depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Dave Gahan
Hirdetés

Május 9. - Boldog szülinapot Dave!

Május 9. - Boldog szülinapot Dave!

A depeCHe MODE frontembere Dave Gahan ma ünnepli 47. születésnapját. Ez az „idő-harcos” Sylvia (jegykezelő) és Len (buszsofőr) gyermekeként látta meg a napvilágot Eppingben. Dave 6 hónapos volt, amikor édesapja, Len elhagyta a családot. Két évvel később váltak el, ekkor Sylvia Davevel és húgával Sueval átköltözött egy kis ipari városkába, Basildonba az Essexi grófságba. Akkor még nem is sejtették, hogy ez mennyire fontos pillanat lesz a popzene jövőjében. Itt ugyanis megalakul a zenetörténelem egyik legkimagaslóbb zenekara a depeCHe MODE.

Sylvia másodszor is férjhez megy, ez alkalommal Jack Gahanhez, aki a Shellnél dolgozott. Jack meghal, mikor Dave még csak 10 éves. Ez volt élete első nagy sokkja, hiszen nagyon szerette Jacket (sőt róla nevezte el első saját gyermekét is). A második sokk akkor érte, amikor megtudta, hogy valójában nem ő volt a biológiai apja. Az addig nagyon illedelmes srác rossz utakra téved, még 15 éves kora előtt többször konfliktusba kerül a törvénnyel is (vandalizmus, lopás, grafiti). Szintén itt éli meg első találkozását a drogokkal, először csak a könnyű drogokkal, később a heroinnal is. 1989-ben tér vissza újra keményen a szerhez és elkezdi hét éven át tartó önmegsemmisítő ámokfutását. Már a Violator felvételei közben is keményen drogozott, ami a Songs Of Faith And Devotion felvételei alatt csúcsosodott ki.

Miután Dave csatlakozott a depeCHe MODE-hoz, folyamatosan a média figyelmében van, az életét ezerszer miszlikre-szedték, és ő maga is túlzottan őszinte volt az újságírókkal, főleg a legnehezebb időszakában.

Ezek mellett két szóló albumot is felvett, ahol szerette volna kiereszteni saját érzelmeit, s 2005 óta már a depeCHe MODE berkeiben is társszerzővé válik.

A 47. születésnapját Dave ma ünnepli Izraelben egy nappal a turné első hivatalos koncertje előtt, felesése, együttese és a turnécsapat társaságában. Kívánjunk Davenek közösen sok sikert az elkövetkezendő években, hagy legyen ez élete újabb sikeres időszaka!
Ajánlott videók
Heineken - Just Can’t Get Enough - Reklám 1 2009.06.25. RTL Klub - Reflektor 2004.10.18. Enjoy The Silence [2004] dM.com - Videó Blog - Budapest HD Route 66 [Yadsloof Mix - 2008] 1993.02.15. One Caress

2009.05.09. 11:28 | Faith | 9880 Olvasás | 56 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©