depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Daniel Miller életműdíjat kap

Daniel Miller életműdíjat kap

Daniel Miller, 59 éves producer, a Mute Records alapítója, valamint a Depeche Mode felfedezője, életműdíjban részesül. Daniel a megtisztelő kitüntetést a Music Producers Guild Awards díjátadón veheti át, 2011. február 9-én, Londonban.

Az Outstanding Contribution to UK Music Award névre keresztelt díjat minden évben olyan személyek kapják, akik régóta tevékenykednek a brit zeneiparban ill. zeneiparért. A kitüntetettek között egyformán találunk A&R menedzsereket, lemezkiadó-főnököket, valamint hangmérnököket.

Steve Levine, az MPG elnöke a következőkkel indokolta Daniel Miller díjazását:

Azért választottuk Daniel-t a 2011-es év díjazottjának, mert már régóta támogatja a tehetségeket a független zenei szcénában, és mindig elsőként nyúl a stúdió-technikai újdonságokhoz. A buzdításával számos olyan művésznek segített, akikre nélküle talán fel sem figyeltek volna. Elég kevés a hozzá hasonló ember a zeneiparban, akik valóban pozitív irányba terelgetik a dolgokat. Daniel példája éppen most, ezekben a nehéz időkben lehet fontos a zenebiznisz számára. A zeneiparhoz való hozzájárulása ezért nagyon is élő és valós.

Daniel Miller 1978-ban alapította meg a Mute Records-ot, mely kiadóhoz később olyan neveket igazolt le, mint a Fad Gadget, a DAF, az Erasure, a Goldfrapp, vagy Nick Cave és Moby.

1980-ban egy Bridgehouse-béli koncerten fedezte fel Londonban a Depeche Mode-ot, akiket egy kézfogással szerződtetett a Mute-hoz. Csak évekkel később vetették papírra is a megállapodásukat.

Szintén Daniel Miller volt az, aki bevezette a Depeche Mode-ot a sampling-technika világába. A nemzetközi áttörést is ennek - a “Construction Time Again”, valamint a “Some Great Reward” albumoknak - köszönhette a banda.

Daniel 2002-ben eladta a Mute-ot az EMI-nak. 2010. szeptembere óta a Mute Records ismét egy független lemezkiadó; a nagy nevek - a Depeche Mode, az Erasure, a Goldfrapp és a Kraftwerk - továbbra is az EMI-nál maradtak.




Ajánlott videók
2009.11.11. Number One - Német Interjú - 1.rész 1982.02.01. See You 1983.07.11. Everything Counts Dave Gahan - A Little Lie [Live at Spinner] 1984.03.12. People Are People 2006.10.30. Martyr

2010.12.31. 07:46 | Janurik János | 5353 Olvasás | 10 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©