depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

VCMG - “Single Blip” borító és tracklista

VCMG - “Single Blip” borító és tracklista

Február 27-én - digitális download-ként február 15-én - jön Vince Clarke és Martin Gore közös projektjének újabb felvonása, a “Single Blip” EP.

A minimál-technoban utazó DJ-k már hetek óta nagy kedvvel forgatják a VCMG névre hallgató alkalmi társulás első 12”-es bakelitjét, mely “Spock” címmel jelent meg a tavalyi év végén. Nemsokára érkezik a folytatás, egy 3 trackes vinyl-maxi képében, mely a Depeche Mode két alapítótagjának, Vince Clarke-nak és Martin Gore-nak újabb közös munkája, és ismét elismert mixmesterek tették hozzá saját elképzeléseiket.

Komor indusztriális csatakiáltás, előtérben zakatoló beatekkel és pulzáló szöszmötöléssel - ez a “Blip”. Egy baljós szinti-hangokból és szédítő ritmusokból építkező szerzemény, mely a március 9-én megjelenő VCMG album (“Ssss”) második EP-előfutára.
 

pic_singleblipk.jpg

A tracklista a következő:


Single Blip
Single Blip (Byetone Remix)
Single Blip (Mathew Jonson)


Az első remix egy berlini elektro-művész, Olaf Bender alias Byetone munkája, aki nem utolsósorban a Raster-Noton névre hallgató ikonikus techno-label egyik alapítója. “Symeta” című 2011-es albumát számos szaklap, köztük a Fact Magazine és a The Quietus is elismeréssel méltatta.

A második számú újrakeverést nem kisebb név, mint Mathew Jonson végezte, aki a Wagon Repair-Label egyik létrehozója, és az improvizatív techno-jazz trió, a Cobblestone Jazz oszlopos tagja. Emellett olyanoknak készített már remixeket, mint Plastikman (alias Richie Hawtin), Tiga vagy a Chemical Brothers.

A Vince Clarke és Martin Gore szimbolikus kibéküléseként is felfogható VCMG projektről így nyilatkozott az egyik fél, Vince Clarke a MOJO magazinnak: “... igazából arról volt szó, hogy színeket cseréltünk ... mintha két festő két külön szobában ugyanazon a képen dolgozna”. Gore mindeközben kiélhette vonzalmát “minden olyan iránt, ami kicsit borongósabb ... ezúttal hajtós ritmussal megspékelve”.

 

 




Ajánlott videók
2009.06.25. RTL Klub - Reflektor MTV Rockumentary - Magyar felirat 2004.10.18. Enjoy The Silence [2004] John The Revelator - magyar felirat Dave Gahan - MTV EMA07 PreShow 2009.05.10. Tel Aviv, Ramat Gan Stadion (Izrael)

2012.01.25. 12:02 | Janurik János | 5386 Olvasás | 1 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©