moziztak, az önkéntes szakácsok megkezdték a főzést a kijelölt tűzrakó helyen. Az alapanyagok megtisztítása után egy hatalmas bográcsban „Denevér-gulyást” tettek oda, amely csak főtt és főtt és úgy tűnt már sohasem lesz kész. Az éhes táborlakók, hogy éhségüket csillapítsák már kukoricát pattogtattak a tűzön, várva hogy a vacsora végre tényleg elkészüljön. Mire a bogrács lekerült a tűzről, az szinte azonnal el is fogyott. Aki később érkezett, majdnem le is maradt róla.
 

Csicsa - Suller Gábor

 
Jóllakottan vártuk az esti koncerteket. A DaMage már bepakolt, amikor Csicsa (Suller Gábor) kis „rögtönzött” koncert keretében pár saját szerzeményt adott elő a közönségnek megalapozva ezzel a hangulatot az aznap esti zenekar számára.
 

DaMage

 
Magyarország sokak által legjobbnak titulált depeCHe MODE feldolgozásokat játszó együttese a DaMage igazán kitett magáért. A srácok közel két órán át játszottak és fergeteges hangulatot varázsoltak. A rajongók le sem akarták őket engedni a színpadról, többször újra és újra visszatapsolták őket a hangszereik mögé. Bátran állíthatom, a szombat esti parti még a pénteki bulinál is nagyobbat ütött!
 

Szombat este

 
A zenekar után ismét az ország különböző dM klubjainak DJ-éi vették át a zenei program szerkesztését, amelynek repertoárja a lehető legszélesebb skálán mozgott. Természetesen mindennek a középpontjában a depeCHe MODE állt, egészen 1980-as évektől napjainkig. A buli hajnalig tartott és már világosodni kezdett, amikor az utolsó táborlakó is aludni tért.
 

Tábori hangulat

 
Utolsó nap délelőtt már mindenkinek sátorbontás volt a közös program, illetve az autók csomagtartóiba történő szisztematikus bepakolás, amely cseppet sem volt könnyű feladat. Az új ismeretségek, barátságok megőrzése érdekében mindenki telefonszámot, email címet cserélt, hogy a következő találkozásig tudják egymással tartani a kapcsolatot.
 
Amilyen gyorsan benépesült még péntek délután a kemping területe, vasárnap délelőtt legalább olyan gyorsan is ürült ki. Lassan mindenki hazaindult, vissza a hétköznapokba, de szép élményekkel, emlékekkel feltöltődve. Biztos vagyok benne, hogy a Fehérvárcsurgói-völgyben még most is visszhangzik az Enjoy the Silence. :)
 
Jövőre nem ugyanitt és nem ugyanekkor, de újra találkozunk a következő táborban!
 
További képek és videók a táborról (By Judy):
dm-party.hu




Ajánlott videók
1985.04.29. Shake The Disease Heineken - Just Can’t Get Enough - Reklám 2 Alan Wilder exkluzív buli meghívója 2005.12.12. A Pain That I’m Used To 1990.05.07. Policy Of Truth 1987.04.13. Strangelove

2010.08.11. 14:15 | Cívis Target | 9427 Olvasás | 22 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©