depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Recoil
Hirdetés

Alan Wilder az “In Chains”-hez készült remixéről nyilatkozik

Alan Wilder az “In Chains”-hez készült remixéről nyilatkozik

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a június 3-án megjelenő új Depeche Mode remix-albumról a rajongók által leginkább várt track az Alan Wilder által újraértelmezett “In Chains” című dal, a kultusz-csapat legutóbbi nagylemezéről. Habár, Alan 1995-ben kilépett az együttesből, többen azóta is bíznak a lassan 52 éves szintetizátor-, és stúdió-mágus visszatérésében, akinek elektro-avantgárd projektje, a Recoil ugyan remekül példázza a “Mester” zenei kvalitását, igazi kommercionális sikert azonban nem sikerült vele elérnie. Az “In Chains”-hez készített mixe kapcsán Alan Wilder 16 év elteltével ismét a Depeche Mode-nak dolgozott. A remix létrejöttéről saját honlapján mesélt, melyet most magyar nyelven is elolvashattok.

“Azt kell, hogy mondjam, rendkívül csábító ajánlat volt, ennyi év elteltével ismét a Depeche Mode-nak mixelni.” - kezdi Alan. “És a dolog gesztus-értékét sem becsültem alá, hogy egyáltalán eszükbe jutottam. Arra kértek, hogy válasszak egy dalt a “Songs Of Faith And Devotion” éra utáni időszakból. Ez különleges kihívásnak nézett ki, ugyanis kevés időm volt a mixre és a szükséges technika sem igazán állt a rendelkezésemre - akkoriban ugyanis éppen Franciaországban tartózkodtam.”

“Hogy megkönnyítsék a döntésemet - folytatja Mr. Wilder -, megkértem a Mute-ot, hogy az előzetesen kiválasztott számok audio-sávjait küldjék át nekem, hogy alapos véleményt tudjak formálni róluk. Végül arra az álláspontra jutottam, hogy az “In Chains” az a dal, mely leginkább profitálhatna egy Wilder-es átdolgozásból, mellyel több dinamikát és erőt tudnék neki kölcsönözni. Maga a dal és Dave éneke nagyon erősek voltak. Persze, Dave éneksávját nem nyers formájában kaptam meg, hanem feleffektezve - így kellett felhasználnom.

A remix-szel való munkám egészen különleges élményt jelentett, és számos emléket előcsalt belőlem a sok évvel ezelőtti közös stúdió-munkálatokkal kapcsolatban. Az “In Chains” sávjainak hallgatásakor nagyjából el tudtam képzelni, hogy is születhetett meg a dal a stúdióban.

A munkám eredményeként az “In Chains” két teljesen különböző változatát kaptam, amikkel nagyon elégedett vagyok. Remélem, mindez a rajongóknak is tetszeni fog!” - fejezi be Alan a történetet.

Az Alan Wilder-féle “In Chains” remix-szel kapcsolatos rajongói vélemények már előzetesen is nagyon bizakodóak, és bő három hét múlva mindnyájan meggyőződhetünk arról, hogy jogos-e az Alan személyét övező évtizedes nosztalgia…

A “Remixes 2:81-11” június 3-tól kapható az EMI gondozásában.




Ajánlott videók
Az első dalok: Wrong és Peace Dave Gahan - Deutsche Welle interjú Dave Gahan - MTV EMA07 PreShow Route 66 [Yadsloof Mix - 2008] 1986.08.11. A Question Of Time Alan Wilder’s History Morph

2011.05.09. 12:30 | Janurik János | 7496 Olvasás | 22 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©