depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Fan News | Egyéb
Fan News

Fogyasztónak lenni jó!

Fogyasztónak lenni jó!

Az MR2-Petőfi Rádió egy ideje már játssza a fogyasztói társadalmat ironikusan kipellengérező, “Fogyasztó” című szinti-pop nótát. Akik rendszeresen hallgatják ezt a (nagyon) zenei rádióadót, azok már találkozhattak ezzel a dallal.


Larry Hangman

Talán még tetszett is nekik, és esetleg szívesen megtudnának pár érdekes dolgot, információt az előadókról.

Ezért is ragadtam billentyűzetet, hogy egy rövidebb biográfiában bemutassam a szóban forgó, Larry Hangman nevű formációt.

Nem teljesen elfogulatlanul teszem mindezt, hiszen pár hónappal ezelőtt megkeresett a zenekar egyik fele, Kanász Dusán, hogy nem segítenék-e nekik az ismertté válás rögös útján tolni a banda szekerét. Egyből igent mondtam, mivel nagyon tetszett, amit tőlük hallottam.

Az első lépcsőfok a rádióba kerülés volt, amit szerencsésen sikerült is abszolválnunk, ráadásul rögtön egy országos adónál. Azóta már más zenei médiumok is érdeklődtek a Larry Hangman iránt.

Most a kivárás hetei, hónapjai következnek, majd az ősztől remélhetőleg beindul a klub-koncert-szezon!

Abban bízva, hogy hátha kedve támad az olvasónak megismerni őket, a zenéjüket, íme néhány fontos infó:

A Larry Hangman zenekar lassan 10 éve működik, kisebb-nagyobb megszakításokkal, és név-változtatásokkal. Sokféle stílust kipróbáltak, mire eljutottak a mai arculatukhoz, és végre megtalálták a saját hangjukat.

Az együttes két tagból áll:
 
Kanász Dusán - zeneszerzés, hangszerelés, szövegírás
 
Tisch Bálint - zeneszerzés, hangszerelés (Bálint neve a !nylon me formációból lehet ismerős.)
 
Dalaik - melyekből nagyjából egy albumra való már össze is gyűlt - házi stúdiójukban kerültek felvételre.

Ezek közül a “Fogyasztó”-t játssza az MR2-Petőfi Rádió.

Élő fellépéseket is vállalnak - önállóan, és előzenekarként is -, ahol saját számaik mellett feldolgozásokat is előadnak.

Legközelebb a budapesti Rocktogon-ban láthatják őket az érdeklődők, július 18-án, és reméljük, hogy hamarosan más helyszíneken is fellépnek majd! Ezen cikk írójának elérhetőségére (E-mail cím a szerkesztőségben) várjuk a klubok megkeresését!

Addig is, érdemes ellátogatni a Larry Hangman MySpace oldalára, ahol zenék, és klipek hallhatók, láthatók tőlük.
 
myspace.com/larryhangman

Ízelítőül, a slágergyanús “Fogyasztó” (Club Version) klipje:


 

Ajánlott videók
1982.04.26. The Meaning Of Love FREESTATE Videó Mix 2007 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 1.rész Recoil - Berlin - Release Party 1985.04. UK Interview 2009.09.07. Corrupt - True Blood - Promó


2009.07.11. | Janurik János | 24362 Olvasás | 0 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Hozzászólások: Fogyasztónak lenni jó!

Itt még nincsenek hozzászólások.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
Figyelmeztetés
A Fan News tartalmát a tagok bejegyzései alkotják. Minden felelősség az információk hitelességét illetőn kizárólag a bejegyzés szerzőjét terheli, s nem a portálunkat!
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu - Képgaléria
Hirdetés
FREESTATE.hu ©